Gå til opskrift

Blomkål er sundt, det er lækkert, det er smagsrigt, og er det lavet på den rigtige måde, så bliver det den lækreste spise. Jeg fik meget blomkål som barn og var faktisk rigtig glad for det, men fandt for nylig ud af, at det er ustyrlig lækkert, hvis det er lavet med et twist. Derfor har jeg nu lavet en del opskrifter med blomkål på bloggen. Der er fx opskrift på bagt blomkål med en sticky BBQ-sauce og forårsløg samt opskrift på bagt blomkål med sesam og hvidløgsdressing. Denne er den første, jeg har lavet, hvor de er friterede, og det er måske ikke den sundeste version – men det er til gengæld den sprødeste – god fornøjelse.

Jeg er ikke tilhænger af at skabe en opskrift, hvor man forsøger at ændre fx en grøntsag til kød – jeg kan godt lide, at grøntsager forbliver grøntsager, og kød forbliver kød. Alligevel må jeg dog tilstå, at denne snack er lidt inspireret af “Buffalo Chicken Wings”, som du sikkert kender, hvor man marinerer kyllingevinger og friterer dem. Lige meget hvad så er opskriften ustyrlig lækker, og snacksene holder sig lune og lækre ret lang tid, så du kan sagtens lave en ordentlig omgang at servere til en flok venner eller familie.

Opskrift på
Snacks til to personer
Opskrift på "Barbeque Buffalo Blomkålssnacks"

Opskrift på “Barbeque Buffalo Blomkålssnacks”

Ret: Snacks
Køkken: Amerikansk
Keyword: Bagt blomkål, Blomkål
Forb. tid: 1 time 15 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Samlet tid: 1 time 20 minutter
Antal: 2 personer
Forfatter: Familiefaren

Blomkål er utrolig lækkert og kan både bages, koges og som her friteres med hvidløgsdressing og sticky BBQ-sauce til. Der er snacks til to personer.

Udskriv

Ingredienser

Marineret blomkål

  • 1 stk. blomkål
  • 1 liter vand
  • 125 ml. lagereddike
  • 20 gram salt
  • 10 gram sukker

Blomkålssnacks

  • 200 ml. kærnemæk
  • 4 spsk. BBQ-sauce
  • 100 gram mel
  • 100 gram panko
  • 2 spsk. paprika
  • 1 spsk. hvidløgspulver
  • 2 tsk. salt
  • 10 vrid peber
  • 1 liter solsikkeolie til fritering
  • Flagesalt

Hvidløgsdressing

  • 1 dl. creme fraiche 18%
  • 2 fed revet hvidløg
  • 2 tsk. citron
  • 1 lille bundt purløg
  • Salt og friskkværnet peber

Sticky hjemmelavet barbequesauce

  • 1 tsk. neutral olie
  • 1 lille rødløg
  • ½ dl. whisky
  • ½ dl. æblejuice
  • ½ dl. BBQ-sauce brug den samme som du bruge til blomkål
  • 2 spsk. soya
  • 1 tsk. brun farin
  • 1 tsk. knust chili

Sådan gør du

Marineret blomkål

  1. Varm vand, lagereddike, salt og sukker op til kogepunktet, så det er opløst.
  2. Skær stokken af blomkålen.
  3. Bræk det i mindre stykker, brug evt. en kniv, men det kan sagtens gøres med håndkraft.
  4. Læg det i en skål og hæld den varme væske over. Det er faktisk en marinering af kålen.
  5. Lad det nu trække med låg eller under pres, så alt er dækket i en times tid.
  6. Efter en time hælder du vandet fra og dupper det værste vand af kålen.

Blomkålssnacks

  1. Find tre skåle, én af dem må gerne have højere kanter.
  2. I den første tilsætter du kærnemælk og BBQ-sauce – rør det sammen.

  3. I den næste tilsætter du mel, paprika, hvidløgspulver, salt og peber.
  4. I den sidste, som gerne må have lidt højere kanter, tilsætter du panko.

  5. Find et skærebræt med bagepapir, som du kan lægge blomkålen klar på.
  6. Vend nu blomkålsstykkerne i mel, så kærnemælk og så panko.
  7. Hvis du bruger en skål med høje kanter til pankoen, så kan du faktisk ryste skålen, så blomkålen dækkes af panko uden at skulle bruge fingrene.

  8. Fortsæt indtil alle er paneret.
  9. Varm nu olien op i en tykbundet gryde til ca. 160 grader.
  10. Når det syder om en tændstik, så er den varm.
  11. Friter dem nu uden at overlæsse gryden indtil alle er klar.
  12. De skal have ca. 2 min, så de bliver gyldne og flotte som på billedet.

  13. Læg dem på skærebrættet efterhånden som de bliver færdige.
  14. Tilsæt salt til sidst og server dem med sticky hjemmelavet barbequesauce og hvidløgsdressing.

Sticky hjemmelavet barbequesauce

  1. Hak løget meget fint og svits det i olien.
  2. Tilsæt resten af ingredienserne.
  3. Lad det simre og tykne i ca. 25 min. under jævnlig omrøring.

Hvidløgsdressing

  1. Pres hvidløg og bland det sammen med creme fraiche.

  2. Tilsæt citron, smag til med salt og peber.
  3. Lad det trække på køl imens du laver BBQ-sauce.
  4. Tilsæt hakket purløg på toppen.
Opskrift på
Så er der snacks!

Jeg forsøgte faktisk at lave dem i ovnen, men det fungerede ikke rigtigt. De bliver ret blege og er sværere at lave helt perfekte. Smagen var dog okay, men en tur i den varme olie var langt bedre.

Opskrift på
Friteret blomkål

Opskriften giver de sprødeste og lækreste blomkål, som er perfekte som snacks med en lækker dip til. Du kan også bruge andre typer dip fx en god tatarsauce, chili mayonnaise eller helt enkelt bare “verdens bedste dressing“.

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...