Gå til opskrift

Dette er slet ikke min opskrift, det er mine gode ven Martin Markvardsens. Det er en super lækker hjemmelavet burger, som lige får et ekstra twist med lidt whisky, bløde løg og chili til hakkebøffen, så den får et ekstra niveau af smag. Jeg forslår du dropper både Burger King, Burger Anarchy og McDonalds for en stund og læser videre, denne hjemmelavede burger holder nemlig big time!

Denne artikel indeholder reklamelinks

Jeg elsker burgere og navnlig de hjemmelavede – okay, fair nok – jeg vil godt erkende, at jeg også gerne går en tur forbi Tommys Burger Joint, Halifax eller McDonalds på Hovedbanen en sen lørdag nat, finere er jeg sgu heller ikke. Burgere er for mig meget forskelligt. Det kan være en helt plain cheeseburger hvor “less is more” og jo mere enkelt jo bedre. Det kan også være en ordenlig motherfucker fyldt med bacon, spejlæg, tre forskellige typer dressing, hjemmelavet ketchup og meget mere. Ligemeget hvad, så elsker jeg burgere!

Læs også “McDonalds Cheeseburger

Hjemmelavet burger: Martins halfpound Viking Honour Burger
Highland Park 12

Her kommer opskriften på “Martins Halfpound Viking Honour Burger“, som virkelig spiller! Martin er til daglig “Global Brand Ambassador for Highland Park og når verden ikke er Corona ramt, så rejser han verden rundt, og deler ud af sin unikke viden og erfaring med whisky. Jeg har selv haft fornøjelsen af, at høre hans oplæg adskillige gange – bl.a. på en båd i det nordlige ishav nord for Svalbard, men også under lidt mere normale forhold. Hver eneste gang er Martin en sand fornøjelse at lytte til.

Hjemmelavet burger: Martins halfpound Viking Honour Burger
Dinner is served!
Hjemmelavet burger: Martins halfpound Viking Honour Burger

Hjemmelavet burger: Martins halfpound Viking Honour Burger

Ret: Burger
Køkken: Skotsk
Keyword: Bluecheese Burger, Cheeseburger, Hjemmelavet Burger, Junkfood
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Antal: 2 personer
Forfatter: Familiefaren

Her får du en opskrift på en rigtig herreburger fyldt med lækkerier – ost, bacon, chilimayo og ikke mindst et godt skud whisky! Perfekt til en hyggelig aften!

Udskriv

Ingredienser

BLØDE LØG

  • 6 stk. løg
  • 2 spsk. oliven olie
  • 2 tsk. balsamico
  • Salt og friskkværnet peber

Whiskybøf

  • 500 gram hakket oksekød
  • 10 cl. Highland Park Whisky Du smager også selv ikke?
  • 1 spsk røget paprika
  • 2 spsk rask
  • ½ tsk. tørret stødt chilipulver
  • ½ revet løg
  • Friskkværnet peber
  • Et par gode drys salt

Chili-mayo

  • 4 spsk Hellmann Mayo
  • ½ stk. frisk revet chili
  • 1 tsk røget paprika
  • 5 dråber tabasco

Tilbehør

  • 3 stykker cheddar
  • 4 stykker bacon
  • 4 stykker salat
  • 4 stykker tomat
  • 6 stk. syltede agurker
  • Ketchup
  • 2 stk. burger boller efter eget valg

Sådan gør du

BLØDE LØG

  1. Snit løgene på et mandolinjern, så de bliver helt tynde.
  2. Varm nu en pande op med et par fuldvoksne skvæt olie og svits løgene der på.
  3. Sænk temperaturen og tilsæt balsamicoen.
  4. Lægene skal have langtid således sødmen frigives naturligt.
  5. Efter 45-60 er de færdige. Imens laver du bøfferne, som tager ca. 15 min inklusiv sovs.

Whiskybøf

  1. Bland det hele grundigt sammen og stil det på køl i 1 times tid.
  2. Imens steger du dit bacon, som du lægger til side og bruger til bøfferne.
  3. Når du er klar former du to bøffer.
  4. Varm en pande godt op med olie og smør og læg bøfferne på.
  5. Vær klar med osten, så når du vender bøffen smider du osten på.

Chili-mayo

  1. Det nemmeste er faktisk at smide chilien i fryseren, hvis ikke så river du den og blander sammen med resten.
  2. Lad det trække imens kødet også trækker.

Samling

  1. Rist bollerne på en brødrister.
  2. Start med ketchup i bunden, så salat, bøffen, tomat, løg, chili-mayo på toppen!
  3. Tænker en kølig øl og en Highland Park passer glimrende hertil.

Læs også: Opskrift på Klassisk Bøfsandwich

Hjemmelavet burger: Martins halfpound Viking Honour Burger
Tænker der er nok til to ikke?

Håber du synes om burgeren, efter min mening så er det en ret blæret én af slagsen og den kan sagtens danne grundlag for en rigtig herreaften…

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

1 Comment

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift