Vi er i en lige uge, hvilket betyder at jeg har mine tøser. Det betyder også, at jeg gerne vil lave velsmagende mad, som ikke behøver tage flere timer, derfor laver jeg tit en pesto, som jeg kan hive frem til fx pasta, kylling eller fisk. Denne opskrift fungere til både persille pesto og basilikum pesto. Den er utrolig nem at lave og hvis du er omhyggelig med hygiejnen kan den holde sig flere uger i køleskabet…
Udover at denne opskrift er nem og lækker, så er den faktisk også fyldt med vitaminer og fro mig, så har den også den virkning, at den får mig til at glemme det grå vejr lidt. Jeg er nemlig typen, som godt kan blive lidt vinterdeprimereret. Jeg har det svært med mørket, jeg elsker solen og får utrolig meget energi derfra. Derfor er vaccinen – frisk pasta med pesto – velbekomme.
Opskrift på hjemmelavet pesto på 5 min
Her finder du en opskrift på hjemmelavet pesto til enten basilikum eller persille. Den tager ca. 5 minutter at lave og kan holde sig et par uger på køl.
Ingredienser
Pesto
- 2 bunder basilikum eller persille
- 50 gram pinjekerner
- 50 gram parmesanost
- 1½-2 dl ekstra jomfru oliven olie
- 2 fed hvidløg
Pasta
- 250 gram frisk pasta
- Salt og friskkværnet peber
- 15 soltørrede tomater
- Ekstra bredbladet persille
- Frisk parmesan
Sådan gør du
Pesto
-
Blend det hele meget grundig med en stavblender.
-
Hæld det på et sterilt glas, som du har skoldet eller skyldet i atamon.
-
Lad det stå på køl i 20 min, så det sætter sig og olien falder lidt til bunds.
-
Tilføj nu lidt ekstra oliven olie så det dækker – så skal det nok holde sig nogle uger.
Pasta
-
Fyld en stor gryde med letsaltet vand.
-
Bring det til kogepunktet.
-
Tilsæt pastaen og kog det i 2 min.
-
Imens skærer du tomaterne ud i mindre stykker.
-
Hæld vandet fra pastaen og bland det sammen med 5 spsk. pesto, tomaterne, persille og frisk parmesan.
Hvis du vil have inspiration til noget, som du kan bruge pestoen til, har jeg lavet en opskrift med frisk pasta og hjemmelavet pesto med soltørrede tomater. Den er utrolig lækker og nem at lave…