Hvis vi starter med en helt klassisk lasagne så består den efter min mening at en hjemmelavet tomatsauce, oksekød, en sauce – bechamel eller mornay – afhængig af om du vælger at tilsætte parmesan her. Derudover skal den have friske lasagne plader og faktisk ikke mere. Denne opskrift har jeg lavet i min “børne-uge” og mine tøser elsker den – håber det giver inspiration…

Hjemmelavet klassisk Lasagne

Hjemmelavet klassisk Lasagne

Ret: Hovedret
Køkken: Italiensk
Keyword: Lasagne
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 1 time
Samlet tid: 1 time 30 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Familiefaren
Opskrift på hjemmelavet klassisk lasagne, som er perfekt til børnefamilie - du kan tilføje flere grøntsager og bruge mindre kød så den passer til dit behov.
Udskriv

Ingredienser

Kødsauce

 • 500 gram hakket oksekød
 • 2 spsk olivenolie
 • 2 finthakkede løg
 • 2 fed presset hvidløg
 • 2 store revede gulerødder
 • 2 hakket stængler bladselleri
 • 3 kviste frisk timian
 • 1 kvit frisk rosmarin
 • 70 gram tomatpuré passer med en lille dåse
 • 1 dåse hakket tomat fra Il Fornaio kort sagt - køb de bedste du kan opdrive
 • 2 håndfulde hakkede cherrytomater - er der sæson for danske så køb dem 250 gram
 • Et lille glas rødvin eller hvidvin - hvis du alligevel står i hygger - kan undlades.
 • Æblecidereddike
 • Sukker
 • Salt og friskkværnet peber

Mornaysauce

 • 25 g smør
 • 4 spsk mel
 • 5 dl mælk
 • 1 håndfuld revet ost
 • Salt og peber
 • Revet muskatnød mere end du tror!

Lasagne

 • 1 pakke friske lasagneplader
 • Frisk parmesan til toppen

Sådan gør du

Kødsauce

 1. Varm gryde med høje kanter og tyk bund godt op med olien.
 2. Svits løg, hvidløg et par minutter. --Tilsæt så kødet og lad det svitse yderligere nogle minutter - forsat ved høj varme. Gør plads i bunden af gryden og tilsæt tomatpuré - det skal brændes godt af så vi får sødme frem.
 3. Tilsæt så gulerødder, bladselleri og friske tomater og lad det hele svitse godt sammen i 5 minutter indtil væden er fordampet.
 4. Hvis du står og nyder et lille glas “ventevin” - så skænk et lille glas til gryden - det kan undlades.
 5. Tilsæt tomat fra dåse og friske krydderurter. Dæmp nu temperaturen til middelsvag varme, sæt låg på og lad det simre i 1½ times tid. Længere gør bestemt ikke noget.
 6. Når det har simret smager du til med æblecidereddike, sukker, salt og peber.

Mornay Sauce

 1. Find en kasserolle og smelt smørret. Tilsæt mel og rør det sammen.
 2. Det skal ikke blive for mørkt, for det er en lys sovs vi laver.
 3. Tilsæt mælk lidt efter lidt og sørg for at det er kogt igennem. Ellers kan det smage af mel.
 4. Til sidst tilsætter du parmesan og så smager du til med salt, peber og tilsætter rigeligt frisk muskatnød.
 5. Husk på at osten er salt, så du skal først smage til efterfølgende. Jo længere den står jo tykkere bliver den, så du skal lave den lige op til du er klar.

Lasagne

 1. Find et ildfast fad med høje kanter og give den en omgang olie.
 2. Start med kødsauce som du fordeler.
 3. Tilsæt så et lag plader og riv lidt parmesan imellem.
 4. Forsæt indtil du har bygget 3-4 lag.-- Slut af med kødsauce og frisk parmesan på toppen.
 5. Bag det i ovn på 175 grader i 25 minutter. Det er muligt du skal have staniol over for at osten ikke brænder på.
 6. Nu kommer det vigtige - lad lasagnen stå gerne 15-20 minutter og trække før du serverer den.
 7. Velbekomme!

En klassiker over dem alle er uden tvivl hjemmelavet lasagne, hvor der virkelig er kælet for alt og hvor der er gjort meget ud af, at lave alt fra bunden. Det er en ret som både børn og voksne elsker. Hos mig er alle mine 3 piger helt vilde med det. De holder dog af, at det skal være ret simpelt og uden alt for mange grøntsager – derfor har jeg lavet denne opskrift med nogle ekstra elementer som du frit kan vælge til og fra – i sidste ende får du dog lige meget hvad, en perfekt klassisk hjemmelavet lasagne – god fornøjelse…

Hjemmelavet klassisk Lasagne
Hvis dine børn er lidt chili-forskrækkede så undlader du naturligvis denne del…

Snydetrick til børnene

Hvis du gerne vil variere og du samtidig gerne vil have flere grøntsager med, så kan du fx tilsætte grøntsager, som du placerer mellem lagene. Det kan være squash, champignon auberginer, spinat eller finhakket grøntkål. Hvis dine børn er som mine, så ville de bestemt ikke synes om denne udgave. Derfor kan du lave en tomatsauce hvor du tilsætter gulerødder, bladselleri og løg i en større mængde, som du blender. Hvis du vil lave denne version, så skal du fordoble gulerødder, blegselleri og løg. Du kan også justere mængden af kød ned til 250 gram og øge mængden af tomater til det dobbelte. Det bemærkes ikke og det er godt for miljøet.

Hjemmelavet klassisk Lasagne
Altid parmesan…

Osten til lasagne

Nu er jeg i den heldige situation, at jeg har en rigtig god ven der kommer fra Sicilien, som jeg kan spørge til råds. Det er Riccardo og han er en fantastisk homecook. Osten til lasagne skal altid være parmesan – ikke mozzarella, i hvert fald ikke hvis du vil lave den klassisk og efter en italieners fremgangsmåde. Dermed ikke sagt, at det ikke fungerer.

Fisk i stedet for kød

Det er faktisk også muligt. Her skal du blot erstattet oksekød med noget hvid fisk. Det kan være kulmule, torsk, lange eller lyssej. Hertil vil jeg nok vælge, at lave en pesto, som du muligvis har set Adam Price gør det. Så får du en guddommelig fiskelasagne med frisk pesto, som er særdeles lækker til sommeren.

Hjemmelavet klassisk Lasagne
Klar til ovnen…

 

Hjemmelavet klassisk Lasagne
Næsten færdig…

 

Hjemmelavet klassisk Lasagne
Velbekomme…

Hjemmelavet klassisk Lasagne

Perfekt aftensmad til mig og mine 3 tøser…

Håber det har givet inspiration til næste familie-aftensmad. Hvis du vil sætte lidt rødvin til, så gå efter noget italiensk med lidt fylde og kraft, det passer ret godt.

Velbekomme..

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift