Jeg elsker virkelig “pølsemandsslang” med alle de sjove og lidt ulækre slangs for fx en kylling på grill, som bl.a. kaldes “Halvbranket Kentucky-måge med sveller”, “En halv måge med bjælker”, “Halv ørn med klodser” eller “Halv ørn i rede” – det kommer lidt ud på ét, det hele er en halv grillet kylling, som du enten kan lave i ovnen, på grillen og har du et rotisseri så kan du virkelig lave noget lækkert! I opskriften her er der både til ovnen og grillen.
Jeg fik endelig sat mit rotisseri på grillen i sommerhuset i weekenden og havde en lækker fransk landkylling fra Kalu, som blev tørmarineret nogle timer inden og til sidst grillet i ca. en times tid. Dertil lavede jeg en hurtig remoulade og en omgang “coleslaw”-inspireret salat. Det er nok verdens nemmeste ret at lave, og har du netop en ovn eller grill med rotisseri, så kan det faktisk ikke gå galt.
Opskrift på hel grillet kylling – “Halv ørn i rede…”
Her får du en opskrift på "halv ørn i rede" eller hel grillet kylling både i ovn og på grill. Der er tip til at lave en nem tør-rub samt opskrift på remoulade og coleslaw.
Ingredienser
Kylling på grill
- 1 hel kylling – gerne en glad én af slagsen.
- 4 spsk. krydderi fra Epic Spice – jeg brugte den til “Lamb”.
- 2 spsk. brun farin
- 1 spsk røget paprika
- 1 tsk. cayennepeber
- 3 tsk. salt
- 1 tsk friskkværnet peber
Tilbehør
- 400 gram bølgefritter
- 1 portion remoulade
- 1 portion coleslaw
Sådan gør du
Kyllling på grill
-
Skyl kyllingen indvending og fjerne evt. blodrester, tjek også for om der er indmad i den.
-
Mindst 2 timer før blander du krydderierne sammen og rubber kyllingen grundigt ind.
-
Pak den i film så den er helt stram og læg den i en pose.
-
Lad det trække på køl – hvis du starter dagen før, gør det bestemt intet.
-
Varm grillen eller ovnen op til 200 grader og sæt kyllingen over.
-
Hvis du har rotisseri, så bruger du det, husk drypbakke.
-
Hvis du bruger ovnen, så lægger du den i ildfast fad med brystet opad.
-
Nu skal den have 1 times tid, eller til den har en temperatur på 75 grader, mål den i låret.
Tilbehør
-
1 portion remoulade
-
1 portion coleslaw
-
Giv pommes ca. 40 min i ovnen ved 200 grader varmluft.
-
Husk salt bagefter.
Der er både link til remoulade og coleslaw i opskriften, som passer helt perfekt til denne “grillbars-klassiker”, der er perfekt både om sommeren og vinteren. Du kan sætte en let rødvin til, som du finder nogle gode bud på i artiklen: “Vintema: De skønneste vine fra Touren – Viva la France!” Ellers er et godt bud også en rosé, hvor jeg havde en ekstra flaske Domaine Mongestine, Les Monges Rosé 2018 – ØKO, som er i samme artikel.
Det er helt klassisk Provence, hvor mange klassiske rosé har oprindelse. Denne er økologisk, fræk og forførende. I næsen har den traditionelle jordbær, men også syre og sødme – den duft du får, når du piller en appelsin og gnider skallen – den går glimrende til en helt grillet kylling.
Håber det har givet inspiration til en lækker ret, som i øvrigt også er fremragende, hvis du har tømmermænd 😁