Halloween er nok én af de mest kommercielle højtider der findes. Det er ærke amerikansk og faktisk ret sjovt – navnlig hvis du har børn. Halloween handler om at lave uhyggelig ting, som fx kager og slik. Kreativiteten kan virkelig få lov til at løbe løbsk når det kommer til denne højtid som falder 31. oktober. Min datter Sophia og jeg har lavet en opskrift ret nem men meget uhyggelig halloween kage, som jeg håber I synes om…
Inden vi starter vil jeg lige sige et par ord om Halloween, som vist stammer fra England og var en tradition for mere end 2000 år siden, hvor overgangen fra sommer til vinter blev fejret. Det var en tid, hvor overtro ikke var unormalt, så den mørke tid var også forbundet med gru, fare og uhygge. For at komme denne frygt til livs blev der holdt store fester (Celtic festival of Samhain) hvor der blev lavet bål, folk klædte sig ud og inden festen gik børn fra dør til dør for at indsamle ind til festen.
Som du kan se på videoen går jeg alle ind, når det kommer til denne aften og mine piger elsker mig for det! Flere forældre i vores lille by udenfor Aalborg har spurgt mig: “Mads går du egentlig mere op i det her end dine børn?” naturligvis med et smil på læben. Tjo – måske, jeg er i hvert fald fan af det.
Uhyggelig Halloween Kage med “blodsirup”
Her får du en nem og lidt uhyggelig opskrift på en halloween kage med "blodsirup" lavet på hindbær. Den er både sjov, lækker og perfekt til halloween!
Ingredienser
Kage
- 4 æg
- 300 g sukker
- 2 dl sødmælk
- 50 g smør
- 250 g hvedemel
- 3 tsk bagepulver
- 1 tsk flydende vanilje essens
- 1 nip salt
Blod lavet på hindbærsirup
- 400 gram frosne hindbær
- 200 gram sukker
- 1 tsk citron
- Skallen af en kvart citron
- Rød frugtfarve
- 1 stk engangssprøjte
Sådan gør du
Kage
-
Start med æg, flydende vanilje og sukker – pisk det luftigt. Efter 5 min kan du mærke på det – tag lidt op mellem dine fingre. Er det helt glas eller kan du mærke sukkeret? Hvis ja, skal du piske mere.
-
Varm mælk og smør til 37 grader – du ved som din lilletå eller lillefinger 🙂
-
Bland nu alt det tørre sammen og ved det forsigtigt sammen med mælk og smør.
-
Find en høj form – den skal nemlig være højere end min – men jeg havde ikke større.
-
Smør den grundigt!
-
Hæld kagen deri og bag den ca. 35 min ved 200 grader almindelig ovn.
-
Det er muligt den skal have længere.
-
Når den er færdig lader du den køle af i mindst 1 time.
-
Tag den ud og vend den om, så den er helt flad.
Blod
-
Varm alle ingredienser langsomt op i en kasserolle.
-
Lad det simre uden låg i 30 min.
-
Smag på det. Denne er syrlig fordi kagen er meget sød.
-
Juster evt. med sukker og kog yderligere 5 min.
-
Når det er klar skal du lade det passere gennem en si ret hurtigt. Jo længere du venter, jo mere tykner det.
-
Du kan ikke få alle kornene ud, men det skal du ikke fortvivle over, det gør ikke noget.
-
Fordel bloddet over kagen og lad det løbe lidt ned af siderne.
-
Pynt evt. men en sprøjte fyldt med rød frugtfarve.
Det kan nemt blive en dyr omgang, hvis du skal ud og købe pynt og alverdens skeletter, edderkopper og andet til at skabe stemning. Det kan ofte købes til næsten inden penge på dagen. Videre kan det nem gemmes, for det er ikke det bedste for miljøet.
Engangssprøjten kan købes på dit lokale apotek. Det er blot almindelig frugtfarve der er i den. Du kan også suge noget af hindbærsiruppen op. Skulle du i øvrigt have for meget, så prøv den på en et stykke franskbrød – det er også ret godt.
Glædelig Halloween – håber det har givet lidt inspiration!