Gå til opskrift

Ferskener er super lækre og nemme at bruge i både det søde og salte køkken – i denne opskrift kan du lave fire store eller 8 små desserter på ca. 25 min. Det er nemt og så smager de fantastisk. Det bedste er, at du kan erstatte ferskner med årstiden frugt, så æbler, pærer, blommer, ananas eller andet fungerer også i opskriften – håber du synes om den.

Jeg så en lignende opskrift på TikTok, men der var desværre ingen vejledning, så jeg måtte selv prøve mig lidt frem. Heldigvis fandt jeg lynhurtigt ud af, at det var virkelig nemt at lave denne opskrift.

Opskrift på nem ferskentærte med vaniljecreme
Opskrift på nem ferskentærte med vaniljecreme

Opskrift på nem ferskentærte med vaniljecreme

Ret: Bagværk, Dessert
Køkken: dansk
Keyword: Fersken, Ferskentærte, Tærte
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 25 minutter
Antal: 4 stk.
Forfatter: Familiefaren

Opskrift på lynhurtig og lækker ferskentærte med vaniljecreme. Den tager 25 min at lave i alt og er perfekt som dessert eller eftermiddagskage.

Udskriv

Ingredienser

 • 1 plade butterdej
 • 2 stk. ferskner
 • 100 gram flødeost
 • 2 store spsk. flormelis
 • 1 tsk. flydende vanilje eller 2 stk. vaniljesukker.
 • 1 stk. æg
 • 2 stk. perlesukker
 • En “hjerteudstikker” kan købes i Imerco

Sådan gør du

 1. Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
 2. Pisk flødeost, vanilje og flormelis i ca. 30 sekunder.
 3. Hvis din udstikker er fra Imerco så kan du lave fire hjerter ud af en plade butterdej.
 4. Læg de udstukne hjerter på en bageplade med bagepapir.
 5. Fordel en god skefuld vaniljecreme på hvert hjerte.

 6. Halver fersknerne og fjern stenen.
 7. Skær dem i tynde skiver.
 8. Fordel ca. fire skiver på hver halvdel af hjertet, så der er otte skiver i alt på hvert.

 9. Pisk ægget sammen.
 10. Pensel kanten på hjerterne.

 11. Drys perlesukker på kanten hele vejen rundt.

 12. Bag dem i ca. 15-18 min. eller til de er gyldne, husk at tjekke bunden.
Opskrift på nem ferskentærte med vaniljecreme

Når efteråret rammer, så kan du bruge æbler eller pærer. Hvis du vil lave den om sommeren kan du lave den med sommerbær – fx jordbær, det smager helt fantastisk, så får du faktisk en lille “snyde jordbærtærte”. Hvis du vil gøre den endnu bedre, så kan du også tilføje en god skefuld vaniljeis, så lover jeg dig, at dine gæster stiller sig op og klapper.

Opskrift på nem ferskentærte med vaniljecreme

Hvis du vil have mere inspiration, så kan jeg anbefale opskriften på “Christianshavnertærten” – den fra Lagkagehuset! – den er vild, men også lidt sværere at lave. Hvis du er mere til de nemme og gerne vil have andet med fersken, så er der også opskrift på Skotsk whiskydessert “Whisky Peach Cobbler” – god fornøjelse.

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift