Den næsten kødfulde kammusling er perfekt at tilberede på panden i masser af smør og serveret som en lækker forret eller mellemret. Den er ret nem at arbejde med og med det rette tilbehør, så er det uhyre enkelt at lave en skøn gourmetlignende ret, som både fungerer til nytår, fest eller bare hvis du vil have noget ekstra lækkert at spise i weekenden.
Denne opskrift er inspireret af en servering, jeg fik på “Väkst“, hvor den dog var præsenteret lidt anderledes, men den mindede meget om denne. Jeg tror, saucen muligvis var på syrnet fløde, hvilket også fungerer rigtig godt.
Grillet kammusling med skilt kærnemælkssauce på dildolie og stenbiderrogn
Opskrift på en skøn ret med kammuslinger, kærnemælkssauce, som er skilt med en dildolie samt sprøde radiser til. Perfekt som forret.
Ingredienser
Dildolie
- 4 bundter dild
- 1,5 dl. vindruekerneolie
Kærnemælkssauce
- 2 dl. kærnemælk
- 1 tsk. citronsaft
- Salt og friskkværnet peber
- 2 spsk. dildolie tilsættes først ved servering
Kammuslinger
- 6 stk. kammuslinger
- 1 spsk. smør
- 1 spsk. olie
- 2 spsk. cognac
- 2 stk. radiser
- 15 stk. isterninger
- Salt sukker og peber
- Brøndkarse til pynt
Sådan gør du
Dildolie
-
Rengør dilden og kør i en blender med olie.
-
Der skal blendes længe så der opstår friktionsvarme, det får dilden til at binde sig til olien.
-
Efterfølgende skal det passeres gennem et klæde eller en finmasket si.
-
Så snart det er løbet igennem, så sætter du film over og lukker tæt med et elastik.
-
Sæt det på køl.
Kærnemælkssauce
-
Varm kærnemælken langsomt og forsigtigt op til ca. 70 grader.
-
Tilsæt citron og smag til med salt og peber.
-
Det må ikke få for meget varme, så skiller det.
Kammuslinger
-
Rengør kammuslingerne og fjern evt. den lille lukkemuskel der sidder på siden.
-
Læg kammuslingerne i en lille skål og giv dem lidt salt, sukker og peber – ikke for meget, bare et drys.
-
Lad dem trække på køl i 30 min.
-
Snit radiserne på et mandolinjern og læg dem i isvand.
-
Tænd din ovn på 70 grader, find to dybe tallerkner og sæt dem ind.
-
Varm en pande op med smør og olie til høj varme.
-
Steg nu kammuslingerne hårdt i ca. et min.
-
Når du vender dem, tilsætter du cognac og flamberer dem, husk nu at slukke emhætten og pas på dig selv.
-
Steg dem færdig og tag dem af varmen.
-
I de varme tallerkner tilsætter du ca. 1 dl. sauce.
-
Tilsæt nu en spsk. dildolie i hver og rør forsigtigt rundt.
-
Læg de varme kammuslinger i.
-
Dub radiserne tørre og tilsæt dem.
-
Pynt med brøndkarse og lidt friskkværnet peber.
Hvis du synes, tre kammuslinger er for meget, så foreslår jeg, at du laver den til en deleret. Du kan også lave en enkelt til hver, men så går lidt af æstetikken af retten.
Hvis du ikke er til de syrlige saucer, så er der en opskrift på beurre blanc på bloggen, som du også sagtens kan bruge, den er dog en lidt tungere sauce.