Indrømmet – jeg sidder ikke klistret til skærmen når Tour De France starter og alle snakker om “Le Tour”, feltet, etaperne, dopingen eller “den gule føretrøje”. Til tider har jeg dog fulgt med, og krydser da også fingre for at se noget af løbet rulle gennem København. Men når nu touren går omkring både Alsace, Jura, Savoie, Côte d’Azur, Provence, Bourgogne, Languedoc, Corbieres og Sud-Ouest så vågner jeg lidt op, og tænker straks vin! Jeg har derfor allieret mig med Husted Vin og deres dygtige “Vinpusher” Morten, som har fundet 5 lækre bud fra deres portefølje. Indtil touren rammer os, så tænker jeg nemlig, at vi skåler i franske lækkerier!

Chateau Bethanie, Arbois, Love Poulsard 2018

Hvis vi kunne så startede vi Touren i Jura ved denne skønne vino, som faktisk ved første øjekast både ligner og smager lidt som en lækker Pinot Noir, men der findes andre lækkerier på vores vinture. Dette er en Poulsard, som er en helt fantastisk start på vores Tour. I næsen har den jordbær, hindbær og urter som timian og lavendel. Det er den slags vin, som overrasker og vinkendere ville elske at nørde omkring! Jeg skåler turen velkommen i Poulsard, som i øvrigt også var helt ny for mig.

Vintema: De skønneste vine fra Touren - Viva la France!
Jeg elsker Poulsard!
Vintema: De skønneste vine fra Touren - Viva la France!

Pris 199 kr. stk.

Maison Ventenac, L’idiot (I am not drinking any f* merlot)

Touren blæser videre og denne gang til Languedoc Roussillon. Denne vin er intet mindre end genial, og kender du “Sideways” vil du bestemt trække på smilebåndet lige nu, ellers synes jeg du skal google det. Nå, den er naturligvis lavet på Merlot og ikke Pinot Noir, og det er pisse fedt! Den dufter 100 % af “rødgrød med fløde” – ja du læste rigtigt, det er så vildt. Den er skøn at få i munden, læskende, cremet og fyldig. Jeg må tilstå, at det er noget af det bedste til sølle 119 kr. jeg har dukket længe, det kan kun ende i topkarakter – Skål Miles!

Vintema: De skønneste vine fra Touren - Viva la France!
“I am not drinking any fucking Merlot!”
Vintema: De skønneste vine fra Touren - Viva la France!

119 kr. stk.

Maison Ventenac, Diane 2019

Vores Tour rummer mere end “The Usual Suspects” og der kan som altid ske alverdens ting, når hele verden fokus samles på et område. Vi bliver dog i Languedoc Roussillon for at køle helt ned på en skøn blanding af Cabernet Sauvignon, Grenache, Syrah. Et skønt bud på, at rosé er så meget mere end en 40 kroners flaske fra Fakta (undskyld, der skal være plads til alle). Dette sommerhit til terrassen er bare skønt – duft af melon, lime, jordbær og fersken – ærligt minder den mig lidt om de “frysselv” is som er et mix af jordbær og lime, hvis du kender dem? Mine tøser spiser dem konstant, så jeg vælger at kalde denne en “voksen-is”.

Vintema: De skønneste vine fra Touren - Viva la France!
Diane fra Provence – jeg kalder den “Voksen-is”…
Vintema: De skønneste vine fra Touren - Viva la France!

109 kr. stk.

Domaine Mongestine, Les Monges Rosé 2018 – ØKO

Der er vamt og vi kører på den helt store klinge, derfor skal vi forsætte med rosé. Vi er smuttet til Provence, hvor mange klassiske rosé har oprindelse. Denne er økologisk, fræk og forførende. I næsen har en den traditionelle jordbær, men også syre og sødme. Den duft du får når du piller en appelsin og gnider skallen – det er præcis det jeg fornemmer her.

Vintema: De skønneste vine fra Touren - Viva la France!
Les Monges – “Læskende rosé med et twist”…
Vintema: De skønneste vine fra Touren - Viva la France!

125 kr. stk.

Domaine Mongestine, Bob Singlar 2019 – ØKO

Vi slutter turen for denne gang i Provence. Nogle skal man bare gå “Sideways” og det er netop hvad Bob Singlar gør. Dette er så frækt, underligt, syret, lækkert og overraskende som noget kan være. Jeg har serveret det to gange for gæster og begge omgang var helt vilde med det. Det er naturvin med en skøn blanding af Merlot, Pinot Noir, Rousanne, som er så skøn som noget kan være. Jeg er smaskforelsket i det og kan kun opfordre dig til, at smage på denne skønne vino! Den kan kun få topkarakter – godt gået.

Vintema: De skønneste vine fra Touren - Viva la France!
Bob Singlar – Naturvin “Hindbærsaft på flaske”…
Vintema: De skønneste vine fra Touren - Viva la France!

159 kr. stk.

Håber det har givet interessen – sommeren er just skudt i gang og her er fem skønne bud fra Husted Vin, som kommer til at være gengangere på min terrasse.

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar