Det hele startede med Hija e Sanchez, som hurtigt indtog Torvehallerne og Kødbyen med noget af den mest autentiske mexicanskinspirerede mad, du kunne opdrive. Der bliver også i dag sendt lækre veltillavede tacos over disken fyldt med langtidsstegt svin, fisk og friske grøntsager. For nogle år siden åbnede den tidligere souschef fra Noma, Rosio Sanchez så sin første restaurant i Istedgade. Er du til mexicansk mad – så læs endelige videre…

På Istedgade 60 ligger Cantina Sanchez, hvor der er iskolde mexicanske øl på fadet, cocktails med mexicansk twist, masser af autentisk lækker mad og naturligvis en neat Mezcal, hvis du er til den slags? Jeg har ofte været forbi Sanchez i håb om at kunne lave en “walk-in” uden reservation – det er umuligt. Stedet er næsten altid fyldt, og muligheden for at få bord er vanskelig. Denne gang var jeg dog ude i god tid.

Monopolet Smager på: Leverer Sanchez - Danmarks tacodronning fortsat autentisk mexicansk mad fra hjertet af Vesterbro?

Deres menu er udover det sædvanlige

I København kan du spise på rigtig mange restauranter, hvor du for ca. samme beløb (450-495 kr.) kan få tilbudt restaurantens menu – Masseria, Resto Bar og Donna CPH er gode eksempler – på Sanchez synes jeg dog, at du får en oplevelse, som er udover det sædvanlige. Skyldes det så, at du får flere retter? Nej, slet ikke, det skyldes det kreative køkken, som kombinerer det nordiske og mexicanske på en skøn måde. Lige nu får du på deres menu:

Taco med grillede norske rejer, grillede rosenblade med en fermenteret olie på avocadoblade
Hvide asparges med brunet smør, cremet sauce med ost pyntet med friterede græshopper
Danske muslinger i chipotlesauce med ristet surdejsbrød
“Majstortillas” – langtidsbraiseret svin med fennikelsalat, “mole” på bønner og habanero
“Milk and Roses” – sorbet på jordbær og mælkeis med friske rosenblade og danske jordbær

Det er utrolig fristende lige at dykke ned i nogle af de lækre snacks, som Sanchez tilbyder, inden du starter på menuen, så med mindre du har travlt, så hold dig ikke tilbage. De har nogle skønne “tostadas” med guacamole til 95 kr. – her får du 4 store “tostadas” – rigeligt til 2-3 personer. Ellers har de “totopos og salsa”, hvor salsaen typisk varierer lidt . Lige nu er der en salsa verde, og en de kalder “cremet habanero”, som er lidt stræk, men utrolig lækker!

Hvad drikker man på Sanchez?

Normalt hopper jeg 100% sikkert på vin, men på Sanchez synes jeg, at cocktails og øl holder bedre. De har forskellige signaturcocktails, hvor du bl.a. kan få den klassiske Margarita – dog på Mezcal, hvilket gør, at den er en kende røget. Ellers har de den også helt klassisk på tequila samt andre som fx Mezcal Negroni, den meget populære Paloma og den skønne Michelada, som er en mexicansk øl-cocktail med chili, lime og øl.

Monopolet Smager på: Leverer Sanchez - Danmarks tacodronning fortsat autentisk mexicansk mad fra hjertet af Vesterbro?
Den klassiske Margarita på Mezcal

Vi starter med tacos, som kommer sammen med de hvide asparges – begge dele smager guddommeligt. Tacoen er frisk med dybde, og den fermenterede olie gør sig godt.

Monopolet Smager på: Leverer Sanchez - Danmarks tacodronning fortsat autentisk mexicansk mad fra hjertet af Vesterbro?
En skøn starter!

Den cremede ostesauce på de hvide asparges er fantastisk, og de små friterede græshopper knaser en smule og giver det sprøde indslag. Du skal ikke lade dig skræmme af det – det er blot tilbehør.

Monopolet Smager på: Leverer Sanchez - Danmarks tacodronning fortsat autentisk mexicansk mad fra hjertet af Vesterbro?
En skøn mellemret, som kombinerer det mexicanske og det danske – jeg elsker det!

Verdens bedste muslinger

Hold nu kæft, det er godt det her! Tjeneren siger det bedre, end jeg kan beskrive det, da han stiller skålen med de perfekt anrettede muslinger: “Its really not the mussels who plays the main part of this dish”, imens hans smiler til os – han har ret. Saucen er på chipotle og er let cremet og stærk – masser af dybde og intensitet. Det smager bare lækkert, og de grillede surdejsbrød gør bare det hele bedre – godt gået Rosio! Til muslingerne bestiller jeg én af deres mexicanske øl, som smager fantastisk dertil, og selv om det måske var mere oplagt med hvidvin, så holder det med øl.

Monopolet Smager på: Leverer Sanchez - Danmarks tacodronning fortsat autentisk mexicansk mad fra hjertet af Vesterbro?
Se lige en anretning!

Agave-flight

Hvis du holder af Mezcal, så er du kommet til det helt rigtige sted. Sanchez har adskillige på deres menu, og for 125 kr. kan du smage 4 x 1 cl. af forskellige udgaver.

Monopolet Smager på: Leverer Sanchez - Danmarks tacodronning fortsat autentisk mexicansk mad fra hjertet af Vesterbro?
Hvis du er fan af Mezcal, så kan jeg klart anbefale denne “flight” til 125 kr.

Hovedretten “Cochinita”

Cochinita pibil er en klassisk ret i det mexicanske køkken, hvor du har en eller anden form for langtidsstegt kød, som kombineres med en salat med masser af syre. I dette tilfælde er det fennikel med friske blomster. Dertil er der to forskellige moles, altså en anden end den mest populære i Danmark: guacamole – her er den på bønner og selleri og den anden er på cremet habanero, faktisk den vi også fik som snack til at starte med. Alle lækkerierne rulles i en frisk majstortilla, og så er det ellers bare “happy days”. Du får “kun” to stk. pr. mand, så jeg vil anbefale, at du lige bestiller én ekstra pr. person, da du snildt kan spise det.

Monopolet Smager på: Leverer Sanchez - Danmarks tacodronning fortsat autentisk mexicansk mad fra hjertet af Vesterbro?
Det smager absolut himmelsk!

Barndomsdessert

Til dessert får vi en sorbet på jordbær og en is på mælk sammen med friske rosenblade og dertil friske danske jordbær. Det smager vitterligt af “regnbueis”, hvis du bare lige fjerner chokoladen. Den er frisk, lækker, sødmefuld og en perfekt afslutning.

Monopolet Smager på: Leverer Sanchez - Danmarks tacodronning fortsat autentisk mexicansk mad fra hjertet af Vesterbro?
Skønneste dessert

Rosio Sanchez er den ukronede dronning af det mexicanske køkken i København og hele Danmark, hvis du spørger mig. Køkkenet er innovativt og tro mod de mexicanske traditioner og skikke kombineret med et lille drys nordisk indflydelse, som fx ses ved den første ret, hvor der er rejer med, den anden servering med hvide danske asparges, surdejsbrødet til muslingerne og afslutningsvis den næsten pæredanske dessert.

Det er præcis derfor, at jeg mener, menuen er udover det sædvanlige, du får en oplevelse, som kombinerer det bedste fra to verdener. Svaret er derfor “ja”, Rosita Sanchez er fortsat Danmarks tacodronning, og du kan roligt besøge restauranten.

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Write A Comment