Lavet i samarbejde med Helmuth
Det bliver mere og mere populært at tilbyde koncepter, hvor du får alt til én samlet pris. Flere i både Aalborg og København har allerede kørt konceptet gennem længere tid. På Helmuth Bar & Kitchen i hjertet af Aalborg har konceptet kørt i flere år og med stor succes. Jeg må tilstå, at jeg faktisk aldrig har testet det af, så da muligheden bød sig, så slog jeg naturligvis til. Derfor besøgte jeg og tre kollegaer Helmuth og gik “all-in” – god fornøjelse.
Helmuth har ligget på Boulevarden i mange år og har flere gange vundet priser som Aalborgs bedste cocktailsted, hvilket er fuldt ud berettiget, de har nemlig styr på at shake, mixe og builde cocktails, og der er masser at vælge imellem på kortet.
Kæmpe value for money
For 595 kr. får du snacks og G&T til velkomst, yderligere fire serveringer inklusiv øl, vand og vin ad libitum i tre timer samt kaffe og te. Du kan også vælge at gå “all in” og tilkøbe cocktailbar ad libitum, hvor du foruden alt ovenstående, også kan gå amok i cocktails fra 22.00 og helt frem til 02:30. Da jeg besøgte Helmuth, var jeg naturligvis på “all-in”, og jeg kan allerede afsløre nu, at der ikke manglede det mindste.
Nyd dine snacks og en cocktail på terrassen
Hvis du besøger Helmuth om foråret og sommeren, eller hvis du bare er heldig med det danske vejr, så kan du vælge at starte på terrassen, hvor du får dine snacks serveret. Da jeg var der, var det soyaristede mandler, hjemmelavede chips med en cremet purløgsdressing – perfekt som delemad og gode starters. Vi startede ud med lidt forskellige cocktails, der er dog inkluderet en GT i prisen.
Du kan også nyde et glas Champagne fra 90 kr. Vi valgte at køre det første og bestilte faktisk fire forskellige cocktails – En “Pornstar Martini”, en “Espresso Martini”, en “Helmuth”, som er en mojito, der er twisted en smule, og en “Bramble”. Jeg nåede at smage dem alle, og de er lavet til perfektion og tilsmagt – så du kan roligt springe om bord. Du kan se hele cocktailkortet her.
Få men gode vine til maden
Når jeg hører om koncepter som “all-in” og “ad libitum”, så har jeg altid paraderne lidt oppe – jeg tænker tit, “det er for godt til at være sandt”, eller “kvaliteten er ikke god nok”, og frygter med det samme, at fx vinen er af lav kvalitet, eller at der er skåret hjørner med maden for at sikre en indtjening – sådan er det ikke på Helmuth – det er faktisk næsten for godt til at være sandt.
Et godt eksempel er fx deres hvidvine, hvor min favorit er Castillo Monjardín på Chardonnay fra Spanien. Jeg har tidligere anmeldt vinen og kender den rigtig godt – online kan du på en god dag, hvis du tager minimum 12. stk. få den til 95 kr., det er ambitiøst at have en vin som denne på menuen. Det er i øvrigt den billigste af de hvidevine, du har mulighed for at nyde til din mad. Men nok om vinen, nu til deres køkken.
Imponerende køkken
De har virkelig styr på deres køkken på Helmuth, som drives af køkkenchef Christian Thode Christensen. Den aktuelle menu, som vil køre sommeren over, består af en skøn starter med pankofriteret risottokugler med parmesan og trøffelmayo – en lille skøn hapser, som startede vores aften rigtig fint. Hertil var mit valg af vin også glimrende, faktisk blev flasken drukket ret hurtigt, hvilket jeg tolkede som, at mine medspisere var enige i mit valg.
Vores forret var stegte kammuslinger på cremet blomkålspuré, ristede buketter af blomkål,
friterede kapers, bagte hasselnødder samt hummer beurre blanc. Lige en ret for mig – jeg er kæmpe fan af kammuslinger – hertil var hvidvinen Marquis de Pennautier Terroir d’Altitude på Chardonnay fra Frankrig virkelig god – i øvrigt en vin, som online koster 125 kr., hvis du køber 12 stk. – igen vidner det om niveauet.
Klassisk hovedret
Du bliver naturligvis ikke snydt for en lækker og klassisk hovedret, som lige nu er rosastegt okse på syrlig gulerodspuré med appelsin og stjerneanis, stegte nye danske forårsløg, sauce bordelaise samt nye danske kartofler med smør og urter. Lad mig sige det med det samme – der er rigeligt med mad, og du kommer ikke til at gå sulten fra bordet. Så selv om du er en god stor knægt som mig, der kan tage godt fra, så bliver du mæt.
Kødet er tilberedt flot, saucen er intens, og de friske forårsløg leverer det friske og let skarpe tilbehør til at samle retten. Du får naturligvis også vin til hovedretten, hvor der er fransk fra Languedoc og Cotes du Rhone og spansk vin fra Carinena en El Circo Tinto på Garnacha – min favorit var klart den spanske, men jeg er også ret glad for spansk vin. Duft af solbær, peber, lakrids, vanilje og masser af frugt og en let syre i munden.
Perfekt afslutning
Hvem elsker ikke “Gateau Marcel”? Jeg gør – det er helt enkelt den bedste dessert, der findes – tak Michel Michaud! På Helmuth kommer den med friske sommerbær og hindbærpocheret minipære (lidt inspireret af “Pære Belle Helene”). Til desserten kommer der kaffe ind og faktisk også mere sødt, så du får helt enkelt rigeligt af det hele, kvaliteten er høj, og det er virkelig value for money.
Festen fortsætter i baren
Fra kl. 22.00 så er der cocktail-hour, og den varer faktisk i mere end fire timer, så du kan slappe helt af – du skal ikke nå noget. På kortet er der 10 cocktails, hvor du bl.a. kan bestille de første, jeg nævnte, men der er også “Gin Hass” – “White Russian” – “Grashopper”, den med pebermynte og kakaolikør – “Scratch Me Up”, som nu var min favorit – Tequila, grapejuice, sukker og citron – så egentlig en Margarita med grape og sukker.
De har styr på cocktails på Helmuth, hvilket tydeligt mærkes i baren, så du kan roligt bestille. Hvis du gerne vil holde lidt igen, så kan de også laves alkoholfrie.
Afslutningen for mig blev denne speciallavede cocktail, som ejeren Mathias Walther havde lavet til os. Han er også ejer af “Grafitti Cocktails“, som tilbyder specialdesignede cocktails med print, som både imponerer og overrasker – vores kom som en overraskelse, hvilket bestemt ikke satte en dæmper på festen. Du kan bestille dem online både med standard og individuelle designs.
Lad mig endelig høre hvad du synes om konceptet hos Helmuth, hvis du har besøgt dem.