Mangler du inspiration til uventede gæster? Er du som mig ikke verdens bedste når det kommer til at bage? Hvis ja, så læs endelig videre. Det her er nemlig opskriften på verdens nemmeste tærte. Reelt er det lidt en “snydetærte” for det er en crumble, som faktisk ikke kan gå galt. Du kan bruge forskellige slags bær som brombær, blåbær og hindbær og kombinere den med æble eller pære. Lige meget hvad, så er fremgangsmåden den samme – god fornøjelse!
Jeg er ikke særlig god til at bage. Nuvel, jeg har gjort det i mange år og kan følge en opskrift og ofte bliver det faktisk relativ vellykket, men jeg vil ikke sige, at jeg er god. Problemet er lidt, at man ikke “bare” kan improvisere undervejs som i det salte køkken. Det skal være præcist og det er jeg ikke så god til. Denne “tærte” eller crumble er dog så tilpas nem, at det næsten ikke kan gå galt…
Opskrift på verdens nemmeste brombærtærte!
Mangler du inspiration til uventede gæster? Her får du opskriften på en idiotsikker lækker og nem brombær crumble, perfekt med creme fraiche til!
Ingredienser
Crumble
- 150 gram smør
- 150 gram rørsukker
- 100 gram havregryn finvalset
- 100 gram mel
- 1 stk vanilje stang
Fyld
- 200 gram brombær eller andre bær
- 200 gram æble eller pærer
- Creme fraiche 18 % som tilbehør
Sådan gør du
Fyld
-
Smør et tærte fad med smør
-
Rengør bær og frugt, skær det ud og læg dem i fadet
-
Stil det til side
Crumble
-
Tænd ovnen på 180 grader varmluft
-
Skrap vaniljekornene ud af stangen og bland det med lidt sukker
-
Bland nu alle ingredienser i en skål med hænderne indtil du har en "crumble"
-
Det skal gå relativt hurtigt og massen behøves ikke være helt ensartet
-
Læg din crumble over frugterne
-
Bag den nu i 35-40 min til din crumble er gylden og sprød
Jeg er heldig at have overtaget en have, hvor der er brombær og æbletræ. Tidligere var der også jordbær, som jeg selv havde plantet, men udnyttet kontra det arbejde jeg skulle lægge i at luge og holde bedet bare nogenlunde ordentligt var ikke besværet værd. Nu har jeg dog purløg, løvstikke, rosmarin, dild og purløg, som kommer i lange baner.
Kagen fungerer også efter at have været en tur i fryseren. Som du kan se, er der ret meget og da vi kun var to, så var det alligevel ikke nok til, at vi kunne klare en hel omgang.
God dag og velbekom – håber det har givet inspiration!