Annonce: Fars dag er dagen, hvor vi lige husker vores fædre og sender dem en kærlig tanke eller evt. en lille gave. Fars dag falder altid på Grundlovsdag – 5. juni, så det er ret nemt at huske – det betyder også, at du måske har en fridag, hvor du kan hygge dig og have fokus på din far. I artiklen her har jeg fundet nogle forskellige gaver, som jeg selv som far ville blive utrolig glad for. Der er gaver i stort set alle prisklasser – rigtig glædelig fars dag.

Dem til fars barskab

En whisky til far: Highland Park Cask Strength Batch 4

Hvis far er glad for en god dram, så er der mulighed for at smage noget af det bedste, der findes til prisen. Highland Park er kendt for deres helt unikke karakter, hvor de formår at blande sødmefulde noter med en blid røg. Denne “Cask Strength Batch 4” har vitterligt det hele – dybde, sødme, blid røg, og så kommer den med den styrke, som fadet har, når whiskyen er færdig – det vil sige, at whiskyen ikke er nedvandet. Dermed får du 64,1% og den fulde oplevelse.

Inspiration til fars dag 2023
Highland Park med “vindstyrke 12”

Pris 699 kr. hos Rombo.dk


En cocktail til far: Blended whisky Naked Malt

Naked Malt er én af mine “go-to” whiskyer, når det kommer til cocktails. Den er en blended malt, hvilket betyder, at whiskyen er blandet af forskellige single malt whiskyer. I dette tilfælde er det bl.a. Glenrothes, Highland Park og Macallan – så det er whisky af højeste kvalitet. Naked Malt kan sagtens nydes ren eller i en cocktail, som fx denne “Naked Nail”, som er et twist af den klassiske cocktail “Rusty Nail” med 5 cl. Naked Malt, 2 cl. Drambuie Bitter og med et par dash Chocolate Bitter.

Inspiration til fars dag 2023
Cocktail på Naked Malt

Pris 249 kr. for Naked Malt set hos Rombo.dk


En øl til far: Luksus øl fra Braunstein

Braunstein ligger i Køge og laver fremragende øl og endda dansk whisky. Deres luksusøl er lavet i samarbejde med Highland Park-destilleriet, hvor tre øl indeholder tre forskellige whiskyer. De er opkaldt efter områder på øen Orkney, hvor destilleriet også ligger. Deres “Hoy IPA” indeholder Highland Park 10 års whisky, “Hobbister Brown Ale” indeholder Higland Park 12 års og “Yesnaby Coffee Stout” indeholder Highland Park 18 års. Hos Braunstein kan du købe en kasse med fire stk. af hver, som er tæt på den perfekte gave til fars dag.

Inspiration til fars dag 2023
Øl og whisky i en fremragende kombination

Pris 360 kr. for 4 stk. af hver af i en kasse set hos Braunstein.dk


En whiskybog til far: “Whisky for nye og gamle nørder”

Okay, den er måske ikke helt til barskabet, men nok mere til enhver, som elsker whisky. Det er også lidt ananas i egen juice, da jeg selv er forfatteren. Whisky er min helt store passion, hvilket også ses på bloggen her, hvor du kan finde rigeligt whisky. Sidste år udkom bogen “Whisky – for nye og gamle nørder” fra Politikens Forlag, som rummer stort set alt om whisky. Den er den perfekte gave til far, som elsker whisky.

Inspiration til fars dag 2023

Set hos Saxo til 264,95 kr.


Dem til fars gode stil

Lækker pleje til håret: Produkter fra Dennis Knudsen

Hvis far er typen, der går op i at håret sidder, så kunne en omgang produkter fra Dennis Knudsen være oplagt. Dennis Knudsen er én af de dygtigste frisører i Danmark, som både har arbejdet med modeller og filmstjerner fra hele verden. I hans serie er der både shampoo, conditioner og voks – og de er skam lige så meget udviklet til mænd som til kvinder. 

Inspiration til fars dag 2023

Set i Føtex samt onlineshop fra 79 kr.


Luksus hyggepyjamas fra Ambassador

Ambassador er grundlagt tilbage i 1867 og har siden været et brand med fokus på kvalitet, stil og komfort. Tøjet er lækkert og kan enten bruges til at sove i eller som afslapning i weekenden til de langsomme morgenener. Deres Megeve Navy er i blød satin, 100 % økologisk bomuld med fem knapper og brystlommer og utrolig behagelig at have på.

Inspiration til fars dag 2023

Pris: 1200 kr. hos Ambassador


Dem til køkkenet

Knivsæt fra Qknives til far

Den ultimative gave til fars dag er uden tvivl et knivsæt fra de danske iværksættere Qknives. De producerer knive af højeste kvalitet i 67 lags rustfrit stål med kerne af VG-10 stål i forskellige udgaver. Deres seneste egenudviklede serie ”Rose” er testet og udviklet i samarbejde med professionelle danske kokke, hvor flere er fra Michelin-restauranter. Skæftet er i palisandertræ og leveres i eksklusive gaveæsker med sleeve til knivene.

Inspiration til fars dag 2023

Pris for Complete Set Rose med 7 knive 4.674 kr. (der er 20 % rabat til fars dag)


Luksus jomfruolivenolie fra PIU SANO

Ellen Søs Lundqvist er uddannet designer fra Ivan Grundahl og Margretheskolen. Hun har haft firmaet Escherich & Lundqvist, hvor hun og kompagnonen solgte tøj både fra egen butik og en gros. For 20 år siden solgte hun sin andelslejlighed på Frederiksberg for at flytte til Italien med sin mand, men der stod på ingen måde i kortene, at hun skulle leve af at være olivenbonde og ende med at skabe PIU SANO. De laver jomfruolivenolie i verdensklasse – en perfekt gave til den far, som går op i gode produkter og elsker at være i køkkenet.

Inspiration til fars dag 2023

Set hos


Danskproducerede skåle fra Familianna

Familianna har fokus på livsstil og bolig og producerer skåle, kander, fade, tallerkener og meget mere. Firmaet er grundlagt i 2022 og er allerede blevet utrolig populært i Danmark. Deres inspiration er hentet i Skandinavien, mens alt produceres i Andalusien. Deres produkter er farverige og fyldt med liv og energi.

Inspiration til fars dag 2023

Set hos Bahne fra 50 kr.


Dem til når far skal hygge: Snack fra SunShine Delights

Hvis du står og mangler en lille ting, så kunne disse snack lavet af tropisk frugt være helt perfekte – masser af smag, sødme, friskhed og utrolig vanedannende. SunShine Delights leverer tørret frugt af en hidtil uset kvalitet, hvor de formår at bibeholde sødme og saftighed. Deres frugt kommer fra Avalere, som dyrker frugterne under helt rigtige forhold, hvilket betyder, at slutresultatet er fremragende. Der findes både ananas, fersken, mango og senest er abrikos, mandarin kommet til – de kommer snart i 100 grams poser – perfekt til en lille gave til fars dag.

Inspiration til fars dag 2023

Set hos 7/11 for 39,95 kr. for en pose med 200 gram


Dem til når far skal nørde lidt: Bøger fra Koustrup & Co

Koustrup & Co er et af de større forlag i Danmark og har en lang række spændende bøger. Mange af dem har lærerigt indhold, og er far typen, som nyder haven eller køkkenet, så er det masser af gode bøger at gå i gang med. “Chili – De milde, smukke hotte” er fyldt med viden om de mange forskellige chilier, der findes i verden. Prisen er 99 kr. Ellers er “Smagsbogen – Madlavningens Grundlov” én af deres absolutte bestsellere – prisen er 129 kr.

Inspiration til fars dag 2023

Pris fra 75 kr. hos Koustrup & Co.


Abonnement på friskristet kaffe fra Køge Kafferisteri

Hvilken far elsker ikke kaffe? Jeg gør i hvert fald. Så hvis du står og tænker, at en passende gave til far er kaffe, så kunne en ordning fra Køge Kafferisteri måske være den perfekte gave. Her kan du helt ned til 79 kr. pr. måned få leveret 250 gram friske kaffebønner lige til døren. Du kan gradvist øge mængden, efter hvor meget kaffe du drikker, helt op til 3 kg. Jeg ville gå efter 500 gram af deres økologiske bønner til iskaffe – det lader nemlig til, at solen kommer til at velsigne os de næste mange uger.

Inspiration til fars dag 2023
Set hos Køgekafferister fra 79 kr.

Håber det giver inspiration til nogle lækre gaver til fars dag.

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar