Artiklen er lavet i samarbejde med Stokkebye

Gå til opskrift

Denne ret kombinerer ægte caviar med tatar og en smule creme fraiche, som serveres på en sprød smørstegt blinis – nogle vil nok kalde den den “Ultimative Surf N Turf”-ret, hvor man kombinerer et stykke fisk (surf) med et stykke kød (turf). Retten ses meget i USA, hvor det typisk er en hummer, som serveres sammen med en steak. Denne opskrift er lidt mindre, men til gengæld virkelig lækker.

Jeg har efterhånden lavet mange retter med caviar på bloggen. Det skyldes, for det første at jeg elsker caviar, og for det andet at jeg fandt ud af, at det fungerer til utrolig mange retter som en unik ingrediens og giver utrolig meget til en ret. I denne er det netop på en blinis, som ofte er den traditionelle måde at servere caviar på, dog får den selskab af tatar, så du får en kombination af kød og caviar, som passer vildt godt sammen.

Opskrift på blinis med tatar, creme fraiche og ægte caviar
Så er der klar til sommersnacks
Opskrift på blinis med tatar, creme fraiche og ægte caviar

Opskrift på blinis med tatar, creme fraiche og ægte caviar

Ret: frokost
Køkken: dansk
Keyword: Caviar, Tatar
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Samlet tid: 15 minutter
Antal: 2 personer
Forfatter: Familiefaren

Opskrift til 2-4 personer på en lækker luksusret til fest eller bare hygge med blinis, tatar, creme fraiche og en skøn Osietra Caviar fra Stokkebye.

Udskriv

Ingredienser

Tatar

  • 200 gram friskhakket oksemørbrad eller inderlår – hent det ved slagteren.
  • 1 stk. æggeblomme
  • 2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 1 lille bundt kørvel
  • Salt og friskkværnet peber

Caviar

  • 16 stk. blinis en pakke
  • 2-3 spsk. smør til stegning
  • 1 dl. creme fraiche 38%
  • 50 gram Osietra Caviar
  • Lidt ekstra kørvel til pynt

Sådan gør du

Tatar

  1. Rør det hele sammen i en skål.

Caviar

  1. På en pande ved middelsvag varme steger du alle dine blinis sprøde.
  2. Sæt dem til side, så de køler af.

  3. Herefter giver du hver blinis en lille skefuld creme fraiche i bunden, læg så lidt tatar på, så caviar og kørvel.

  4. Server fx en god flaske Champagne til.

Jeg har tidligere lavet en lignende opskrift, som også indeholder vagtelæg, og hvor tataren ikke er rørt, den smager lidt anderledes, men er også ustyrlig lækker – opskriften hedder: “Tatar med ægte caviar – creme fraiche og vagtelæg“.

Opskrift på blinis med tatar, creme fraiche og ægte caviar
“Surf N Turf”

Hvis du vil lave den helt store luksusudgave af denne opskrift, så kan du med fordel lave dine blinis selv – nu havde jeg ikke boghvedemel i sommerhuset, så jeg valgte den nemme løsning med de økologiske indkøbt fra SuperBrugsen.

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift