Foråret står for døren og det betyder de tre “s’er” – sol, sommer og Champagne – okay tæt på ikke? Gosset er et 400 år gammelt og naturligvis klassisk Champagne-hus, der forhandles hos Otto Suenson og der har en række lækre flasker i deres serie. Jeg har smagt deres Grand Millésime Brut 2012 og Grand Rosé Brut – begge lækre bobler, som er helt perfekte i denne tid – lige nu kan du få 25 % rabat på hele serien ved at bruge rabatkoden i artiklen…

Jeg elsker bobler og Champagne er ofte der, hvor jeg vender tilbage til efter at have smagt alverdens lækre bud. Gosset er ét af de ældste Champagne-huse i Frankrig. Det er grundlagt helt tilbage i 1584 af Pierre Gosset. Han startede med at dyrke primært røde druer, men omlagde produktionen og begyndte at producere Champagne, hvilket var en ret god ide. 400 år senere sælges det i mere end 40 lande i verden og er et anerkendt brand.

Gosset Champagne i verdensklasse...

Grand Millésime Brut 2012

Den næste er Grand Millésime Brut 2012 som er en Champagne af høj kvalitet. Den er lavet på 55 % Chardonnay og 45 % Pinot Noir. Denne Champagne har præcist det i næsen, som jeg altid sukker efter. Jeg har lært af én af mine gode venner, som er sommelier at det hedder “autolytiske” noter. Vi oversætter lige – den dufter af nybagt brød, smør, toast og hasselnødder. Jeg elsker den duft. Den har også noter af citrus og vanilje, som kommer fra de mange år på fad. Den gennemgår ikke det man kalder malolaktisk gæring hvilket giver mere friskhed. Vinguruen Robert Parker kvitterer med 94+ på hans 100 points skala.

Gosset Champagne i verdensklasse...

Pris pr. stk. 575 kr. (Spar 25% med rabatkoden: GOSSET25)

Grand Rosé Brut

Vi starter med den yngste og det er denne elegante rosé Champagne. Den er lavet på 58 % Chardonnay, 35 % Pinot Noir og 8 % rødvin, dermed en rosé. Det her er godt – og vil du imponere kvinde eller manden i dit liv, så er det et hit. Duft af friske jordbær, hindbær, citrus og et hint af blodappelsin gemmer sig i glasset. Jeg serverede den på terrassen i sommerhuset for et vennepar, som normalt ikke er til Champagne (dont ask my why) men de var helt vilde med den!

Gosset Champagne i verdensklasse...

Pris pr. stk. 495 kr. (Spar 25% med rabatkoden: GOSSET25)

Håber det giver lidt inspiration til et par gode glas bobler i denne skønne tid…

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar