Det er onsdag og heldigvis da! Jeg vil godt starte med at tilstå, at ugen føles lang. Jeg tror det skyldes, at der er kortere og kortere til jul og dermed føles det hele lidt tungt. Heldigvis er det onsdag og for mig betyder det whisky – okay fair nok, det betyder det også andre dage, men onsdagen er “helligdagen” for at smage nyt og det er altid lækkert!

For nogle måneder siden havde jeg fornøjelsen af, at møde Karen Fullerton, som er Brand Ambassadør for Glenmorangie og Ardbeg. Det blev til en hyggelig formiddag, hvor jeg fik muligheden for at interviewe Karen, snakke om whisky og rigtig nørde igennem. Du kan læse “Interview with the Brand Ambassador Karen Fullerton

Wednesdays Whisky: Glenmorangie - Quinta Ruban 14 års er et godt køb!
Lidt fra smagningen til interviewet…

Glenmorangie’s Quinta Ruban 12 Year Old is a fantastic Port cask finished expression, and now the distillery has developed upon the recipe with The Quinta Ruban 14 Year Old! The whisky is initially matured in bourbon casks before being moved over to ruby Port casks, imparting waves of scrumptious fruit and chocolate notes to the spirit. Superb as a postprandial dram.

Wednesdays Whisky: Glenmorangie - Quinta Ruban 14 års er et godt køb!
Var heldig at skyde en dag hvor solen var fremme…

Glenmorangie 14 års duft og smagsnoter

Glenmorangie 14 afløser den tidligere udgave 12 års som har et finish på portvinsfade, hvilket er det unikke ved denne dram. Udover denne finish, som blot er et finish og ikke adskillige år, har den ligget på bourbon fade. Det har givet en rigtig flot dram og til prisen er det lidt af et “bargain”.

Wednesdays Whisky: Glenmorangie - Quinta Ruban 14 års er et godt køb!
Port Cask Finish…

I næsen har den frugtige noter, hvis du lader den stå lidt får den faktisk lidt noter fra en “frugtkage” blandet med “toast”, nødder og cedertræ. Den sødmefulde duft kommer igen i smagen, hvor der er appelsinskal, mandler og rosiner. Eftersmagen er lang og byder på mørk chokolade, altså bitre noter.

Mit opslag fra Whiskytossen.dk

Derfor er denne whisky et godt køb!

Jeg smager efterhånden en del whisky og kvalitet og pris hænger ikke altid sammen. Udgifterne ved at lave whisky kan være omfattende, navnlig hvis der bruges fade af høj kvalitet. Lagring betyder naturligvis også utrolig meget. Forstil dig, at du starter et produkt op, som først om 12-14-16 år giver udnytte, det kræver noget ikke? Der er flot harmoni i Glenmorangie og prisen er omkring 499 kr., hvilket er meget fair for en 14 års whisky, som smager skønt! Det er efter min mening er godt bud på en whisky, som placerer sig lige over vores gennemsnitlige 12 års og har et finish, som er vildt interessant. Jeg tænker her, at det kunne være en skøn gave til manden eller kvinden i huset til juleaften.

Skål og god onsdag.

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar