Annonce: Pizza på grillen er både nemt og helt genialt, hvis du har lidt rester tilbage i køleskabet, som du gerne vil have brugt. Du undgår madspild og kan lave et lækkert og hurtigt måltid. I ugen har jeg lavet langtidsstegt elgkød, som jeg har været så heldig at få fra Sverige. Dagen efter skar jeg det i tynde strimler og brugte dem på en pizza med bund af pesto og creme fraiche og karamelliserede løg. Efter den var færdig på grillen fik den lidt rucola og friskhøvlet parmesanost – så lækkert! Opskriften er inspireret af Thomas Hermans bog “Feast” – håber du synes om den…
Når jeg er i sommerhus, så bruger jeg min grill temmelig meget. Det er en Weber Genesis III 435, som jeg har en tilhørende bagesten samt pizzaspade til. Den kan efter ca. 20 min nå en temperatur på lidt over 350 grader, hvilket betyder, at den kan bage en pizza på omkring 3-4 minutter, og den smager bedre end min lokale pizzamands – undskyld Imer – men det gør den altså 😊
Der er to muligheder, når det kommer til dejen til pizzaen. Enten laver du den selv, hvor du kan følge min opskrift på en god pizzadej, eller du køber den bedste, du kan opdrive. Mange steder er de begyndt at have utrolig gode økologiske bunde lavet på surdej, som du også kan bruge. Netto og SuperBrugsen har begge disse i deres sortiment. Den hjemmelavede bliver naturligvis bedre, men ærligt, jeg har tre piger, som nogle gange bare gerne vil have mad “her og nu”, og så er jeg ikke for fin til et færdigt produkt, hvis bare det er i orden.
Læs også: Opskrift på den bedste pizzadej der findes!
Ingredienser
KARAMELLISEREDE LØG
- 2 spsk tålmodighed
- 3 store løg
- 2 spsk olivenolie
- Salt og friskkværnet peber
Pizza
- 1 portion pizzadej eller en færdigkøbt
- 4 spsk. creme fraiche 18 %
- 2 spsk. pesto efter valg eller hjemmelavet – se link nedenstående
- 1 lille håndfuld "restekød" fx bøf hakkebøf, kylling eller lignende
- 3 spsk. karamelliserede løg
- 1 lille håndfuld rucola
- 1 lille håndfuld parmesan
Sådan gør du
Pizza
-
Læg pizzastenen på.
-
Varm din grill op til absolut max temperatur – brug alle brændere.
-
Det tager ca. 15 min.
-
Rul dejen ud – hvis det er den færdige, så læg den på nyt bagepapir, det som følger med, kan dejen nemlig godt hænge fast i.
-
Hvis det er hjemmelavet dej, så rul den ud på et meldrysset bord.
-
Hvis du har en pizzaspade, så bruger du bordet til at rulle dejen ud.
-
Hvis du ikke har, så læg dejen på den medfølgende aluminiumsplade (den fordeler varmen perfekt).
-
Rør creme fraiche og pesto sammen.
-
Fordel det på pizzabunden.
-
Fordel løg og kød.
-
Sørg for at pizzaspaden lige er vendt i lidt mel.
-
Med et snuptag skyder du pizzaspaden ind under pizzaen og
-
Giv den nu 3-4 minutter for fuld hammer.
-
Fordel rucola og parmesanost over den.
KARAMELLISEREDE LØG
-
Snit løgene fint, det er nemmest er at bruge et mandolinjern.
-
Sæt en pande over og tilsæt olien på middelsvag varme.
-
Lad nu løgene hygge sig i omkring 45-60 min.
-
Hvis du har et låg, kan du tilføje det undervejs så de ikke bliver tørre.
-
Smag dem til med salt og peber.
Læs også: Opskrift på den perfekte pizza på grillen – så nemt er det!
Hvad kan man drikke til pizza?
Reelt kan du drikke næsten alt – rødvin, hvidvin, en cocktail eller en kølig øl. På det seneste er jeg begyndt at drikke en del sherry. Jeg synes, det er vildt lækkert, og den tørre og lidt bitre vin passer ret godt til en god pizza – navnlig om sommeren. Denne er fra Rolland & Galarreta, som er et vinhus, der laver sherry i forskellige udgaver.
Dette er deres “Fino”, som er på druen Palomino Fino. Gennemsnitsalderen er 8 år efter modning i store egetræsfade af amerikansk eg. Den har blot 0,5 restsukker pr. liter, så det en en helt tør sherry. Den dufter let oxideret og har noter af mandler, gær og urter. Den er rund, letsaltet og bitter i smagen og passer glimrende til pizza, alternativt kan den bruges til ost, tapas eller lette retter med fisk.
Håber det giver inspiration til en lækker sommerret…