Denne artikel indeholder reklamelinks
Det er sommer og jeg elsker det! Ofte laver min kæreste og jeg en masser lækker mad, imens vi deler en flaske vin. I denne opskrift viser jeg, hvordan du hurtigt og enkelt kan lave velsmagende middag for to personer, med fisk, sauce og tilbehør – vinen dertil bestemmer du selv, men jeg har en god anbefaling til dig – men lidt personlig historie til…
Find alt det bedste fisk hos Kystfisken.
Sommermad for to: Opskrift på rødfisk med grillet blomkål og beurre blanc
I dette indlæg er der en skøn opskrift på rødfisk i ovn med verdens bedste sauce – beurre blanc. Retten er perfekt til to personer på en sommeraften.
Ingredienser
Beurre Blanc
- 2 dl hvidvin
- 1 spsk. eddike
- 2 hakket skalotteløg
- 5 sorte peberkorn
- 200 g koldt smør i små tern
- Salt
- Citronsaft
Grillet blomkål
- 1 lille blomkål
- 2 spsk smør
- Salt og peber
Spinat
- 1 pose spinat
- Friskrevet muskatnød
- 2 spsk smør
- 1 skvæt hvidvin
- Salt og peber
Rødfisk
- 400 gram rødfisk.
- Olie
- Salt og peber
Sådan gør du
Beurre Blanc
-
Kom hvidvin, eddike, skalotteløg, og peberkorn i en kasserolle og bring det i kog.
-
Reducer det til halvdelen og sigt det. Sørg for at få så meget som muligt med.
-
Nu har du to muligheder – vandbad eller på laveste blus. Ligemeget hvad, så hælder du hvidvinsblandingen i en gryde og tilsætter smør som du pisker i terne efter terne og meget grundigt. Hvis du tilføjer for meget smør, så går det galt. Det tager mellem 5-10 minutter så forbered dig på krampe i armen.
-
Til sidst smager du til med salt og evt. lidt citronsaft, hvis du er pjattet med syre.
Grillet blomkål
-
Grillet blomkål
-
Pluk små buketter af blomkålen.
-
Varm panden op med smør og lad det bruse af.
-
Rist blomkålen til den er gylden og sprød ved middelsvag varme.
Spinat
-
Skyl spinaten.
-
Varm panden op med smør og tilsæt spinaten – det ser ud af meget, men det falder sammen – bare rolig.
-
Imens det varmer op tilsætter du rigeligt med friskrevet muskatnød.
-
Når det er faldet sammen tilsætter du hvid og lader det koge af.
-
Tilsæt salt og peber til sidst.
Rødfisk
-
Giv fisken lidt salt og lad det trække i 5 min.
-
Imens varmer du panden op til 180 grader.
-
Læg fisken i et ildfast fad med olie og tilsæt peber.
-
Bag det i ovnen i ca. 10 minutter.
Rustenberg Chardonnay Five Soldiers
Denne hvidvin har en særlig plads i mit hjerte. Det skyldes, at jeg besøgte vingården i Sydafrika for et par år siden, da jeg var dernede med min kæreste. Vi blev modtaget med åbne arme af deres vært, som gav os den helt store rundtyr på destillerier. Det sluttede naturligvis med en enestående smagning, hvor jeg smagte næsten alt deres vin. Heldigvis skulle jeg ikke køre, så jeg havde muligheden – det var skønt!
Denne chardonnay er intet mindre end enestående – fyldig, cremet og fed. Duft af toast, smør og modne æbler. Det er én af dem, hvor du virkelig for en fantastisk oplevelse. Prisen herhjemme er omkring 300 kr. på vingården kostede den naturligvis halvdelen – sådan er det, der er langt fra Stellenbosch til Danmark 🙂 Den hedder “Five Soldiers” fordi der på en bakke over vinmarken står fem træer og passer på druerne.
Find alt det bedste fisk hos Kystfisken.
Du kan naturligvis også lave fisken på grill, ellers fungerer det helt perfekt i et fad i ovnen.
Det er nok én af de saucer, som jeg elsker aller mest. Den består så også af vin, syre og smør – så det er svært ikke at elske den.
Det ser skønt ud og det gode er, at det er utrolig nem at lave – det er virkelig én af de “nemme retter”. Er du single og vil imponere, så er det også en sikker vinder!
Velbekomme – håber det har givet lidt inspiration.