For nogle uger siden lavede jeg en god omgang burgere, hvor jeg faktisk ved en fejl kom til at lave et bud på en “McDonalds Cheeseburger“, som blev så lækker. Samme aften lavede jeg naturligvis noget mere mad – sådan er det jo. Det blev også til en lidt anderledes cheeseburger med blåskimmelost eller bluecheese med karameliseret løg – det er en lidt mere “voksen” udgave af en klassiker, som jeg kommer med opskriften på lige her – god fornøjelse!

Jeg elsker burgere – punktum! Det er noget af det bedste jeg ved og nok reelt min liv ret. En god bøfsandwich eller en cheeseburger er simpelthen det bedste. Denne burger kan jeg godt lidt fordi den er alternativ. Jeg lavede en også på Gastromand og ved faktisk ikke helt hvor jeg har inspirationen fra. Jeg tror måske det er fra en film? Nevermind – burgeren er vigtigst.

Cheeseburger med et twist!

Cheeseburger med et twist!

Ret: Burger, Hjemmelavet Junkfood, Hovedret, Junkfood
Køkken: Amerikansk
Keyword: Bluecheese Burger, Burger, Cheeseburger
Forb. tid: 1 time
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 1 time 15 minutter
Antal: 2 personer
Forfatter: Familiefaren

Her får du en rigtig "voksen" cheeseburger med blåskimmelost og karamelliseret løg i en lækker brioche bolle, perfekt til en fredag aften!

Udskriv

Ingredienser

Karamelliserede løg

 • 2 spsk tålmodighed
 • 4 store løg
 • 2 spsk oliven olie
 • Salt og friskkværnet peber

Burger

 • 500 gram hakket oksekød
 • 200 gram blåskimmelost 50 gram til hver burger
 • 4 brioche boller enten hjemmebagt eller de bedste du kan opdrive
 • Olie til stegning
 • Salt og friskkværnet peber
 • Ketchup

Sådan gør du

Karamelliserede løg

 1. Snit løgene fint, det er nemmest er at bruge et mandolinjern
 2. Sæt en pande over og tilsæt olien på middelsvag varme.
 3. Lad nu løgene hygge sig i omkring 45-60 min.
 4. Hvis du har et låg kan du tilføje undervejs så de ikke bliver tørre.
 5. Smag dem til med salt og peber.

Burger

 1. Form 4 bøffer og giv dem en omgang salt og peber.
 2. Når løgene er klar lægger du løgene til side og varm pande godt op.
 3. Tilsæt nyt olie og steg bøfferne på den ene side.
 4. Vend dem og tilsæt blåskimmelosten.
 5. Lad det smelte, hvis det skal hjælpes på vej, så læs tricket i indlægget.
 6. Imens varmer du forsigtigt bollerne, de brænder nemlig nemt.
 7. Så skal der bygges.
 8. Start med bunden, som lige får en omgang ketchup.
 9. Så på med bøffen, løg og så lukker du svinet.
 10. Done and Done!
Cheeseburger med et twist!
Masser af løg…
Cheeseburger med et twist!
Masser af tålmodighed…

Der skal virkelig bruges noget tid og tålmodighed her, ellers bliver det ikke godt. Hvis du kan overskue, at vente en hel time på løgene er det perfekt.

Cheeseburger med et twist!
Blåskimmelost på en burger = heaven…

Inden du nu tænker – “okay – det er ikke noget for mig, jeg kan ikke lide blåskimmelost, så giv den en chance. Smagen ændrer sig markant når du griller osten. Det bliver faktisk en lille bombe af umami og sammen med sødmen fra løgene, så er det så lækkert.

Cheeseburger med et twist!
Hvis du ikke har en gasbrænder, så bruger du bare panden 🙂
Cheeseburger med et twist!

Tålmodighed er det vigtigste her, da løgene skal have ret lang tid før de karamelliserer.

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

2 Comments

  • Tak for det da! Det holder virkelig også – jeg er selv kæmpe fan, hvilken vin skal jeg sætte til egentlig? Kan man overhovedet det?

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift