Artiklen er lavet i samarbejde med Stokkebye
Denne ret kombinerer ægte caviar med tatar og en smule creme fraiche, som serveres på en sprød smørstegt blinis – nogle vil nok kalde den den “Ultimative Surf N Turf”-ret, hvor man kombinerer et stykke fisk (surf) med et stykke kød (turf). Retten ses meget i USA, hvor det typisk er en hummer, som serveres sammen med en steak. Denne opskrift er lidt mindre, men til gengæld virkelig lækker.
Jeg har efterhånden lavet mange retter med caviar på bloggen. Det skyldes, for det første at jeg elsker caviar, og for det andet at jeg fandt ud af, at det fungerer til utrolig mange retter som en unik ingrediens og giver utrolig meget til en ret. I denne er det netop på en blinis, som ofte er den traditionelle måde at servere caviar på, dog får den selskab af tatar, så du får en kombination af kød og caviar, som passer vildt godt sammen.
Opskrift på blinis med tatar, creme fraiche og ægte caviar
Opskrift til 2-4 personer på en lækker luksusret til fest eller bare hygge med blinis, tatar, creme fraiche og en skøn Osietra Caviar fra Stokkebye.
Ingredienser
Tatar
- 200 gram friskhakket oksemørbrad eller inderlår – hent det ved slagteren.
- 1 stk. æggeblomme
- 2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
- 1 lille bundt kørvel
- Salt og friskkværnet peber
Caviar
- 16 stk. blinis en pakke
- 2-3 spsk. smør til stegning
- 1 dl. creme fraiche 38%
- 50 gram Osietra Caviar
- Lidt ekstra kørvel til pynt
Sådan gør du
Tatar
-
Rør det hele sammen i en skål.
Caviar
-
På en pande ved middelsvag varme steger du alle dine blinis sprøde.
-
Sæt dem til side, så de køler af.
-
Herefter giver du hver blinis en lille skefuld creme fraiche i bunden, læg så lidt tatar på, så caviar og kørvel.
-
Server fx en god flaske Champagne til.
Jeg har tidligere lavet en lignende opskrift, som også indeholder vagtelæg, og hvor tataren ikke er rørt, den smager lidt anderledes, men er også ustyrlig lækker – opskriften hedder: “Tatar med ægte caviar – creme fraiche og vagtelæg“.
Hvis du vil lave den helt store luksusudgave af denne opskrift, så kan du med fordel lave dine blinis selv – nu havde jeg ikke boghvedemel i sommerhuset, så jeg valgte den nemme løsning med de økologiske indkøbt fra SuperBrugsen.