Jeg har efterhånden testet et hav af blenderen fra min tid på Gastromand. En af de første “store” blenderen i den dyre ende var faktisk “Sage – The Boss” som var noget af det første Heston Blumenthal sendte på markedet i Danmark. Siden da har jeg testet mange forskellige blendere og nu er turen kommet til én af de seneste blenderen fra Sage, så turen er tilbage hvor vi startede – her får du produkttest af “Sage The Super Q”…

Denne artiklel indeholder reklamelinks

Lad mig starte med at sige – jeg er vild med Sage. Jeg har testet begge deres “Smoking Gun“, som jeg faktisk bruger en del endnu. Jeg har testet deres “The Smart Grill Pro“, “The No-Mess Waffle“, “The Smart Scoop“, “The Smart Waffle“, “The Smart Grinder” og sikkert meget mere jeg ikke husker. Fælles for produkterne er, at de er gennemarbejdet, kvaliteten er høj og det er en fryd for øjet. Man kan måske anfægte om Heston er lidt ivrig med at smide produkter på markedet, men så igen det er Kitchen Aid og Bosch jo også?

Mad & Monopolet tester: Sage The Super Q - tæt på perfektion...

Køb Sage The Super Q her

Førstehåndsindtryk & Unboxing

Unboxing går nemt og få minutter efter du har sat den til er du kørende. Der er ikke så meget bøvl der. Den har 6 knapper udover dens “ON/OFF”, “Clean” og “Timer”. Det er “Pulse – Ice Crush”, så hvis du er i tvivl om, hvorvidt den kan holde til is, så er svaret ja! Ellers har den “Smoothie”, “Green Smoothie”, “Frozen Dessert” og “Soup”. Det er meget intuitivt og utrolig nemt at sætte igang.

Mad & Monopolet tester: Sage The Super Q - tæt på perfektion...
Unboxed…

Design og kvalitet

Design er altid individuelt og subjektivt. Jeg er må sige, at jeg er vild med den – den står godt i mit Gastroskab sammen med grillen og brødristeren – også fra Sage. Den er lavet af hærdet plastik og rustfristål. Den er utrolig godt pakket ind, så selv om du slasker lidt med indholdet fra kanden, antaget at du fx har lavet lidt “Frozen Margarita” og måske prøvesmagt for meget, så sker der ikke noget ved, at du spilder lidt. Kanden er superstærk og kan klare isterninger, frosnebær og naturligvis kogende vand. Motoren leverer intet mindre end 2400 W og så har den autoclean funktion, hvilket vi vender tilbage til.

Mad & Monopolet tester: Sage The Super Q - tæt på perfektion...
The Sage Super Q….

Features

Udover, at den bare sparker røv og flår alt du smider i den til atomer, så har den som sagt en række forudindstillede programmer. Så vil du fx lave en lækker suppe, så smider du 4 hele tomater i, en hakket tomat på dåse, krydderier og grøntsagsfond, trykker på knappen og 5 min efter har du en 94 grader varm suppe.

Mad & Monopolet tester: Sage The Super Q - tæt på perfektion...
Display’et er utrolig nemt at gå til…

Testen

Sage The Super Q er en ulv i fåreklæder. Den ser faktisk venlig ud, når den står pænt og venter på, at du skal i gang. Men i løbet af få sekunder rammer den topfart som vel svarer til omkring 200-250 km/t og smadrer alt til atomer – det er imponerende.

Mad & Monopolet tester: Sage The Super Q - tæt på perfektion...

Noget af det første jeg lavede var faktisk bare en smoothie med frosne (store jordbær), isterninger, en banan, et scoop proteinpulver, æggehvider og vand. Efter 12 sekunder var den færdig og isen fuldstændig væk – samme med jordbærene. Efter det smed jeg kun isterninger i og efter få sekunder var der knust is – jeg må dog tilstå, at det larmer mere end 70 DB som den ca. ligger på ved fuld kraft, men kan den klare det, så er resten af testen næsten overflødig.

Mad & Monopolet tester: Sage The Super Q - tæt på perfektion...
En utrolig lækker og velsmagende ret…

Jeg har naturligvis lavet langt mere end blot det. Jeg har lavet purré af fx blomkål og jordskokker, som begge kræver at den bliver helt glat før den er perfekt. Der kommer indlæg med bagt lang med hasselnødder, brunet smør og netop blomkålspuré. Det var intet mindre end perfekt. Ellers har den stået på smoothie næsten hver morgen de sidste måneder. Jeg har endda lavet med spinat og grønkål som er ret vanskeligt at få helt glat, men ikke for denne blender. Til sidst har jeg faktisk også “bagt” i den – eller tæt på i hvert fald – jeg har lavet dej til forskellige kager, bl.a. muffins, som er i den sunde ende, det var mest for at teste om den kan blende havregryn og mander uden problemer.

Mad & Monopolet tester: Sage The Super Q - tæt på perfektion...
Med mørk chokolade…

Hvad med lyden?

Dens kraftige motor på 2400 W og 4,5 kg banker afsted og er faktisk relativ støjsvag. Okay alt er relativt men den ligger på ca. 70 DB når den kører på max og det faktisk ikke særlig højt. Svarer lidt til en samtale med min ekskone, som er typen der råber når hun snakker 🙂

Mad & Monopolet tester: Sage The Super Q - tæt på perfektion...
Fire away!

Rengøring

Normalt hader jeg udtrykket “rengøring går så nemt som en leg”, men det gør det faktisk her. Du fylder lunken vand med lidt opvaskemiddel i, trykker på “clean” og venter 60 sekunder. Herefter sender den med tornadokraft vand og sæbe rundt i alle kroge, så kanden bliver helt ren. Hvis du ikke orker det, så sætter du den bare i opvaskemaskinen.

Mad & Monopolet tester: Sage The Super Q - tæt på perfektion...
Efter 60 sekunder er den ren…

Dommen

Det kommer nok ikke som et chok for dig, men jeg synes Sage The Super Q gør det godt, virkelig godt. Jeg er vild med designet, at den er intuitiv, de forudstillede programmer og ikke mindst dens kraft og støvsvage motor. Faktisk er det imponerende, at den ikke larmer mere. Jeg husker tydeligt, at Sage The Boss larmede betydeligt mere når den kørte på fuld kraft. Prisen er 4499 kr., hvilket gør det til et virkelig godt køb. Nogen vil måske argumentere for, at du betaler en kende for design og navn, men for mig er den pengene værd. Jeg kan ikke andet end at give top-karakter, da jeg ikke kan sætte en finder på noget som helst – lad mig endelige høre hvis du er uenig?

Du kan læse mere om Sage The Super Q her og mulighed for køb finder du her – god fornøjelse.

De lynhurtigste specifikationer

Superstærk Tritan blenderkande: 2,0 liter
High performance: 2400 W motor
Støjreducerende teknologi
6 ‘one touch’-indstillinger
Stort display m/ Count Up/Down timer
Brugsmanual
Inklusive drikkebæger (700 ml), låg og knivenhed
Kompatibel med the Vac Q™
Auto Clean

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar