Elsker du også kaffe? Det forstår jeg godt! Danmark er og bliver en kaffedrikkende nation! Jeg er typen som nok drikker en kende for meget og elsker at skifte, eksperimentere og variere. I dette indlæg kigger jeg på Kitchen Aids Artisan Kaffekværn som maler hele bønner til fx en stempelkande eller espressomaskine. Jeg har brugt Peter Larsen Kaffes hele bønner, fra deres seneste udgivelse så hvis du overvejer at gå denne vej og er kaffeelsker, så læs endelig videre…

Jeg har mere eller mindre testet og prøvet alt hvad der findes på markedet af maskiner. Jeg har testet manuelle kolber, fuldautomatiske maskiner fra diverse leverandører, flere af Nespressos maskiner og alle de kompatible kapsler der findes, jeg har testet filter kaffemaskiner men ikke så mange kværne. Derfor er det også vildt spændende for mig, at lave dette indlæg.

Mad & Monopolet Tester: Kitchen Aid Kaffekværn
Its not red…

Kitchen Aid laver nogle ret lækre produkter. På Gastromand testede jeg en del af deres gadgets og har indtil videre ikke fundet noget, som jeg ikke synes om.

Mad & Monopolet Tester: Kitchen Aid Kaffekværn
Kitchen Aid Artisan Kaffekværn…

Førstehåndsindtryk & Unboxing

Første gang jeg tilslutter et produkt til test er for mig meget afgørende for hvordan jeg kommer til at bruge det fremadrettet. Hvis det er bøvlet, og hvis jeg skal bruge lang tid, er tvunget til at læse bare lidt i manualen, så starter mit forhold til maskinen ofte lidt skævt. Jeg er ikke som Peter Sommer der elsker maskiner, som jeg ikke kan betjene. Kitchen Aid Artisan Kaffekværn er heldigvis let som en leg. Få sekunder efter den er unboxed så er den kørende. Den har to glas kolber, som hurtig monteres, en ”tænd/sluk” knap og mulighed for 15 malingsgrader. What can go wrong?

Mad & Monopolet Tester: Kitchen Aid Kaffekværn
Unboxed and ready…

Kvalitet

Maskinen er lavet i metal og hærdet plastik og virker ret robust. Kolberne er lavet i glas, hvilket pynter på maskinen som helhed. Et billige valg i plastisk kunne også have været en løsning. Her er jeg glad for Kitchen Aid vælger glas. Kværnen er keramisk, hvilket er utrolig vigtigt for maling af kaffen. Det betyder nemlig, at kaffebønnerne ikke overopheder, når de males. Videre er en keramisk kværn af høj kvalitet og næsten umulig at slide op. 

Mad & Monopolet Tester: Kitchen Aid Kaffekværn
Test af Kitchen Aid…
Mad & Monopolet Tester: Kitchen Aid Kaffekværn
Kværnen i aktion…

Design

Design er og bliver subjektivt. Jeg deler naturligvis gerne min mening. Jeg vil lige starte med min første opfattelse af Kitchen Aid, som går noget tid tilbage. Tidligere har jeg ikke testet særlig meget fra netop Kitchen Aid, da jeg ikke brød mig om designet og naivt troede, at deres produkter ikke var af høj nok kvalitet. Jeg er heldigvis blevet klogere og ved nu, at 100 års erfaring naturligvis udvikler et produkt temmelig meget. Jeg holder af designet her. Jeg synes oprigtigt, at den pynter på mit køkkenbord. Den er lille og kompakt og navnlig den sorte udgave tiltaler mig som mand. Et plus hos Kitchen Aid er, at deres produkter formår at appellere til måde mænd og kvinder – vælges denne fx i lyse blå får vi en mere feminin udgave af kaffekværnen frem.

Testen

Kaffekværnen fra Kitchen Aid har lavet utrolig meget kaffe til mig. Morgen efter morgen har den kørt og efterhånden har jeg lært hvor længe den skal køre for at dosere til min stempelkande. Den har 15 indstillinger, hvilket måske kan virke lidt overvældende, mit bud er også, at halvdelen havde været rigeligt. Jeg har kværnet på groveste, mellemste og fineste indstilling så du kan se forskellen. Den mellemste passer ret godt til en stempelkande. Lige nu har jeg ikke en manuel espressomaskinen, så jeg har ikke testet det helt fine – men umiddelbart ser det rigtig fint ud.

Mad & Monopolet Tester: Kitchen Aid Kaffekværn
3 forskellige grader af maling…

“Mocca” er bestemt også god. Navnlig i en stempelkande og hvis du er tørstig kaffedrikker. Det er den type kaffe, du sagtens kan drikke flere kopper af uden at blive “træt” af kaffen. Den er noget lysere i udtrykke og har en god balance mellem sødme og syre. Eftersmagen har en diskret “nødde-agtig” afslutningen.

Mad & Monopolet Tester: Kitchen Aid Kaffekværn
Grov, mindre grov og helt fin…

Kaffekværnen kører med ret lave omdrejning hvilket betyder, at friktionsvarmen er minimal og det betyder at kaffens smag og kvalitet bevares bedst muligt. Den rummer 200 gram bønner hvilket betyder masser af kaffe!

Mad & Monopolet Tester: Kitchen Aid Kaffekværn
Friskbrygget kaffe…

Dommen

Prisen for kaffekværnen er 1699 kr. hvor jeg kan finde den billigst. Det er naturligvis er en slat – omvendt får du også en kværn i fedt design, høj kvalitet og med en keramisk kværn. Den er utrolig nem at bruge og har indstillinger, som gør kaffen kan tilpasses 

Jeg har i mit liv testet og drukket kaffe fra alverdens maskiner, lige fra almindelig filtermaskiner, til adskillige af Nespressos produkter, til fuldautomatiske og nogle få kværne. Det, som du skal vide er, at kaffen er vidt forskelligt. Så derfor er det vigtigt, at vide hvad du vil have? Er du typen, som har travlt og gerne vil kunne trykke én gang og så har du kaffe, så skal du nok overveje en fuldautomatisk. Vil du have det endnu nemmere og endda kunne bestille kaffe på en app, så er Nespresso måske vejen frem for dig? Vil du gerne investere lidt tid og stå og kredse lidt om kaffen, så kunne en kværn som denne være et godt valg. Den opfylder alle kriterier for at sikre, at din kaffe bliver malet så perfekt som muligt. Den har lave omdrejningstal, den har keramisk kværn og kan indstilles på 15 forskellige måder, så den passer til alt. Jeg har svært ved at sætte en finger på noget ret udover, at prisen ligger i den høje ende af skalaen – jeg er helt med på, at man betaler noget for design og navn, men en lavere pris ville løfte den til 5 stjerner. 

Produktdata:
Med 15 malingsgrader
Formstøbt Artisan-design
Lavt omdrejningstal
Keramisk kværn
Plads til 200 gram bønner

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar