Sidste år åbnede den spanskinspirerede restaurant Bocado, som ligger i Kristen Bernikows Gade 9 i Indre By. Restauranten tilbyder tapas i stor stil og til fornuftige penge og god value for money, og så er der hyggeligt i den ellers ret store restaurant, som absolut er et besøg værd.
Jeg elsker det spanske køkken og alt, hvad der hører dertil. De små tapasretter, som deres køkken er kendt for, er en perfekt måde, at ”tage en lille bid af det hele”, og det er netop, hvad du kan på Bocado.

Gå efter deres tapasmenu
Bocado har et lækkert menukort med alverdens spanske lækkerier. Det er inddelt i ”kolde tapas”, ”varme tapas”, ”friteret” og så har de også paella, faktisk kan til- og fravælges gennem deres tapasmenu. Du har muligheden for at vælge 13 serveringer eller 10 serveringer med paella, hvor begge dele koster 375 kr. Begge dele skal bestilles af hele bordet, da serveringerne er inddelt, så de er ”social dining” eller ”deleretter”.

Du får klart mest for dine penge, hvis du går efter én af disse valgmuligheder, da fx ceviche (citrusmarieneret fisk), pulpo (blæksprutte) og jamón koster mellem 75-85 kr. stk., og disse indgår i tapasmenuen. Dertil kommer fx deres lammekoteletter, som koster 115 kr., som også indgår. De 13 serveringer serveres i sæt af fire, hvor der sluttes af med dessert, som dog ikke er spansk, men ærkefransk – profiteroles, hvilket var det eneste, som undrede mig under mit besøg. Hvorfor ikke en spansk dessert som ”crema catalana”?
Startere
Jamón Mangalica – Skinke fra den ungarske uldgris mangalica, modnet ca. 28 mdr. i Spanien
Chorizo Chistorra lavet på Duroc gris fra Rioja
Anchoas – Håndfileterede ansjoser fra Biscayabugten modnet i salt og olivenolie
Pimentos Padrón – Små grønne peberfrugter fra Spanien (friteret) med citron
Pan tostado con tomate – Ristet brød med tomat, hvidløg og olivenolie

I første servering var mine favoritter afgjort ansjoserne med masser af olivenolie og salt, de vakte gode minder fra min tur til Malaga for nogle uger siden. Derudover var chorizoen fra Duroc gris også utrolig lækker – en krydret sprød lille pølse, som smagte fantastisk. Resten var bestemt også i orden og meget autentisk og tro mod de spanske tapastraditioner.
Fisk og skaldyr
Gamas al Ajillo – Pillede vilde argentinske rejer stegt med olie, hvidløg og chili
Almejas – Hjertemuslinger med hvidvin, skinke, hvidløg, chili og persille
Ceviche de Merluza – Kulmule ceviche m. lime, skalotteløg, koriander, chili, og grapefrugt
Puplo – Blæksprutte med tomat, syltede rødløg, oliven, løg, selleri og persille
Højdepunktet ved næste servering, som var fisk og skaldyr, var for mig deres pulpo, som jeg har smagt mange gange i Spanien. Det er lidt en ”aqurried taste”, da det er kogt blæksprutte, som godt kan virke lidt voldsomt. Men serveres den som her med rødløg, oliven, tomat, olivenolie og godt med persille, så smager det bare himmelsk. Jeg har fået den med kartofler og røget paprika, hvor den serveres lun, som også fungerer utrolig godt.

Den friske kulmule, der var serveret som ”ceviche”, hvilket betyder, at den er marineret i citrus og dermed tilberedt i den syre, som kommer fra fx lime og citron, var frisk og lækker. Jeg synes, ideen med at servere den med fennikel og grapefrugt fungerer rigtig godt.
Kød og kartofler
Chuletas de Cordero – To stk. lammekoteletter med chimichurri, spidskål, ærter, og skalotteløg
Pluma Ibérico – Spansk sortfodsgris med rabarber
Patatas Bravas – Stegte kartofler med spicy tomatsauce og aioli

Både lammekoteletterne og grisen var serveret rigtig fint. Grisen havde fået en kende for meget, men bortset fra det så var det lækkert. Chimichurri gør for mig noget utroligt ved fx lam, så retten bliver friskere, og afslutningen ikke bliver for tung.
Dessert
Profiteroles med hvid chokolade med rabarberkompot
Vores franske dessert var rigtig fin og ingen kritik af serveringen, men igen er det lidt sjovt, at de vælger en fransk dessert, der er jo masser af spanske desserter, man kunne kaste sig over.

Hvad drak vi til?
Drikkevarer er ved at være en dyr fornøjelse, når man spiser ude i København og resten af Danmark for den sags skyld. Det samme gælder på Bocado, men det er nu en gang, sådan det er. Cocktails koster 125 kr. stk., øl koster 70 kr. for 40 cl., og flaskeøl 65 kr. Dog har de en hel del vine på glas, hvor der kan vælges 15 ml. eller 22 ml. De billigste glas hvidvin koster 60 kr. og det dyreste 130 kr. (for 15 ml.) Alternativt kan der også findes nogle gode vine på flaske til nogenlunde priser, deres Cava’er er gode bud, hvor en flaske koster 275 kr. eller 335 kr., hvilket absolut er bedst value for money. De har også glimrende hvidvin fra forskellige områder i Spanien, hvor du for ca. 300 kr. kan få et fint glas Verdejo eller Albarino.
Navn: Bocado / Menu
Placering: Kristen Bernikows Gade 9, 1105 København K
Åbent: Alle ugens dage både til frokost og aften
Pris: 10 serveringer med paella eller 13 serveringer for 375 kr. pr. person
Online booking: her
1 Comment
Pingback: Guide til at lave en hurtig og nem omgang tapas