Bruschetta er en lækker og simpel snack, som ofte serveres med tomat, hvidløg og basilikum, denne laver jeg med pesto, parmaskinke og parmesanost, som er helt perfekt, hvis du får gæster og gerne vil lave nogle små hapsere. Opskriften består af nogle få enkle ingredienser, derfor giver det god mening at bruge de bedste, du kan opdrive og fx lave en hjemmelavet pesto – god fornøjelse…
Jeg har brugt “Prosciutto di Parma“, som nok er den mest kendte parmaskine, der findes. Det er en parmaskine, som både fungerer rå eller ristet på panden. Det er den skinke, som min ven Riccardo sværger til, og når en ærke sicilianer siger, det er godt, så er det en god ide at lytte 😊
Læs også: Opskrift på hjemmelavet pesto på 5 min…
Klassisk bruschetta med parmaskinke, pesto og parmesan
Bruschetta er en lækker og simpel snack, som ofte serveres med tomat, hvidløg og basilikum, denne laver jeg med pesto, parmaskinke og parmesanost.
Ingredienser
Sådan gør du
-
Skær brødet ud i mindre stykker.
-
Hvis brødet er daggammelt, så varmer du en grillpande op.
-
Gnid brødet med olivenolie og rist brødet hårdt ved høj varme.
-
Hvis brødet er friskt, så skærer du det blot ud.
-
Læg en god teskefuld pesto på.
-
Læg et stykke parmaskine på.
-
Riv frisk parmesanost over.
-
Server med et køligt glas rosé eller hvidvin.
Det næste, som er vigtigt i opskriften, er godt brød. Hvis du som jeg ikke er den store bagemester, så gå efter et godt surdejsbrød. Herefter kan du vælge, om du vil riste det eller undlade. Begge dele fungerer godt – er brødet helt friskt, så vil jeg dog undlade at riste det. Opskriften viser begge dele.
Forskellen på “bruschetta” og “crostini” er, at “bruschetta” ofte er med surdejsbrød, i hvert fald hvis vi skal lytte til Jamie Oliver, og crostini er lavet på hvidt brød.
Håber det giver inspiration til en lækker snack…
1 Comment
Pingback: Sådan sammensætter du den perfekte nytårsmenu