Hovedret

Monopolet smager på: Catch Sushi, Aalborg – “Tror du, det er et catch!?”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Ét af de nyeste og nok mest populære steder i Aalborg er helt afgjort ”Catch Sushi”. Konceptet omfavner både det, vi aalborgensere elsker, og præcis det vi også trænger til at få lidt mere af – ”All you can eat” men med mådehold. Jeg har besøgt restauranten flere gange og har skrevet en anmeldelse af den – god fornøjelse…

Jeg er selv fra Aalborg, så jeg tager hundrede procent denne påstand på min kappe, og jeg taler bestemt også om mig selv – vi kan altså godt lide, at der er rigeligt med mad, og udtrykket ”Aalborg-portioner” har jeg hørt flere gange i KBH, så nej i Nordjylland er ”less ikke more”. Men netop ”Catch Sushi” har fundet en smart metode for at sikre, at vi nordjyder holder blot en kende igen, når der står “all you can eat” på menuen.

Monopolet smager på: Catch Sushi, Aalborg - "Tror du, det er et catch!?"
En god omgang til at starte på…

Du bestiller ”Sushi ad libitum”, hvor prisen er 229 kr. for to timer, 50 % for børn under 12 år. Herefter betaler du for de stykker, du efterlader, dog må du efterlade 3 stk. i alt uden at skulle betale for det. Prisen er 10 kr. stk. for alt efterladt over 3 stykker. Virker det så? Ja, det vil jeg mene. Jeg har været der tre gange, og hver gang folk har forladt deres bord efter at have spist og hygget sig i de to timer, hvor tilbuddet gælder, har jeg ikke lagt mærke til, at der var levnet. Den lille regel gør, at folk tilsyneladende holder igen, eller også så foræder de sig – either way, så er der ikke madspild i hvert fald. Det synes jeg er prisværdigt.

Monopolet smager på: Catch Sushi, Aalborg - "Tror du, det er et catch!?"
Velsmagende og lækkert…

Bestilling via tablet

Bestilling foregår på en tablet, som ligger klar på bordet. Tjenerne forklarer pænt konceptet, og så er det ellers bare at gå i gang. Der kan bestilles mellem 1-8 stykker sushi, men en stor del af udvalget er faktisk 6 eller 8 stykker, hvilket betyder lidt ”alt eller intet”, når du har spist noget tid. Der er også stykker, som kun er et enkelt, men mange af bestillingerne er 8 stk., hvilket undrer mig en del – her tænker jeg, 4 stk. ville være mere passende, så der kan spises 1-2 af hvert. Det skyldes nok, at køkkenet har svært ved at følge med, når der er rush hour, så derfor er antallet justeret derefter, så der ikke kommer alt for mange “små bestillinger”.

Monopolet smager på: Catch Sushi, Aalborg - "Tror du, det er et catch!?"
Ruller med rispapir og sprød and…

Bestillingen på tablet fungerer nogenlunde, jeg har dog oplevet flere gange, at der er sendt bestillinger afsted, uden at de dukker op og af frygt for at sidde med for meget mad, så genbestiller man ikke. Bestilling på appen gør også, at betjeningen bliver en kende upersonlig, men det er til gengæld mere effektivt.

Ikke bare sushi

Hvis du nu tænker: ”Jeg kan ikke lide sushi eller fisk” så fat mod, der er nemlig mere på menuen end blot sushi. De har adopteret konceptet fra ”Sticks and Sushi”, hvor der er forskellige stykker sticks med fx kylling, oksekød, laks, rejer og lam, så der er ret meget at vælge imellem. På menuen finder du de klassiske typer af sushi, som Nigiri, der er de åbne stykker sushi, hvor du typisk får laks eller tun. Der er også “Hsomaki” og “Futomaki”, hvor der er tang omkring, samt “Uramaki”, hvor der er ris udenpå og typisk noget sesam og så fisk indeni. De har også “Kaburimaki”, hvor der ved de fleste stykker er et stykke indre friteret fisk, tang, ris og så et stykke rå fisk udenpå. Derudover er der forskellige saucer og mayo’er, som der dog er en merpris på for nogle af dem, fx koster en chilimayo 5 kr.

Monopolet smager på: Catch Sushi, Aalborg - "Tror du, det er et catch!?"
Tsukune yaki – utrolig velsmagende, lidt en krydret frikadelle – hvis det skal fordanskes lidt…

Udover sushi er der forskellige starters som friterede søde kartofler, tangsalat, mini-springrolls, gyoza, and og tempura shrimps. Derudover hele ni forskellige risruller med sprød and, okse, avokado, kylling og flere jeg ikke vil remse op her. Hvis ikke Catch Sushi havde deres koncept med, at du skal betale for madspild, så ville jeg sige, at de skulle justere menuen ned, da der helt enkelt er alt for meget at vælge imellem, og dermed stor chance for madspild, men fakta er, at det lader til at fungere, så jeg ser ingen grund til at ændre konceptet.

Monopolet smager på: Catch Sushi, Aalborg - "Tror du, det er et catch!?"
“Tempura salmon” – det har intet med sushi at gøre, men det smager godt…

Den bedste sushi i Aalborg til prisen

Ja, det er en vovet påstand at komme med. Jeg mener dog, at det er berettiget, da jeg har besøgt alle steder op til flere gange. Sushien på “Catch Sushi” smager godt, risen er ikke klistret, og fisken er helt frisk. Det er ikke helt så godt som Karma, som jeg fortsat mener, er bedst i Aalborg og har været det i mange år. Dog er mindst lige så godt som mange af stederne i Aalborg, og tager vi prisen med i betragtningen, så er det bedst. Selv om sushien er til en fair pris, så er prisen på drikkevarer høj – 40 kr. for en kande vand fra hanen er meget, og over 60 kr. for en stor øl, synes jeg også, er godt betalt.

Monopolet smager på: Catch Sushi, Aalborg - "Tror du, det er et catch!?"
Lynstegt laks – ét af de virkelig gode stykker på Catch Sushi…

Hvad fungerer godt på Catch Sushi?

  • Bestilling på app gør det nemt og enkelt.
  • Enkelt og nemt koncept med lækker sushi.
  • Fokus på madspild.

Hvad fungerer mindre godt?

  • Bestilling på appen er ikke fejlfri, jeg har oplevet manglende servering flere gange.
  • Prisen på drikkevarer er høj
  • 8 stykker sushi pr. bestilling
  • Upersonlig betjening

Den søde afslutning

Man kan naturligvis ikke forlade en restaurant uden at få en lille omgang dessert, så det er der også mulighed for på Catch Sushi. Der er crème brûlée, panna cotta med caramel, lakrids, chokolade eller jordbær samt chokolade mousse. Jeg har smagt dem alle, og selv om at de minder lidt om hinanden, så smager de faktisk glimrende.

Catch Sushi er en glimrende restaurant, hvor du får good vaule for money, hyggelig stemning, mulighed for at nyde nogle gode stunder med din familie og venner. Kvaliteten på sushi er høj, så mit bud er faktisk, at de kommer til at blive en kæmpe succes. Selv om jeg nok mener, at Karma Sushi er det bedste i Aalborg, så er prisen noget mere overkommelig på Catch Sushi, så jeg kommer nok til at besøge dem endnu engang.

Har du selv besøgt Catch Sushi, og hvad synes du om det?

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar