Mauritius er en tidligere fransk koloni, som ligger ud for Sydafrikas østkyst. På øen er der omkring 9 millioner indbyggere, som er af vidt forskellige religioner. Turen fra Danmark kan kun laves med fly fra Hamburg, Paris, London eller lignende og tager sammenlagt omkring 13 timer. Vælger du at tage turen, så kommer du til gengæld også til én af de smukkeste øer i verden – Mark Twain sagde det nok bedst: Mauritius was made first, and then heaven, and that heaven was copied after Mauritius.
Turen til Mauritius var min første lange flyvning til en ø, hvor det primære formål var at gå i vandet, ligge ved poolen og blive solbrændt. Derfor var mine forventninger heller ikke særligt høje. Dog må jeg erkende, at jeg aldrig i mit liv har oplevet så smuk og skøn ø.
Hvornår på året bør du rejse?
Reelt kan du rejse dertil året rundt, da vejret aldrig bliver dårligt. Den store forskel er, at jo længere frem på året du kommer, jo mere tørt bliver der, og så falder temperaturen også nogle grader. Vores vinter i Danmark er deres sommer, så i januar, februar, marts er der varmt og fugtigt. Temperaturen ligger mellem 28-30 grader. Regnen falder oftest voldsomt og kortvarigt, så fortvivl ikke hvis ”YR” viser lidt regn, det er hurtigt overstået. Mit råd er at rejse tidligt på året, mest fordi jeg ikke holder ret meget af den danske, mørke og våde vinter.

Hvordan kommer du nemmest fra lufthavnen?
Der er kun én måde, og det er med taxa. Jeg kan spare dig for en del bekymringer om, hvorvidt du betaler for meget eller ej. Prisen er fast, og de har ikke taxafirmaer, som vi har i Danmark, så alle kræver det samme. Prisen er 3300-3500 MUR, som svarer til 500-525 kr. Turen tager i myldretid (og det er der en del af om morgenen) ca. 1 time og 45 minutter fra lufthavnen til det nordlige side af øen. De fleste chauffører vil fortælle dig, at det kan klares på en time, hvilket skyldes, at de er meget optimistiske med tiden.
Hvor kan jeg anbefale, at du bor på Mauritius?
Hotelkæden ”LUX” har fire hoteller på øen, som alle er 5-stjernede. Det nyeste er ”Grand Gaube LUX”, som blev totalrenoveret i 2022, og i 2024 fik 4 stjerner i Forbes Magasin. Du kan dog regne med, at samtlige 4- og 5-stjernede hoteller er lækre. Men hvorfor lige netop LUX? For mig handlede det om deres enorme imødekommenhed, som du mærker fra det sekund, du træder indenfor, hvor du kan se hele vejen gennem indgangen af hotellet og direkte ud på stranden.

Kigger du ned, så ser du et skilt med ”Happy Tuesday” eller ”Happy Sunday”, som skiftes hver morgen. Du lægger måske også mærke til det lille aftryk, som de har ved deres standere til cigaretter. Ved ankomst bliver du modtaget af en receptionist, hvor du sætter dig stille og roligt i nogle bløde møbler med en frisk mocktail, mens de forklarer om hotellet, muligheder og check-in. Imens bliver dine kufferter fragtet til værelset. Da vi ankom, sørgede de for, at vi nåede morgenmaden, som faktisk ikke var en del af vores pakke den første dag.

Flere strande at vælge imellem
På alle strandene er der service, så du får håndklæder, opredning, serveret vand med friske urter som mynte og basilikum og mulighed for at få serveret cocktails. ”Hovedstranden”, hvor alle har adgang, ligger lige neden for receptionen. Går du i ca. 5 minutter længere væk fra receptionen, er der en strand forbeholdt voksne. Der er flere strande, som jeg dog ikke besøgte.

De små hyggelige detaljer
Udover at hotellet er gennemført og flot designet, så er der en masse små detaljer, som du ikke må gå glip af. De har fx ”døren ud i det blå”, som får mig til at tænke på den dør, som du også kan finde i haven ved Henne Kirkeby Kro. De har små gynger rundt omkring både til én og to personer. De har deres fine hjerte med en gynge til to personer, som lyser op i rødt om aftenen.

De har også hængekøjer rundt omkring, hvor den bedste nok er den, som du finder i vandet, ved ”voksenstranden”. Selv om alle disse små detaljer er med til at fuldende hotellet, så er den bedste og mest rørende detalje dog måden, som personalet hilser på. Alle lægger deres hånd på hjertet og bøjer hovedet, når de hilser – efter noget tid så begyndte jeg at genvise denne hilsen af respekt.
Forskellige muligheder for pension
På LUX er der mulighed for halvpension, som er morgenmad og aftensmad, og fuld pension som også dækker frokost og ”all inklusive”, som dækker kaffe, vand, vin, drinks og snacks. Jeg valgte deres halvpension, da deres morgenmad er utrolig overdådig, og spiser du 09.30-10.30, inden de lukker, så er du mæt til langt op ad dagen.

Om aftenen har du mulighed for at spise på en række forskellige restauranter: Bodrum Blue, som er en tyrkisk restaurant, Beach Rouge, som har et blandet køkken med bl.a. pizza og mauritiske retter, Creolo, som er et kreolsk køkken, Palm Court, som er hovedrestauranten og med deres buffet. De har også Inti, som er en peruansk restaurant, som dog koster penge at besøge. Prisen der er 6800 MUR, som svarer til 1000 kr., dog får du 30% rabat. Denne del giver dog mest mening, hvis du ikke har købt mad på hotellet, ellers betaler du dybest set for et måltid, som du har betalt for på én af de andre restauranter.

Mit råd er at besøge alle restauranterne, men du skal være hurtig til at booke bord, som du enten kan gøre på den tilhørende app ”LUX” eller på hotellet. Den mest populære er Creole Smokehouse, hvor du spiser under et kæmpe træ, som jeg faktisk ikke ved, hvad hedder. Her spiser du på små bænke og stole. De har forskellige menuer, hvor du får en lille snack til forret, en hovedret med ris, fisk eller kylling og nogle forskellige tilhørende krydrede saucer. Derudover har de kreolske desserter. Derudover er den tyrkiske Bodrum Blue også velbesøgt. Den ligger helt ude på kanten af resortet, hvor du spiser med udsigt over havet. De har lækker tyrkisk mad, hvor jeg anbefaler deres ”meze” til deling, og så foreslår jeg også, at du prøver deres kebab af okse, som er smeltende mørt og kommer med en yoghurt og en krydret sauce til.

Beach Rouge er efter min mening den mindst gode restaurant, dog er det ret hyggeligt at spise direkte på stranden. Hvis du spiser der, så gå efter deres pizza. Rejser du med en partner, som du gerne vil imponere, så kan du spise ”privat” på stranden, hvor du sidder i skæret af en lille lampe omgivet af poser med stearinlys i.

Hvis du spiser på Palm Court
Så er min anbefaling, at du kommer efter 20.30, da der godt kan være lidt fyldt ellers. Børnefamilier har mulighed for at komme allerede 18.30, som er 30 min før den officielle åbningstid. Derudover er min anbefaling, at du vitterlig tager dig god tid til at spise. Deres buffet er nemlig fremragende, og de gør rigtig meget ud af samtlige retter. Du kan få pasta, som de laver, når du bestiller, pizza bagt i stenovn, wok som laves på bestilling, indiske retter, lokale retter og meget mere. Faktisk er det næsten for meget, men omvendt så er der også noget for alle.
Gratis aktiviteter på hotellet
Flere af LUX-hotellerne tilbyder en række gratis aktiviteter som en del af deres service, og her snakker jeg ikke kun fitnesscenter, tennis og padeltennis og SPA-afdeling med forskellige behandlinger og den slags. De tilbyder også lån af wakeboards, kajak, mulighed for at snorkle fra en båd samt at stå på vandski.

Hotellet forsøger at opretholde et højt niveau af biodiversitet, så der er sået mange forskellige blomster, planter og frugttræer på deres område. De har også opsat bistader og har omkring 500.000 bier i området, som laver honning, der bruges på deres restauranter. Du kan få lov til at se bistaderne og få en rundvisning og se, hvordan de sikrer, at bierne har det godt.
Hvad koster det så?
Alting har en pris og et hotel af denne kaliber koster naturligvis også lidt. Hvis du er tidligt ude, så koster en ”Ocean Junior Suite” på 3. sal (øverst) med stor terrasse med badekar udenfor samt ekstrastor seng ca. 4000 kr. i døgnet med halvpension. På værelset er er kaffe (Nespresso), te, daglige opfyldning af vand, to drikkedunke og en strandtaske, som du kan bruge under opholdet og må beholde og tage med hjem.
Hvad kan man opleve på Mauritius?
Det er vel “bare” stranden, poolen og masser af god mad og alkohol, ikke? Nej slet ikke – i modsætning til Maldiverne, som mere eller mindre er en solø, så er der ret meget at opleve på Mauritius. Jeg havde kun 6 overnatninger, så jeg måtte begrænse mig lidt. Hvis jeg skal anbefale to ting, så er det klart “La Vallée Des Couleurs” og”The Five Islandtrip”, som bedst er beskrevet i denne reel:
La Vallée Des Couleurs
Det næste jeg vil anbefale er at opleve deres “23 Colored Earth“, som er en nationalpark, hvor hovedattraktionen er et stykke af jorden, hvor mineraler fra den vulkanske undergrund presses op til overfladen. Det er ret unikt at opleve. I denne park kan du også se “vilde dyr”, vandfald og opleve naturen. Du kan vælge at gå rundt, som tager ca. 1 time (45 min., hvis du går til). Du kan også køre rundt i ATV’er eller via “ziplines”, hvor du bliver kørt op i højden og så svæver ned over landskabet. Jeg valgte gåturen, mest fordi jeg gerne ville have 4-5 km i benene, men også fordi prisen var 75 kr. pr. person i modsætning til 300-500 kr. for de andre muligheder.

Turen er utrolig hyggelig og skøn, du kommer tæt på naturen, og som afslutning kan du møde parkens 105 år gamle landskildpadde, som er sød og ret fascinerende.
Ville jeg gøre det igen?
Ja, 100% sikkert – jeg ville hellere rejse én gang mindre og så meget bedre for deres service, deres varme hilsner, maden og minderne. Da jeg tjekkede ud, talte jeg med deres ”General Manager” på hotellet, som gerne ville vide, om jeg havde nydt opholdet. Her kunne jeg med hånden på hjertet sige ”ja”, men også at jeg var lidt sørgmodig over at skulle rejse væk. Hans svar var simpelt men korrekt: ”But you have great memories now, Sir, and you can always come back to us”.

Hvis du har flere tips, så må du endelig dele dem i kommentarfeltet.