Vi er i en lige uge og den står på weekendmad hjemme hos mig. Ofte bliver det til hjemmelavet ”junkfood”, som fx bøfsandwich med brun sovs, steaksandwich med smeltet ost eller som her cheeseburger. Denne burger opstod ved et uheld – sådan er det nogle gange. Det betød faktisk, at jeg fik lavet den mest vellykkede burger ala McDonalds Cheeseburger jeg nogensinde har lavet. Du får tippet i opskriften her…

Gå til opskrift

Jeg havde holdt fødselsdag for min datter Smilla hvor familien var inviteret og den havde stået på hjemmelavede muffins med smørcreme og krymmel – denne opskrift skal jeg nok poste senere. Min ældste datter havde været den kreative kok og lavet nogle virkelig lækre muffins. Nogle få gæster blev tilbage, så jeg havde besluttet mig for at lave burgere.

"McDonalds Cheeseburger"

“McDonalds Cheeseburger”

Ret: Burger, Hovedret
Køkken: Amerikansk
Keyword: Cheeseburger, McDonalds Cheeseburger
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Samlet tid: 20 minutter
Forfatter: Familiefaren

Her får du verdens lækreste og fedeste opskrift på et remake af "McDondalds Cheeseburgers" – de er nemme og uhyre velsmagende!

Udskriv

Ingredienser

 • 4 krydderboller de lyse – yes du læste rigtigt
 • 4 stykker cheddarost eller “Jack Cheese” hvis du kan finde det.
 • 600 gram hakket oksekød
 • 1 stort finthakket løg
 • Sennep fra Heinz Yellow Mustard
 • Ketchup fra Beauvais
 • Syltede agurkerfra Beauvais
 • Olive til stegning
 • Salt og peber

Sådan gør du

 1. Tilsæt salt og peber til bøfferne og dem så flade som muligt.
 2. Varm en pande op med olie og steg dem medium.
 3. Hak løget.
 4. Når du vender bøffen lægger du osten på.
 5. Hvis du ikke har en bordgrill, så bruger du panden og lægger en gryde over som pres.
 6. Ellers tænder du din bordgrill på 180 grader.
 7. Giv bollen ketchup i bunden og sennep i toppen.
 8. Læg bøffen i og tilsæt hakkede løg (ca. 1 spsk pr. burger) og 3 syltede agurker.
 9. Giv dem nu 30 sekunder under pres eller i bordgrillen.
 10. McDonalds Cheeseburgers comming up!
Bøfferne skal være så flade som muligt…

Tidligere havde jeg flere gange på Gastromand opfordret til at bruge helt normale og kedelige krydderboller, hvilket også er brugt her. Tricket er, at nok er det tætteste du kommer på de boller McDonalds bruger. De er bløde og sødmefulde. Dog er det aldrig helt lykkes mig, at få sødmen fra bollen frem i burgere – før nu. Jeg valgte at lave to forskellige slags burgere og der var lidt meget at se til.

Verdens bedste fejltagelse skabte disse burgere…

Da jeg står klar med bøf, smeltet ost og hele molevitten går det op for mig, at jeg ikke har varmet bollerne. Jeg samler burgeren og lægger den hurtigt på min bordgrill, som jeg så ved en fejl lukker. Den er brandvarm og kort tid efter syder det – ”Shit tænker jeg, nu er den ødelagt” – jeg åbner og ser den er blevet trykket lidt flad, men ser også, at den faktisk ligner McDonalds’ burger lidt. Da jeg senere sætter tænderne i den ved jeg, at fejlen med at ”presse” dem let under høj varme har frigivet noget sødme fra bollen og ”samlet” smagen. Det var det sidste jeg manglede for at fuldende burgeren.

Service!

Håber du får det lille trick afprøvet – det holder altså – I promise!

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift