Jeg elsker onsdag, mest fordi det er midt på ugen, og der hvor det i følge min egen regel er tilladt at nappe en whisky. Det er det faktisk hverdag da der jo skal drikkes en del whisky for at holde “Whiskytossen” kørende. De næste 3 onsdage vil jeg sætte fokus på Glenfiddich Distillery som ligger ved Spey, hvor du finder mange gamle destillerier som Macallan, Glenlivet, Cardhu og mange flere! Hvis du er ny i denne verden eller bare vil have et godt tip til en lækker dram, så læs endelig videre…

Det er onsdag og vi starter denne dag med en “oldie but goodie” nemlig Glenfiddich 12 års. Det er en fin dram til dig, som gerne vil i gang med whisky. Den er utrolig nemt at gå til og kan endda købes for billige penge.

Wednesdays Whisky: Speyside klassiker Glenfiddich 12 års
Glenfiddich 12 års, 15 års og 18 års – kommer senere i en giwe away…

Kender du William Grant?

Får det en klokke til at ringe? Du tænker nok “Grants Whisky” ikke? Præcis – det er ham. Vi skal tilbage til 1886 hvor William startede med at arbejde som bogholder (du ved, ham som holder bøgerne i en virksomhed). I 1898 gik Pattisons Whisky konkurs og William så sit snit til at starte “Grant’s Whisky”. Han skabte Glenfiddich Whisky i Dufttown og i 1887 blev de første dråber spiritus produceret. TIden gik og mere og mere whisky blev skabt. William døde i 1923 men destilleriet er fuldt operationel idag og er idag styret er Peter Gordon som er 5. generation i familien. Drømmes tilbage fra 1886 lever endnu:

For 20 years William Grant nurtured a dream to make the ‘best dram in the valley’. With the help of his family, he finally achieved that vision.

Wednesdays Whisky: Speyside klassiker Glenfiddich 12 års
Efter deres 12 års – kommer 15 års, 18 års og men deres range forsætter langt derefter…

Jeg smagte Glenfiddich for mange år siden første gang og ved, at det er en sikker vinder, hvis jeg er i tvivl og skal vælge en 12 års dram.

Wednesdays Whisky: Speyside klassiker Glenfiddich 12 års
Glenfiddich 12 års…

Glenfiddich 12 års duft og smagsnoter

Jeg har smagt denne whisky adskillige gange og synes primært de florale noter og den miniraltiet den har er det mest karakteristiske ved den. I næsen har den udover citrus også en kende sødme hvor jeg primært tænker toffee, men det er en afdæmpet sødme. I munden er den let og de florale noter går igen, sammen med et strejf af peber. Hvis du er vandt til whisky med højere ABV så vil du nok føle, at den er utrolig nem at drikke. Eftersmagen har sødme og lette frugtige noter. Prisen ligger på ca. 300 kr. hvilket er en fin pris for en whisky som denne.

Næste onsdag kigger jeg på den næste i rækken som er Glenfiddich 15 års. Indtil da – skål og god Wednesdays Whisky…

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar