Onsdag! Endelig og idag er det tid til en whisky jeg har glædet mig helt vildt til at præsentere. Det er nemlig den anden whisky i rækken i denne omgang. Jeg kigger nemlig på en smuk trio fra Speyside. Glenfiddich 12 års, 15 års og til sidst deres 18 års. Hvis du er til den runde og bløde whisky som typisk kommer fra Spey, så læs endelig videre – her kommer nemlig anmeldelse af Glenfiddich 15 års…

Hvis du vil læse om Glenfiddich 12 års og destilleriers historie, så finder du det hele i det forrige indlæg. Vidste du i øvrigt, at Glenfiddich 12 års er én af de mest solgte 12 års Single Malts i verden?

Whisky: Fantastisk Single Malt: Glenfiddich 15 års Solera Reserve
18 års – 12 års og 15 års…

Deres års 15 års adskiller sig i min optik meget fra deres 12 års. Den har noget mere sødme og mindre florale noter. For mig er det et utrolig godt bud på en lækker whisky til gode penge. Den har ligget på sherry, bourbon og friske egetræsfade. Det giver en unik smag og duft. Videre er den lavet ud fra “Solera-systemet” – men dog ikke helt som du kender det fra fx rom. Det er nærmere en blanding af de forskellige fade, hvor de tilsætter whisky fra friskefade til et samlet batch, hvor de så får lov at modne langsomt.

Whisky: Fantastisk Single Malt: Glenfiddich 15 års Solera Reserve
Glenfiddich 15 års…

Glenfiddich er lige som flere destillerier begyndt at opfinde sig selv igen og sender “non-age statement” ud på markedet. Jeg smagte for noget tid siden dere “Fire and Cane“. Bestemt et interessant bud på en whisky med ny retning.

Whisky: Fantastisk Single Malt: Glenfiddich 15 års Solera Reserve
Et godt bud på en Single Malt, hvor du får virkelig meget for pengene…

Glenfiddich 15 års duft og smagsnoter

I næsen har den også citrus som sin lillebror 12 års, men her er der flere sødmefulde noter af appelsinskal, eg, rosiner og honning. For mig er det her mere “traditionel Spey-udtryk” end Glenfiddich 12 års er. I munden har den sødme, tørret frugt og krydrede noter med et strejf af kanel. Den har også bitre noter af chokolade. Afslutningen er længere end Glenfiddich 12 års hvor du får sødme, rosiner og lidt kardemomme. Lidt sjovt den har samme ABV på 40 % som 12 års, for den virker faktisk mere potent, hvilket tiltaler mig utrolig meget. Til prisen som ligger på ca. 400 kr. er det en flot 15 års Single Malt Whisky.

Whisky: Fantastisk Single Malt: Glenfiddich 15 års Solera Reserve
Håber du læser med til vores sidste whisky i rækken Glenfiddich 18 års…

Skål herfra – håber du får smagt noget whisky…

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar