Snacks

Klassisk bruschetta med parmaskinke, pesto og parmesan

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Gå til opskrift

Bruschetta er en lækker og simpel snack, som ofte serveres med tomat, hvidløg og basilikum, denne laver jeg med pesto, parmaskinke og parmesanost, som er helt perfekt, hvis du får gæster og gerne vil lave nogle små hapsere. Opskriften består af nogle få enkle ingredienser, derfor giver det god mening at bruge de bedste, du kan opdrive og fx lave en hjemmelavet pesto – god fornøjelse…

Jeg har brugt “Prosciutto di Parma“, som nok er den mest kendte parmaskine, der findes. Det er en parmaskine, som både fungerer rå eller ristet på panden. Det er den skinke, som min ven Riccardo sværger til, og når en ærke sicilianer siger, det er godt, så er det en god ide at lytte 😊

Læs også: Opskrift på hjemmelavet pesto på 5 min…

Klassisk bruschetta med parmaskinke, pesto og parmesan

Klassisk bruschetta med parmaskinke, pesto og parmesan

Ret: Forret, Snacks
Køkken: Italiensk
Keyword: Hapser, Parmaskinke, Parmesan, Snack
Forb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 10 minutter
Antal: 2 personer

Bruschetta er en lækker og simpel snack, som ofte serveres med tomat, hvidløg og basilikum, denne laver jeg med pesto, parmaskinke og parmesanost.

Udskriv

Ingredienser

 • Et godt stykke brød – gerne surdej
 • En portion pesto
 • En pakke Prosciutto di Parma
 • Revet parmesanost
 • Olivenolie

Sådan gør du

 1. Skær brødet ud i mindre stykker.
 2. Hvis brødet er daggammelt, så varmer du en grillpande op.
 3. Gnid brødet med olivenolie og rist brødet hårdt ved høj varme.

 4. Hvis brødet er friskt, så skærer du det blot ud.
 5. Læg en god teskefuld pesto på.
 6. Læg et stykke parmaskine på.

 7. Riv frisk parmesanost over.

 8. Server med et køligt glas rosé eller hvidvin.

Det næste, som er vigtigt i opskriften, er godt brød. Hvis du som jeg ikke er den store bagemester, så gå efter et godt surdejsbrød. Herefter kan du vælge, om du vil riste det eller undlade. Begge dele fungerer godt – er brødet helt friskt, så vil jeg dog undlade at riste det. Opskriften viser begge dele.

Klassisk bruschetta med parmaskinke, pesto og parmesan
Prosciutto di Parma, surdejsbrød, mozzarella og pesto…

Forskellen på “bruschetta” og “crostini” er, at “bruschetta” ofte er med surdejsbrød, i hvert fald hvis vi skal lytte til Jamie Oliver, og crostini er lavet på hvidt brød.

Klassisk bruschetta med parmaskinke, pesto og parmesan
Klar til snacks…
Klassisk bruschetta med parmaskinke, pesto og parmesan
Klar til gæster…

Håber det giver inspiration til en lækker snack…

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift