Vi er i en lige uge og den står på weekendmad hjemme hos mig. Ofte bliver det til hjemmelavet ”junkfood”, som fx bøfsandwich med brun sovs, steaksandwich med smeltet ost eller som her cheeseburger. Denne burger opstod ved et uheld – sådan er det nogle gange. Det betød faktisk, at jeg fik lavet den mest vellykkede burger ala McDonalds Cheeseburger jeg nogensinde har lavet. Du får tippet i opskriften her…
Jeg havde holdt fødselsdag for min datter Smilla hvor familien var inviteret og den havde stået på hjemmelavede muffins med smørcreme og krymmel – denne opskrift skal jeg nok poste senere. Min ældste datter havde været den kreative kok og lavet nogle virkelig lækre muffins. Nogle få gæster blev tilbage, så jeg havde besluttet mig for at lave burgere.
“McDonalds Cheeseburger”
Her får du verdens lækreste og fedeste opskrift på et remake af "McDondalds Cheeseburgers" – de er nemme og uhyre velsmagende!
Ingredienser
- 4 krydderboller de lyse – yes du læste rigtigt
- 4 stykker cheddarost eller “Jack Cheese” hvis du kan finde det.
- 600 gram hakket oksekød
- 1 stort finthakket løg
- Sennep fra Heinz Yellow Mustard
- Ketchup fra Beauvais
- Syltede agurkerfra Beauvais
- Olive til stegning
- Salt og peber
Sådan gør du
-
Tilsæt salt og peber til bøfferne og dem så flade som muligt.
-
Varm en pande op med olie og steg dem medium.
-
Hak løget.
-
Når du vender bøffen lægger du osten på.
-
Hvis du ikke har en bordgrill, så bruger du panden og lægger en gryde over som pres.
-
Ellers tænder du din bordgrill på 180 grader.
-
Giv bollen ketchup i bunden og sennep i toppen.
-
Læg bøffen i og tilsæt hakkede løg (ca. 1 spsk pr. burger) og 3 syltede agurker.
-
Giv dem nu 30 sekunder under pres eller i bordgrillen.
-
McDonalds Cheeseburgers comming up!
Tidligere havde jeg flere gange på Gastromand opfordret til at bruge helt normale og kedelige krydderboller, hvilket også er brugt her. Tricket er, at nok er det tætteste du kommer på de boller McDonalds bruger. De er bløde og sødmefulde. Dog er det aldrig helt lykkes mig, at få sødmen fra bollen frem i burgere – før nu. Jeg valgte at lave to forskellige slags burgere og der var lidt meget at se til.
Da jeg står klar med bøf, smeltet ost og hele molevitten går det op for mig, at jeg ikke har varmet bollerne. Jeg samler burgeren og lægger den hurtigt på min bordgrill, som jeg så ved en fejl lukker. Den er brandvarm og kort tid efter syder det – ”Shit tænker jeg, nu er den ødelagt” – jeg åbner og ser den er blevet trykket lidt flad, men ser også, at den faktisk ligner McDonalds’ burger lidt. Da jeg senere sætter tænderne i den ved jeg, at fejlen med at ”presse” dem let under høj varme har frigivet noget sødme fra bollen og ”samlet” smagen. Det var det sidste jeg manglede for at fuldende burgeren.
Håber du får det lille trick afprøvet – det holder altså – I promise!
2 Comments
Pingback: Opskrift på "Tortilla-Burger" med ost, salat, syltede agurker og ost
Pingback: Hvad indeholder en cheeseburger? - Themtraicay.com