Gå til opskrift

Vi er i en lige uge, hvilket betyder at jeg har mine tøser. Det betyder også, at jeg gerne vil lave velsmagende mad, som ikke behøver tage flere timer, derfor laver jeg tit en pesto, som jeg kan hive frem til fx pasta, kylling eller fisk. Denne opskrift fungere til både persille pesto og basilikum pesto. Den er utrolig nem at lave og hvis du er omhyggelig med hygiejnen kan den holde sig flere uger i køleskabet…

Udover at denne opskrift er nem og lækker, så er den faktisk også fyldt med vitaminer og fro mig, så har den også den virkning, at den får mig til at glemme det grå vejr lidt. Jeg er nemlig typen, som godt kan blive lidt vinterdeprimereret. Jeg har det svært med mørket, jeg elsker solen og får utrolig meget energi derfra. Derfor er vaccinen – frisk pasta med pesto – velbekomme.

Opskrift på hjemmelavet pesto på 5 min...

Opskrift på hjemmelavet pesto på 5 min

Ret: Hovedret, Pesto
Køkken: Italiensk
Keyword: Basilikumspesto, Persillepesto, Pesto
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Samlet tid: 10 minutter
Forfatter: Familiefaren

Her finder du en opskrift på hjemmelavet pesto til enten basilikum eller persille. Den tager ca. 5 minutter at lave og kan holde sig et par uger på køl.

Udskriv

Ingredienser

Pesto

 • 2 bunder basilikum eller persille
 • 50 gram pinjekerner
 • 50 gram parmesanost
 • 1½-2 dl ekstra jomfru oliven olie
 • 2 fed hvidløg

Pasta

 • 250 gram frisk pasta
 • Salt og friskkværnet peber
 • 15 soltørrede tomater
 • Ekstra bredbladet persille
 • Frisk parmesan

Sådan gør du

Pesto

 1. Blend det hele meget grundig med en stavblender.
 2. Hæld det på et sterilt glas, som du har skoldet eller skyldet i atamon.
 3. Lad det stå på køl i 20 min, så det sætter sig og olien falder lidt til bunds.
 4. Tilføj nu lidt ekstra oliven olie så det dækker – så skal det nok holde sig nogle uger.

Pasta

 1. Fyld en stor gryde med letsaltet vand.

 2. Bring det til kogepunktet.

 3. Tilsæt pastaen og kog det i 2 min.

 4. Imens skærer du tomaterne ud i mindre stykker.

 5. Hæld vandet fra pastaen og bland det sammen med 5 spsk. pesto, tomaterne, persille og frisk parmesan.

Opskrift på hjemmelavet pesto på 5 min...
Persillepesto…

Hvis du vil have inspiration til noget, som du kan bruge pestoen til, har jeg lavet en opskrift med frisk pasta og hjemmelavet pesto med soltørrede tomater. Den er utrolig lækker og nem at lave…

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift