Den 27/5 tildeles nye Michelin-stjerner, hvor Danmark med garanti vil få tildelt nye og måske endda flere end de 45 stjerner, vi har i dag fordelt på 32 restauranter. Jeg forudser, at Restaurant Aure tæt på Reffen, ca. 50 meter fra restaurant NOMA, bl.a. bliver en af de nye restauranter, som kan bryste sig af en Michelin-stjerne – så hvis du vil spise der, inden priserne stiger, så vil jeg anbefale, at du booker bord nu.

Allerede nu er priserne på den meget populære restaurant Aure begyndt at stige – senest kostede deres “Aure Experience” sølle 1350 kr. for 11 retter samt 3 petit fours, hvor én af dem faktisk også er en ret – nu er prisen lige steget til 1550 kr., som stadigvæk er billigt, og falder der en stjerne, så er det absolut den billigste Michelin-menu i København og i top 3 over billigeste i Danmark, hvor du bl.a. finder MOTA i Nykøbing Sjælland, som tilbyder en menu med 10 serveringer for 850 kr., eller Villa Vest i Lønstrup, hvor du kan få 3 retter for 650 kr.

Restaurant Aure drives af det ambitiøse unge talent Nicky Arentsen, som tidligere har arbejdet på både Babette i Vordingborg, A.O.C i København, Henne Kirkeby Kro på Vestkysten og senest som souschef på Jordnær i Gentofte.

Jeg tror næste Michelin-stjerne tildeles Restaurant Aure
Velkommen på Aure

Højt niveau på Aure

Du er ikke i tvivl om niveauet, når du træder ind i det gamle krudthus, som ligger på Krudtløbsvej 8, hvor det første du spotter, er det åbne køkken, hvor teamet med Nicky Arentsen stille og roligt forbereder aftenens oplevelse. De tilbyder to menuer, hvor du enten kan vælge deres “Taste of Aure”, som de på deres site beskriver som en 4-retters menu, hvilket er uden både snacks og petit fours – så tæller du serveringer og det hele sammen, så er det nærmere 9 stk. Prisen er nu 950 kr., som fortsat er billigt. Vil du have den fulde oplevelse, hvor du bl.a. også får retter med søpindsvin, rejer, jomfruhummer og en ekstra dessert, så skal du vælge deres “Aure Experience”, som nu koster 1550 kr. Niveauet skinner igennem allerede fra første servering, som jeg mener er langt mere end “bare” snacks.

Mere end snacks

Den første ret på “The Aure Experience” er små danske fjordrejer (se lige hvor fine de er!), som serveres på en panna cotta med peberrod, som danner bunden af retten – her er der en sauce på grillet agurk til. En frisk og syrlig ret, hvor jeg tænker, inspirationen kunne være fra Jordbær.

Jeg tror næste Michelin-stjerne tildeles Restaurant Aure
3 af de snacks du får på Restaurant Aure

Hvis du vil starte med Champagne, så er der to muligheder på glas – hvor de har “A.D. Coutelas” som er et klassisk blend – masser af syre og friskhed, et glas koster 185 kr. Hvis du vil have lidt mere både dybde, fad og krop, så har de også en Marteaux Guillaume på 100% Pinot Meunier, som er helt fantastisk – prisen for et glas er 325 kr.

Jeg tror næste Michelin-stjerne tildeles Restaurant Aure
To forskellige glas Champagne til at starte aftenen på

Kongekrabbe, “luksus-tartelet” og signatur-snack

De næste tre snacks er kongekrabbe-snack, hvor kødet er vendt med yoghurt og dild, en perfekt afstemt lille mundfuld, som du sagtens kunne hapse 4-5 stykker af. Herefter kommer luksus-tarteletten, som er lavet på en skal af jordskokker med tatar af jomfruhummer med ponzu – jeg er ikke kæmpe fan af de rå skaldyr, men lige her fungerede det faktisk utrolig godt.

Jeg tror næste Michelin-stjerne tildeles Restaurant Aure
Luksus-tarteletten

Sidste snack finder du bl.a. vist på forsiden af Aures hjemmeside. Det er en crumpet, som er en engelsk gærpandekage, som er mest kendt i England. Den serveres med tartar fra malkeko med søpindsvin. Hele ideen med at bruge malkekøer er ved at finde indpas på flere gourmetrestauranter. Det er kød fra køer, som ikke længere giver mælk, som fx bruges som her i en tartar, eller hvor det modnes (sådan fik jeg det serveret på Villa Vest).

Vinmenu eller valg fra et overskueligt vinkort

Det er sjældent, jeg føler, jeg kan overskue vinkortet på en restaurant som Aure, men det er faktisk muligt her, hvilket er skønt – jeg har ikke brug for 100 siders vinkort, da jeg alligevel går lidt tabt i det. Jeg kigger altid efter nogle gode flasker fra Tyskland, Spanien og USA, da vin fra Frankrig er blevet rasende dyr. Denne gang valgte jeg dog vinmenuen og saftmenuen, så begge kunne smages. Deres vinmenu består af 7 glas vin, som koster 775 kr. til “Taste of Aure” og 1250 kr. til “The Aure Experience”. Det er primært klassisk og “old world” vin, som du vil opleve, og vinene er både spændende og velvalgte.

Jeg elsker Albarino

Netop derfor blev jeg også glad for at se, at den første vin var Bodegas Granbazán, Albarino Don Álvaro de Bazán 2020, som faktisk koster omkring 300 kr. online, en flot vin at have på en vinmenu – tak for det. Frisk duft fyldt med citrus, grape, kvæde og muslingeskaller. I munden havde den mineralitet, syre og friskhed, som var godt match til vores norske kamuslinger med stikkelsbær og fingerlime. En ret, som var til den friske, subtile og mineralske side.

Jeg tror næste Michelin-stjerne tildeles Restaurant Aure
Skøn hvidvin og et flot og imponerende valg til en vinmenu

Næste ret var meget cremet og sød – her fik vi en kombination af hasselnøddemælk, sprøde kvæder og rå rejer, som faktisk er ret søde. En lille detajle var, at der indgik rogn i retten, som netop ikke var stenbiderrogn men rogn fra en helt – det hedder fisken, som er en lakseart.

Jeg tror næste Michelin-stjerne tildeles Restaurant Aure
Hasselnøddemælk, sprøde kvæder, heltrogn og rå rejer

Vinen dertil var fra Rheingau fra producenten Georg Breuer og lavet på Riesling, som havde masser af friskhed – citrus, grape og friske æbler. I munden havde den en delikat frugtfylde, masser af syre og friskhed – en vin med energi, som gav godt modspil til retten.

Jeg tror næste Michelin-stjerne tildeles Restaurant Aure
Godt glas!

Sceneskifte!

Fra de friske og syrlige retter til mere fylde, fedme og kærlighed. Jeg kan godt lide, når køkkenet starter på denne måde, hvor de første retter har fokus på friskhed og så langsomt bevæger sig over i den lidt tungere afdeling. Jeg kunne sagtens starte med de tunge snacks med fløde, trøfler og caviar, men så ved jeg også, at jeg vil sidde og kæmpe med hovedretterne.

Jeg tror næste Michelin-stjerne tildeles Restaurant Aure
Nok en af de bedste retter du får på Restaurant Aure

Vores næste ret var jomfruhummer, hvide asparges fra Lammefjorden grillet på jakatorigrillen serveret med en syrlig og fed blanquet – I guder hvor det smagte, og når du går fra friske retter til denne, som er til den fyldige side, så står kontrasten stærkt – lækkert! En vigtig detalje, som vores tjener også påpegede, var, at jomfruhummeren var fanget i ruse og ikke via trawling – sådan Aure!

Det bliver bare bedre og bedre!

Forestil dig en ret hvor hver mundfuld bare rummer alt, hvad du begærer – sådan var næste ret, faktisk kom jeg højlydt til at sige “hold da kæft”, hvor flere gæster kiggede på mig og smilede – nogle hævede endda lige deres glas, da vi var i samme båd, og fordi de tydeligt vidste, hvad der ventede. Dampet torsk, jordskokker, figner, brunet smør toppet med Gastro Unikas Caviar, hvor jeg overhørte tjeneren nævne, at det faktisk er lige nu, sæsonen for caviar topper, videre at det faktisk var Platinum-udgaven, som vi fik serveret – lidt heldig skal man jo have lov til at være, ikke?

Jeg tror næste Michelin-stjerne tildeles Restaurant Aure
Det bliver bare bedre og bedre!

En vin til sådan en ret skal være kraftfuld, rig og struktureret, hvilket denne Chamboureau, Savennieres på 100% Chenin Blanc aboslut kunne leve op til – lidt funky faktisk, men på den gode måde med noter af nedfaldsæbler, surdejsbrød og overmoden frugt. God mundfylde med balance mellem frugt og syre.

