Burger Burgerboller Oksekød

Cheeseburger deluxe med wagyu-kød og løgrelish

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Gå til opskrift

Så er vi klar med næste opskrift fra Kenneth alias “Foodradical“. Den første, som kom på bloggen, var “bao med asiatisk inspireret pulled pork og BBQ sauce”, som var vildt lækker. Den næste understreger virkelig, at Kenneth elsker at nørde og gå i dybden, når han laver mad. Dette er den ultimative cheeseburger og nok den vildeste, jeg har set til dato. Den er vold-fråderen, som min datter Noa ville sige – håber du synes om opskriften – tjek endelig Kenneths Instagramprofil ud, hvis du gerne vil se mere – god fornøjelse…

Til denne opskrift viser Kenneth ikke blot, hvordan du kan lave den ultimative cheeseburger, han viser også, hvordan du kan lave de ultimative boller med “tangzhong-metoden”, som er en japansk bagemetode, der med nogle få ekstra steps giver et bedre resultat, når du bager. Resultatet bliver de her helt bløde, luftige og svampede boller, som du sikkert har undret dig over, hvordan er mulige at lave, hvis du har smagt dem på en burgerbar eller lignende.

Tangzhong – hemmeligheden bag luftige boller

Tangzhong – udtales faktisk, som det skrives og kaldes også “yudane”. Metoden er uhyre enkel og handler i bund og grund om, at du koger mel og en væske, der så tilsættes dejen. Kenneth laver det her af hvedemel, vand og sødmælk. Det betyder, at der kan indarbejdes mere væske i bagværket, hvilket gør det mere “svampet”. Det betyder også, at det holder sig friskt længere.

Er du typen, som gerne vil have en sprød krumme, og vil du gerne arbejde med andre typer af mel, så er tangzhong ikke så egnet, det er bedst til det “bløde” bagværk.

Cheeseburger deluxe med wagyu-kød og løgrelish
Cheeseburger Deluxe ala Foodradical
Cheeseburger deluxe med wagyu-kød og løgrelish

Cheeseburger deluxe med wagyu-kød og løgrelish

Ret: Aftensmad, Burger
Køkken: Amerikansk
Keyword: Burgerboller, Cheeseburger, Tangzhong
Forb. tid: 1 time
Tilb. tid: 2 timer
Samlet tid: 3 timer
Antal: 4 personer

Opskrift på den ultimative cheeseburger med hjemmelavede boller ud fra "tangzhong"-metoden med bøf på bl.a wagyu, ost og løgrelish.

Udskriv

Ingredienser

Surdejsbrioche boller (ca. 8-10 stk.)

Tangzhong

  • 30 gram hvedemel
  • 45 ml vand
  • 90 ml sødmælk

Dej

  • 460 gram hvedemel
  • 175 gram sødmælk 35 grader
  • 50 gram surdej Moden
  • 50 gram smør Blødt
  • 35 gram sukker
  • 15 gram salt
  • 20 gram gær
  • 1 æg
  • 1 æggeblommer

Egg wash

  • 1 æg
  • Lidt sødmælk

Smørelse

  • 20 gram smør

Bøfferne: (ca. 10 x 100g)

  • 500 g hakket oksekød 12 – 18%
  • 350 g hakket spidsbryst
  • 150 g Wagyu-afpuds kan undlades
  • Salt og peber

Løgrelish

  • 2 Løg
  • 1 dl vand
  • 0,5 dl ketchup
  • 1 tsk. Worchestershire
  • 0,5 tsk. kanel
  • 0,25 tsk. røget paprika
  • 0,25 tsk. cayennepeber
  • syltede agurker: laves dagen før
  • skole-agurker hvis muligt
  • 2 dl lagereddike
  • 1 dl sukker
  • 1 dl vand
  • 10 stk. peberkorn
  • 5 stk. korianderfrø
  • 2 stk. laurbærblade
  • 2 tsk. Salt + ekstra til at drysse over agurkerne.

Special Sauce

  • 2 spsk. mayonnaise Hvis jeg ikke laver den selv, bruger jeg Hellmanns
  • 1 spsk. ketchup Jeg bruger Heinz
  • 1 spsk. syltede agurker
  • 1 tsk. Dijonsennep Maille
  • 1 tsk. Ssyltelage fra agurkerne
  • Salt & peber

Øvrige

  • Cheddar ost fx Président Cheddar Burgerost
  • Smør/olie til stegning

Sådan gør du

Syltede agurker

  1. Skær agurkerne i 3mm tykke skiver, kom i en skål og drys med salt og sæt til side.
  2. Kom lagereddike, sukker, vand, peberkorn, korianderfrø, laurbærblade og 2 tsk. salt i en gryde.
  3. Bring i kog og rør rundt til sukkeret er opløst.
  4. Tag gryden af og lad den køle en smule.
  5. Kom agurkerne i en beholder og hæld lagen over og sæt på køl natten over.

Surdejsbrioche boller

  1. Kom alle ingredienserne til Tangzhongen i en lille/mellem gryde og rør godt rundt.
  2. Opvarm til det tykner ved middel varme under omrøring.
  3. Det skal være ligeså tykt som smør/yoghurt.

  4. Kom sukker og sødmælk i en gryde og rør til sukkeret er helt opløst, samtidig med at blandingen opvarmes til 35 grader, tilsæt surdej og gæren, lad hvile i ca. 10 min.

  5. Kom mel og salt i en skål og bland godt.
  6. Sæt skålen i røremaskinen med dejkrog og tænd ved hastighed 1.
  7. Tilsæt sødmælk, sukker, surdej og gærblandingen, ælt i yderligere et par minutter inden Tangzhong tilsættes efterfulgt af 1 æg og 1 æggeblomme.

  8. Sæt røremaskinen til hastighedstrin 3 til dejen er godt blandet.

  9. Tilsæt den bløde smør lidt efter lidt og lad maskinen ælte dejen i 5-10 min.
  10. Tag dejen ud af røremaskinen og rul til en fast kugle og læg denne i en skål smurt med smagsneutral olie. Tildæk med husholdningsfilm eller et fugtigt klæde

  11. Lad den hæve ved stuetemperatur i 1 – 1,5 time eller til dobbelt størrelse.
  12. Tag dejen ud og slå den ned.
  13. Del dejen i lige store stykker (ca. 95 – 110 gram pr. stk).

  14. Rul dejen til kugler og placer dem jævnt fordelt på en bageplade med smurt bagepapir.
  15. Tildæk med husholdningsfilm og lad dem hæve ved stuetemperatur i 1 – 2 time eller til dobbelt størrelse.
  16. Bland ingredienserne til egg washen i en skål og pensl bollerne.
  17. Bag bollerne ved 190 grader (170 grader varmluft) i 16 – 18min, evt. med damp de første 8 minutter.
  18. Tag bollerne ud af ovnen, smør med smeltet smør, lad dem køle af og så er de klar til at blive spist.

Special Sauce

  1. Kom alle ingredienserne i en skål og rør rundt.
  2. Smag til med salt og peber.
  3. Tildæk og stil på køl i minimum 2 timer.

Bøfferne

  1. Hak spidsbryst og Wagyu-afpuds inden det blandes med det hakkede oksekød.

  2. Form bøfferne og drys med salt og peber.

Løgrelish

  1. Opvarm en stegepande med smør ved middel varme. Tilføj løgene og steg til de er bløde, tilsæt kanel, paprika og cayennepeber og steg videre i ca. 1 minut.

  2. Tilføj ketchup, Worchestershire, vand og rør godt rundt og lad saucen simre i 10 – 15 minutter eller til den ønskede konsistens opnås.
  3. Smag til med salt og peber.

Final step

  1. Burgerbollerne halveres, ristes på indersiden og sættes til side.

  2. Bøfferne steges først på den ene side, vendes, ost lægges på, en klat smør tilsættes panden og bøfferne steges færdige.

  3. De skal have ca. 2 min på hver side.
  4. Så skal burgeren samles, special sauce smøres på de ristede sider af bollen, hvorefter to bøffer med ost placeres på underbollen efterfulgt af løgrelish og syltede agurker inden det hele afsluttes med den øverste del af bollen.

  5. Serveres med lækre gyldne pomfritter.

Cheeseburger deluxe med wagyu-kød og løgrelish
Perfekt cheeseburger…

Håber det giver inspiration og lyst til, at du kaster dig ud i bagning efter tangzhong-metoden, som giver de vildeste burgerboller, som udgør den ultimative cheeseburger, tak til Foodradical for opskriften…

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift