Som barn fik vi ofte hjemmelavet hønsekødssuppe, hvor min Far kogte en suppehøne, lavede en klar suppe og endda hjemmelavede kødboller. Nogle gange fik vi det også som oksekødssuppe, hvor vi efter fik spidsbryst og peberrodssauce – jo jeg havde det skam godt som barn. Hjemmelavet hønsekødssuppe er langt nemmere end du tror og resultatet i forhold til Mous eller ganske fine udgave er det hele værd – håber du synes om opskriften…
Der er nogle tips i opskriften, som gør, at suppen går fra at være god til verdensklasse, du finder dem længere nede i artiklen. Håber du synes om den.
Ingredienser
Hønsekødssuppe
- 1 glad suppehøne
- 3 stk. gulerødder
- 1 stor porre
- 1 stort løg
- 3 stængler blegselleri
- ½ stk. knoldselleri
- 1 fed hvidløg
- 1 suppevisk af fx persille, timian, rosmarin osv.
- 5 stk. laurbærblade
- 10 stk. peberkorn
- 2 liter vand.
Til servering
- 1 håndfuld plukket hønsekød pr. person
- 1 stk. gulerod pr. person
- 1 stk. kartoffel pr. person
- 1 spsk. hakket persille pr. person
- 1 kvart porre.
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Hønsekødssuppe
-
Rengør grøntsagerne grundigt – ellers kommer du til at skumme i 3 timer.
-
Skyld hønen indvendig for evt. blodrester – husk at fjerne indmad.
-
Hak grøntsagerne.
-
Kom alle krydderurter i en tepose.
-
Læg det hele i en stor gryde og fyld op med vand til det dækker helt.
-
Kog nu hele molevitten i mindst 2 timer – men gerne 3-4 timer.
-
Ca. hver 30 min skal du skumme grundigt for urenheder.
-
Hvis du er i god tid, så stiller du det hele på køl til næste dag, ellers springer du dette over.
-
Fisk nu kyllingen op og pluk kødet af den og læg skroget tilbage.
-
Lad det nu koge i yderligere 2 timer – men gerne 3-4 timer.
-
Sørg for at skumme hyppigt igen.
-
Si nu suppen og kassér skrog og grøntsager.
-
Nu har du faktisk verdens bedste suppe, som blot skal smages til med salt og peber.
Til servering
-
Skræl kartofler og gulerødder og skær dem i mundrette bidder.
-
Tilføj det plukkede kød til suppen.
-
Kog dem nu i suppen i ca. 6-7 minutter og tilsæt poren når der er 3 min tilbage.
-
Server med friskhakket persille og et stykke brød til.
Tip til at få den perfekte suppe
- Vær omhyggelig med skumning af din suppe og gør det ofte.
- Læg kyllingen trække i suppen natten over.
- Giv den tid – den kan faktisk ikke koge for længe.
Når du skummer fjerner du urenheder og fedt, hvilket gør, at smagen bliver bedre og mere ren. Hvis du har tid, så start dagen før og lad kyllingen trække i suppen natten over, det giver en endnu bedre suppe. Mou praler med, at deres supper er kogt i 8 timer, så du kan sagtens give den gas og slå dem.
Håber det giver inspiration til en lækker hønsekødssuppe – jeg kalder den en sjælevarmer 🙂