Hovedret Pulled Pork Svinekød

Bão med asiatisk pulled pork og BBQ sauce

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Gå til opskrift

Der er længe siden, at Mad & Monopolet har fået nye medlemmer, men nu er det vist på tide. Kenneth alias Foodradical er lidt af en levemand, når det kommer til lækre retter. Han bruger utrolig meget tid på at forfine dem og sørger for, at opskrifter virkelig indeholder detajler, så det endelig resultat bliver helt perfekt. Denne er hans opskrift på bão med asiatisk inspireret pulled pork, BBQ sauce og asiatisk sauce med friske grøntsager – jeg har fået lov at gengive hans opskrifter her og er både stolt og glad, det er nemlig svinelækkert – fik du den 😜

Bão er dampede boller, også kaldet steamed buns. Bão stammer fra østen, hvor de er meget populære i Kina, Singapore, Malaysia, Taiwan men også andre steder i verden, inklusiv Danmark. Det er kridhvide boller og faktisk ret langt fra vores meltyper med fuldkorn, Øland og spelt, men de smager himmelsk.

Bão med asiatisk pulled pork og BBQ sauce
Bão med asiatisk pulled pork og BBQ sauce…

Bambuskoger

En bambuskoger er utrolig enkel at bruge, og den kan købes for nogle få hundrede kr. Du kan bruge den til dumplings, grøntsager og ris. Sådan gør du:

  • Find en gryde, pande eller wok – som har en mindre omkreds end din bambusdamper (da den ikke må røre bunden eller stå i vandet)
  • Fyld lidt vand i og bring det i kog (gerne under låg for at spare lidt på strømmen)
  • Sæt derefter bambusdamperen ovenpå – og nu gør dampen resten.
Bão med asiatisk pulled pork og BBQ sauce

Bão med asiatisk pulled pork og BBQ sauce

Ret: Aftensmad
Køkken: Asiatisk
Keyword: Asiatisk pulled pork, Bao, Pulled Pork
Forb. tid: 1 time
Tilb. tid: 12 timer
Samlet tid: 13 timer
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

Bão -boller

  • 360 gram hvedemel lavt protein indhold
  • 120 ml sødmælk lunkent
  • 80 ml vand lunkent
  • 4 spsk. sukker
  • 2 spsk. olie smagsneutral
  • 0,5 tsk. bagepulver
  • 0,25 tsk. salt
  • 20 gram gær

Pulled Pork

  • 1 kg nakkefilet

Rub

  • 4 spsk salt
  • 3 spsk sukker
  • 2 spsk røget paprika
  • 1 spsk. paprika. alm.
  • 1 spsk. brun farin
  • 4 tsk. five spice
  • 2 tsk. hvidløgspulver
  • 0,5 tsk. cayennepeber

Asiatisk sauce

  • 3 fed hvidløg
  • 1 ingefær stykke ca. 1 x 1 cm
  • 1 dl Hoisin sauce
  • 0,5 dl risvin
  • 0,5 dl soyasauce
  • 0,5 dl sukker
  • 2 spsk. sirup
  • 1 tsk. fiskesauce
  • 0,25 tsk. five spice

Asiatisk Bbq Sauce

  • 1 dl. Hoisin sauce
  • 1 dl. sukker
  • 2 spsk. sesamolie
  • 1 spsk. oyasauce
  • 1 spsk. østerssauce
  • 2 tsk. sød chilisauce
  • 1 tsk. fiskesauce
  • 1 spsk. majsstivelse
  • 1 spsk. vand

Fyld

  • 3 stk. gulerødder
  • 3 stk. forårsløg
  • 1 stk. agurk
  • 1 stk. Iceberg salathoved

Sådan gør du

Dagen før

Asiatisk sauce

  1. Hvidløget presses, ingefæren skrælles og hakkes fint.
  2. Kom alle ingredienserne i en skål og rør til sukkeret er opløst.
  3. Sæt på køl natten over.

Asiatisk Bbq Sauce

  1. Bland majsstivelse og vand og sæt til side.
  2. Kom alle de resterende ingredienserne til saucen i en gryde og opvarm til det begynder at simre.

  3. Tilsæt jævneren og rør godt til den tykner.
  4. Sæt på køl natten over.

Asiatisk Pulled Pork

  1. Alle ingredienserne til rubben blandes i en skål.
  2. Rub nu nakkefileten grundigt.
  3. Herefter vikles nakkefileten ind i vita-wrap og lægges på køl til dagen efter.

På dagen

Asiatisk Pulled Pork (fortsat)

  1. Ca. 12 timer før forventet spisetid lægges stegen i ovnen ved 110 grader.

  2. Efter 10-12 timer er diverse sener i kødet nedbrudt, fedt smeltet væk og kun det møreste kød er tilbage.
  3. Et par timer før spisetid skulle stegen gerne have en kernetemperatur på 90 grader, tag kødet ud, dæk med stanniol og sæt til side.

  4. Ca. 1 time før spisetid opvarmes ovnen til 220 grader.

  5. Fjern stanniolet fra stegen og hæld asiatisk sauce over kødet .

  6. Sæt stegen i ovnen igen indtil den har en kernetemperatur på 93 grader.

  7. Tag kødet ud ovnen og træk det fra hinanden med 2 gafler, rør det lidt sammen og server.

Fyld

  1. Grøntsagerne vaskes grundigt.
  2. Agurken halveres og kernerne fjernes.

  3. Gulerødderne skrælles inden disse inkl. forårsløg skæres i stave og salaten hakkes.

Bão boller

  1. Kom mælk, vand og sukker i en gryde og opvarm til 35 grader, og til sukkeret er opløst.

  2. Smuldr gæren i og rør den godt ud i mælken, og lad det stå i 5 min.
  3. Kom mel, bagepulver, olie og salt i en skål og tilsæt mælkeblandingen lidt efter lidt og ælt eller rør på livet løs.
  4. Fortsæt indtil dejen er lækker, blød og smidig, det tager 10-15 minutter.

  5. Hæld dejen ud på bordet og rul til en stram kugle og læg den derefter i en smurt skål med olie.

  6. Dæk den til og lad den hæve tildækket i ca. 2 timer eller til trippel størrelse ved stuetemperatur.
  7. Når dejen har hævet, hældes den ud på en flade og rulles til en tykkelse på ca. 5mm.

  8. Undgå at tilsætte ekstra mel eller benyt så lidt som overhovedet muligt.

  9. Udstik 14 – 16 cirkler på ca. 10 cm i diameter.
  10. Smør hver cirkel med et tyndt lag olie på overfladen og fold hver cirkel til en halvmåneform og rul/pres nænsomt.

  11. Placer hver bão bolle på et stykke mellemlægningspapir og overfør til damperen, tildæk og lad hvile i 30 minutter.
  12. Kom vand i en gryde og bring i kog, sæt damperen over gryde, tildæk og damp bollerne i 8 – 12 minutter, tag af, åben låget en smule og lad stå i 2 – 3 minutter.
  13. Servere med asiatisk pulled pork, grøntsager og asiatisk bbq sauce.

Pulled Pork

Bão-boller fungerer som en indpakning til fx som her asiatisk inspireret pulled pork eller lignende. De serveres ofte med friske grøntsager og koriander.

Bão med asiatisk pulled pork og BBQ sauce
Lækkerier fra “Foodradical…”

Håber det giver inspiration til den lækreste ret, som kan laves året rundt – tak til Foodradical for opskriften…

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift