Mine tøser elsker muffins og navnlig med chokoladestykker og banan. Det bedste er faktisk, at de ikke helt opfanger, at de kan laves rest sunde og fx uden brug af mel. Denne opskrift har jeg endda lavet på min Sage The Super Q Blender og de kan laves i cupcakes forme. Resultatet bliver lækre svampede muffins, som du kan spise med god samvittighed…
Min ældste datter er vild med at bage og er faktisk bedre end mig. Jeg formår dog at lave denne opskrift. Det er utrolig nemt, hvilket skylde, at det hele kan smækkes i en blender, så det kan faktisk ikke gå galt. Jeg har teste “Sage The Super Q“, hvor jeg lavede denne opskrift.
Læs også: Mad & Monopolet tester: Sage The Super Q – tæt på perfektion…
Ingredienser
- 4 stk. æg
- 4 stk. moden bananer
- 4 dl. havregryn
- 1 dl. mælk
- 1 tsk. vaniljepulver
- 1 spsk. sirup
- 2 tsk. bagepulver
- 100 g. mørk chokolade
- Evt. smagneutral olie
Sådan gør du
-
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
-
Smid alt pånær chokolade i en blender.
-
Fyr den af!
-
Hvis du bruger silikoneforme skal du ikke bruge olie, ellers smører du dem med lidt olie.
-
Hak chokoladen groft og vend det i.
-
Bag dem i 18-20 min.
-
Prik i dem for at se om de er done.
Min silikoneform har det med at svigte mig, så Sophia penslede lige med lidt olie – just in case. Hvis du ikke har en blender, så kan du mose bananerne og blande det hele sammen. Dog skal det stå på køl i 30 min så havregrynden bliver lidt oplyst.
Håber du synes om opskriften, den er utrolig nem at lave og 25 min efter du starter har du faktisk varme, svampede og sunde muffsin!