For nogle uger siden lavede jeg en god omgang burgere, hvor jeg faktisk ved en fejl kom til at lave et bud på en “McDonalds Cheeseburger“, som blev så lækker. Samme aften lavede jeg naturligvis noget mere mad – sådan er det jo. Det blev også til en lidt anderledes cheeseburger med blåskimmelost eller bluecheese med karameliseret løg – det er en lidt mere “voksen” udgave af en klassiker, som jeg kommer med opskriften på lige her – god fornøjelse!
Jeg elsker burgere – punktum! Det er noget af det bedste jeg ved og nok reelt min liv ret. En god bøfsandwich eller en cheeseburger er simpelthen det bedste. Denne burger kan jeg godt lidt fordi den er alternativ. Jeg lavede en også på Gastromand og ved faktisk ikke helt hvor jeg har inspirationen fra. Jeg tror måske det er fra en film? Nevermind – burgeren er vigtigst.
Cheeseburger med et twist!
Her får du en rigtig "voksen" cheeseburger med blåskimmelost og karamelliseret løg i en lækker brioche bolle, perfekt til en fredag aften!
Ingredienser
Karamelliserede løg
- 2 spsk tålmodighed
- 4 store løg
- 2 spsk oliven olie
- Salt og friskkværnet peber
Burger
- 500 gram hakket oksekød
- 200 gram blåskimmelost 50 gram til hver burger
- 4 brioche boller enten hjemmebagt eller de bedste du kan opdrive
- Olie til stegning
- Salt og friskkværnet peber
- Ketchup
Sådan gør du
Karamelliserede løg
-
Snit løgene fint, det er nemmest er at bruge et mandolinjern
-
Sæt en pande over og tilsæt olien på middelsvag varme.
-
Lad nu løgene hygge sig i omkring 45-60 min.
-
Hvis du har et låg kan du tilføje undervejs så de ikke bliver tørre.
-
Smag dem til med salt og peber.
Burger
-
Form 4 bøffer og giv dem en omgang salt og peber.
-
Når løgene er klar lægger du løgene til side og varm pande godt op.
-
Tilsæt nyt olie og steg bøfferne på den ene side.
-
Vend dem og tilsæt blåskimmelosten.
-
Lad det smelte, hvis det skal hjælpes på vej, så læs tricket i indlægget.
-
Imens varmer du forsigtigt bollerne, de brænder nemlig nemt.
-
Så skal der bygges.
-
Start med bunden, som lige får en omgang ketchup.
-
Så på med bøffen, løg og så lukker du svinet.
-
Done and Done!
Der skal virkelig bruges noget tid og tålmodighed her, ellers bliver det ikke godt. Hvis du kan overskue, at vente en hel time på løgene er det perfekt.
Inden du nu tænker – “okay – det er ikke noget for mig, jeg kan ikke lide blåskimmelost, så giv den en chance. Smagen ændrer sig markant når du griller osten. Det bliver faktisk en lille bombe af umami og sammen med sødmen fra løgene, så er det så lækkert.
Tålmodighed er det vigtigste her, da løgene skal have ret lang tid før de karamelliserer.
2 Comments
Fårk altså, det ser godt ud. Løgkompot og blå ost er altid et hit i min bog.
Tak for det da! Det holder virkelig også – jeg er selv kæmpe fan, hvilken vin skal jeg sætte til egentlig? Kan man overhovedet det?