Artiklen indeholder links til samarbejdspartner Koro Danmark – du kan bruge rabatkoden “madogmonopolet” for at få 5 % rabat på deres side.
Denne opskrift på falafel-wraps er perfekt at bruge til et frokostmåltid, eller hvis det skal gå hurtigt med aftensmaden. Wraps er fyldt med protein, fibre og giver en god mæthed, uden at du føler dig “overmæt” – derudover, så er det også en perfekt mulighed for at holde igen med kød, spare penge og gøre noget godt for miljøet – win-win!
Kød er blevet utrolig dyrt, så jeg forsøger at holde lidt igen – endvidere så vil jeg også gerne spise mindre kød for på den måde at mindske udledning af Co2 så meget som muligt. Jeg samarbejder fast med Koro Danmark, som er ét af de større online-supermarkeder, det kommer fra Tyskland, hvor de nok er det største. De har et bredt udvalg af forskellige varer, faktisk kan du efterhånden finde alt derinde. De har både konventionelle varer og økologiske.
Ét af deres produkter, som jeg er særligt glad for, er deres “økologisk falafelblanding“, Et kilo koster 63 kr., og det giver dig – hold nu fast – ca. 50 store falafler. Hvis det skal omregnes til et måltid, så bliver en voksen mæt af 6-8 stk. – naturligvis inklusiv tilbehør. Men det betyder, at der mindst er mad til to måltider til fire voksne, eller hvis det omregnes til børn, så er der til 3-4 måltider.
Ingredienser
Falafel hjemmelavet
- 1 dåse økologiske kikærter fra Koro drænet og skyllet
- 1/4 løg
- 3 fed hvidløg
- 1 tsk. tahin
- 1 lille bundt kruspersille
- 1 tsk. stødt spidskommen
- 1 tsk. stødt koriander
- 1/2 tsk. salt
- 10 vrid friskkværnet peber
- 1 stk. æg
- 2 spsk. hvedemel
- 1 spsk. citronsaft
- 4 spsk olivenolie
Falafel hurtig version
- 250 gram økologisk falafelblanding fra Koro
- 3 dl. lunkent vand
Tilbehør
- ½ squash
- 2 håndfulde blandet salat
- 1 lille bundt koriander
- 1-2 fuldkornstortillas pr. person
- ½ citron
- 2 spsk. Ekstra jomfruolivenolie fra Koro
Hvidløgsdressing
- 3 fed hvidløg
- 150 ml. creme fraiche 18 %
- ½ spsk. Ekstra jomfruolivenolie fra Koro
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Falafel hjemmelavet
-
Blend alle ingredienser på nær olien til en lind masse.
-
Form ca. 12-15 falafler og læg dem klar på et fad med bagepapir.
-
Varm en pande med olivenolie op til middelhøj varme.
-
Kom falaflerne på panden og vend dem hyppigt, så de bliver sprøde hele vejen rundt.
-
Efter 3-4 minutter er de færdige.
-
Hvis din pande ikke er stor nok, så steger du dem over flere omgange.
-
Lad dem hvile på køkkenrulle indtil alle er klar.
-
Fordel dem i wrappen med salat, grillet squash, koriander og godt med dressing.
Falafel hurtig version
-
Bland mel og vand sammen.
-
Lad det trække i 10 min.
-
Form ca. 16-20 falafler og læg dem klar på et fad med bagepapir.
-
Varm en pande med olivenolie op til middelhøj varme.
-
Kom falaflerne på panden og vend dem hyppigt, så de bliver sprøde hele vejen rundt.
-
Efter 3-4 minutter er de færdige.
-
Hvis din pande ikke er stor nok, så steger du dem over flere omgange.
-
Lad dem hvile på køkkenrulle indtil alle er klar.
-
Fordel dem i wrappen med salat, grillet squash, koriander og godt med dressing.
Tilbehør
-
Skær squashen ud i tynde strimler
-
Hvis du har en grill, så start den og giv dem en ordentlig omgang.
-
Ellers så steger du dem på panden.
-
Varm tortillaerne på en pande.
-
Fordel salat og koriander når der anrettes.
Hvidløgsdressing
-
Pres hvidløget og vend det sammen med resten af ingredienserne.
-
Stil det på køl indtil det skal bruges.
Hvis du gerne vil lave falafel selv, så er der også opskrift på det i artiklen. Jeg har naturligvis lavet dem begge – forskellen er virkelig ikke særlig stor, så selv om det er lidt snyd at bruge en færdigblanding, så går det væsentlig hurtigere, prisen er lavere og udbyttet større.
Håber det giver lidt inspiration til en nem, billig og lækker ret.