Vi danskere går alt for lidt ind på hotelrestauranter. Det er både dyrt og så bor vi jo ikke på hotellet. Det skal vi lave om på, hvis du spørger mig, og navnlig hvis du vælger at lægge vejen forbi Park Lane ved Strandvejen, hvor Yves Le Lay har sin nyeste restaurant. Jeg besøgte den for nylig og kan allerede nu sige, at jeg kommer tilbage.
Yves står bag ”Nærvær” på Christianshavn, som lå mere eller mindre klods op ad NOMA version et. Det var en intim restaurant, hvor der ikke var plads til mange gæster, men ”nærværet” var til gengæld helt i top. Efter mange år med at drive Nærvær gik han videre til sin, efter min mening, bedste restaurant ”Á Terre”. På bloggen kan du læse anmeldelse af Á Terre. At de endnu ikke har fået en Michelin-stjerne er mig en stor gåde – men lur mig, om den ikke kommer i 2025.
Yves hjerte banker for det franske køkken, som han nyder at tilføre et lille asiatisk touch – begge dele får han nu lov til at udleve på ”Yves at Park Lane”.
Park Lane Hotel
Hotel Park Lane hører til en kæde, som hedder ”Small Luxury Hotels”, og vælger du at nappe en overnatning med, så mærker du denne del, så snart du træder indenfor. Velkomsten er skøn, hvor du bliver modtaget med et par varme håndklæder til hænderne og får tilbudt et glas bobler. På værelset er der ”Kaffe Menu”, mulighed for at du kan vælge forskellige puder samt ”tuck in service” med chokolade på hovedpuden – præcis som på film.

Yves at Park Lane
I restauranten er der ikke nogen menu, så om du skal vælge fra kortet eller vælge menuen, behøver du slet ikke stresse over. Du kan godt bestille ”Les Amuse Bouches” (snacks), en forret, hovedret og dessert, hvis du kommer med en god sult, og kommer du med en rigtig stor sult, så kan du også godt klare osten.
3 lækre snacks for 100 kr.
Det er virkelig et ”must try”, hvor køkkenet får lov til at være kreative. De skifter snacksene ud hver dag, hvor jeg gætter på, at de tilpasser dem efter de evt. overskydende råvarer. Da jeg besøgte dem, fik jeg en dumpling med gris i en syrlig sauce, en ”vitello tonnato”, som var lavet som en lille hapser og en ”pizzadiere”, som er den franske udgave af pizza. Dertil fik jeg et glas Charles Heidsieck Brut NV til 165 kr. – perfekt start.

Svært at vælge forret
Når der er retter som oksetatar, ravioli med friskost og comté, dumplings med gris samt frølår ”Louisiana-style”, så er det svært at vælge – men jeg vil klart anbefale, at du napper frølårene, og inden du nu tænker ”no way”, så go for it – de er marinerede i kærnemælk, paneret i en lækker krydret blanding og friteret – smagen er guddommelig, og i følge tjeneren er det også deres absolutte bestseller.

Jeg smagte også deres ravioli med friskost og comté, som bestemt heller ikke var dårlig. Ærligt ville jeg ønske, at jeg kunne spise mere, for samtlige af forretterne virker til at være utroligt lækre. Men så må jeg jo bare komme igen.

Gå efter denne hvide Bourgogne!
Du kan næste regne ud, at vinkortet er stort og primært fransk, hvor navnlig Bourgogne fylder ret meget. Sagen er den, at Yves elsker området (okay, hvem gør ikke det). Kortet er lidt svært at overskue, og vil du gerne undgå, at koldsveden breder sig, når tjeneren står og kigger tålmodigt på dig, mens du febrilsk bladrer gennem siderne, så synes jeg, at du skal gå med denne flaske:

Domaine de Montille ”Le Clos du Chateau” – den koster 795 kr. på kortet og smager, så fuglene synger. Du kan også spørge, om de har nogle spændende åbne flasker, som de sælger på glas – det var faktisk på denne måde, at jeg fandt denne Bourgogne.
Få men gode hovedretter
På Yves at Park Lane er der fire hovedretter, hvor jeg tror, at de vil forblive nogenlunde i samme kategorier: oksekød, fisk, fjerkær og vegetar. Lige nu er det en klassisk oksesteak på 180 gram med pebersauce, helstegt rødtunge med brunet smør og kapers, farseret vagtel og urtepocheret romanescokål med sauce verde.

Jeg smagte både rødtungen og romanescokålen, som begge var skønne retter. Rødtungen var stegt perfekt og med en skøn ”crumble” og masser af brunet smør – en ret, hvor netop den hvide Bourgogne, jeg nævnte tidligere, var et helt perfekt match.

“If you like Piña Colada”
Hvis du gør, så kan du næsten få, hvad du ønsker, da Yves har en signaturdessert, som er lavet efter den klassiske strandcocktail. Den består af tynde lag ananas og kokosis, som flamberes i rom. Den smager skønt og er en perfekt kombination af friskhed og sødme.

Den samlede pris for to personer med tre snacks til hver, to forretter, to hovedretter, to desserter og fire glas vin endte på 2065 kr. I forhold til niveau, udførelse og service synes jeg, at det er godkendt. Næste gang jeg lægger vejen forbi Hellerup, så bliver det Yves at Park Lane, jeg besøger.