Jeg tror næste Michelin-stjerne tildeles Restaurant Aure
Imponerende flot vin

Vagtel med brunet smør, sansho-peber og grønne asparges

Vagtel er klassisk og så lækker, når den lavet som denne, som var fyldt med fars, dertil en “brunet smør emulsion” – tænk det som en god klat tyknet brunet smør. Det grønne var igen asparges samt en asparges-crudite, som betyder “rå” på fransk, hvor det typisk er grøntsager, som skrælles helt tyndt. Dertil en sauce på resterne fra vagtlen. En fremragende ret, som havde lidt noter af en vildtret, men med sommergrønt, som skabte sprødhed til retten.

Jeg tror næste Michelin-stjerne tildeles Restaurant Aure
Vagtel med brunet smør, sansho-peber og grønne asparges

Klassisk Bourgogne

Jeg elsker virkelig Pinot Noir og glæder mig allerede som et lille barn, når jeg ser de karakteristiske Bourgogneglas komme på bordet. Domaine Antonin Guyon Hautes Cotes De Nuits Rouge Les Dames – faktisk er den til at købe for penge online. Den er fyldt med duft af friskkværnet peber, jordbær, rosmarin og lakrids. I munden er den læskende, elegant med blide tanniner og helt perfekt til vagtel.

Jeg tror næste Michelin-stjerne tildeles Restaurant Aure
Skøn Bourgogne, som kan købes for en fair pris online

Dessert sødmefuld og frisk

Den sidste del af oplevelsen består af to desserter og tre petit fours. Den første dessert er klart min favorit, hvilket skyldes, at jeg elsker de søde desserter. Jeg fik engang serveret en syrlig citrongræssorbet med klar bouillon af granskud (gæt selv restauranten), som jeg absolut ikke kunne forene mig med – ingen sødme – syre og friskhed, nuvel det var sikkert meget fint for dem, som gerne vil friskes op, men som Søren Gericke engang sagde: “Min dessert skal være sød” – jeg er enig.

Jeg tror næste Michelin-stjerne tildeles Restaurant Aure
Dessert med rabarber

Den første var en crumble af æbler, en is på fåremælk overhældt af en syndig sabayonne-creme – bravo! Den næste var faktisk også lækker, og er du til desserter, som har lidt syre, så ville denne være ideel (og nej, den var ikke som den anden dessert, jeg refererede til – bare rolig). Hovedelementet var rabarber, som kom i form af en sorbet og en bouillon, som blev serveret på en tonkamousse, som var sprayet med hvid chokolade.

Jeg tror næste Michelin-stjerne tildeles Restaurant Aure
Syndig og lækker dessert!

Ledsageren til denne gjorde dog, at det hele fungerede virkelig godt. Brachetto er en lille sødmefuld drue, som bl.a. benyttes til denne type vin, som hører til dessertkategorien. Gæringen på vinen standses, inden alt sukkeret er blevet til alkohol, så mere sukker og mindre alkohol. Den sødmefulde, mousserende og friske mundfylde var skøn til desserten.

Jeg tror næste Michelin-stjerne tildeles Restaurant Aure
Skøn ledsager til desserten

Bedste petit fours ever

Det sidste, du får serveret, er petit fours, og det er lige meget, om du ønsker kaffe og te – de er med på menuen. De består af en ustyrlig lækker “Sticky Toffee Pudding”, som vitterlig er en af mine store favoritter, når det kommer til dessert. Derudover Riesen med røget whisky – her kunne de sagtens bruge mere whisky, der skal nemlig en del til, før det kan smages. Den sidste petit four var madeleines penslet med brunet smør.

Jeg tror næste Michelin-stjerne tildeles Restaurant Aure
Skøn afslutning!

Dommen

Restaurant Aure tilbyder en oplevelse, som er i Michelin-klassen. Deres mad er en skøn krydsning mellem nordisk og fransk. Deres vine er nøje udvalgte, og der er ret god value for money på vinmenuen (flaskerne koster mellem 200-300 kr. online), og så får du også et fornuftigt glas. Deres service ligger på et højt niveau – men der er lavt til loftet, og både tjenere, sommelier og kokke formår at nå dig i øjenhøjde som gæst. Du føler, at du er i gode hænder i en afslappet stemning på trods af, at restauranten godt ved, at de konstant bliver vurderet og anmeldt – godt gået.

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Write A Comment