Annonce: “Everybody loves chicken” – jeg er er så enig – det er vildt lækkert! Kylling kan laves på alverdens måder, men en sikker vinder er helt sikkert at fritere det. Årsagen er, at saften fra kyllingen bliver indkapslet under tilberedning, så efterfølgende står du med det lækreste stykke saftige kylling indpakket i en sprød skal. Jeg har til denne opskrift brugt hele kyllingelår uden ben fra De Danske Familiegårde…
Kentucky Fried Chicken stammer sjovt nok fra Kentucky (daaaaa). For mange år siden ville Colonel Harland David Sanders eller “Colonel Sanders” lave et produkt, som adskilte sig fra “Southern Fried Chicken”, og grundlagde derfor i 1939 Kentucky Fried Chicken. Siden da er der røget en del kylling over disken i hele verden, faktisk så meget at det er en virksomhed, som omsætter for flere milliarder om året – “Everybody loves chicken!” – også mig.
Hvis du gerne vil have noget tilbehør til, så er der flere muligheder. Du kan lave nogle fritter, du kan lave sprøde kartofler i ovnen eller i en ActiFry. Du kan også lave en god salat eller en coleslaw – der er masser af muligheder. Den sidste er, at du smider al kyllingen i et fad og hapser det til en god film eller serie – jeg foreslår “Breaking Bad” – helst et afsnit hvor de er på “Pollos Hermanos” 🤘
Kentucky Fried Chicken med verdens bedste dressing
Her får du opskrift på "Kentucky" Fried Chicken, som er marineret i kærnemælk og vendt i en krydret panko med verdens bedste dressing til.
Ingredienser
Verdens bedste dressing
- ½ dl ketchup
- ½ dl “Yellow Mustard”
- ½ dl. Hellmanns Mayonnaise
- ½ dl. finthakket syltede agurker
- ½ tsk knust chili
Kentucky Fried Chicken
- 800 gram kyllingelår uden ben fra De Danske Familiegårde
- Saften fra et stort glas syltede agurker ca. 0,5 liter
- 0,5 liter kærnemælk
- 3 sammenpiskede æg
- 2 spsk. røget paprika
- 1 tsk. cayennepeber
- 1 tsk. salt
- 10 vrid friskkværnet peber
- 2-3 dl mel
- 1 pose panko
Sådan gør du
Verdens bedste dressing
-
Hak de syltede agurker fint.
-
Bland dem i resten af ingredienserne.
-
Smag til med chilipulver.
Kentucky Fried Chicken
-
Del kyllingelårene i to stykker.
-
Si saften fra de syltede agurker fra.
-
Bland saften med kærnemælken.
-
Læg lårene i den sammenblandede saft natten over eller i mindst 4 timer.
-
Bland nu krydderier sammen med panko.
-
Hæld de sammenpiskede æg i en skål.
-
Hæld melet i en skål.
-
Hæld panko blandingen i en skål.
-
Tilsæt olien i en tykbundet gryde eller hvis du har en fritøse, så bruger du den.
-
Oliven skal være ca. 150 grader varm, brug et stegetermometer.
-
Læg nu kyllingen i mel, så æg og til sidst panko.
-
Læg kyllingestykkerne klar på en rist.
-
Friter dem nu i 15 min.
Den står tit på kylling hos os, og det skyldes primært, at det er ret enkelt, og så elsker mine piger det. Det er faktisk det eneste kød, hvor alle er enige om, at de holder af det. Kylling fra De Danske Familiegårde er fra gårde med fokus på dyrevelfærd, så de små kyllinger har levet et godt liv, hvor de ikke har stået klemt sammen, og antibiotika har de heller ikke været udsat for. De er fra lokale gårde, så når du støtter dem, så støtter du også dit lokale område.
Håber det har givet inspiration til en god omgang “Kentucky” Fried Chicken…
1 Comment
Pingback: Opskrift på "Barbeque Buffalo Blomkålssnacks"