Opskrift på den bedste pizzadej der findes!
Lige Uge "Børneuge" Hovedret Junkfood Pizza

Opskrift på den bedste pizzadej der findes!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Gå til opskrift

Pizza er godt, hjemmelavet pizza er endnu bedre og en opskrift på en nem og hurtig pizza dej er vel tæt på perfekt! Her finder du to opskrifter på hjemmelavet pizzadej – en “varmhævet” og en “koldhævet” pizzadej – begge fungerer virkelig godt og har du en røremaskine, så er det virkelig nemt – god fornøjelse!

Jeg elsker pizza og mine 3 tøser er også helt vild med det. Okay indrømmet – de elsker måske den lokale pizzamands pizzaer højere end min, men hele processen, hvor de laver dej og kommer fyld på er de helt vilde med!

Opskrift på den bedste pizzadej der findes!

Ret: Hjemmelavet Junkfood, Hovedret
Køkken: Italiensk
Keyword: Hjemmelavet pizza, Pizza
Antal: 2 personer

Her får du to opskrifter på en nem og lækker pizzadej – En "varmhævet" og en "koldhævet" – begge er inspireret af min fantastiske italienske Riccardo.

Udskriv

Ingredienser

  • 3 dl lunken vand
  • ½ tsk havsalt
  • 15 g økologisk gær
  • 1 nip sukker
  • 350 g Tipo 00
  • 150 g durum
  • 2 spsk olivenolie

Sådan gør du

“Varmhævning”

  1. Opløs gæren i vandet og tilsæt sukker. Lad det trække i 5 minutter. Det giver gæren liv.

  2. Tilsæt mel, salt og oliven olie. Hvis du har en røremaskine så lader du gen køre i 10-12 minutter til den er glat og elsastisk.

  3. Lad dejen hæve et lunt sted i 2 timer, den skal være dobbelt størrelse. Slå dejen ud og form to pizzaboller. Lad dem efterhæve i 20 minutter tildækket og lunt.
  4. Rul dejen ud og tilføj ønskede ingredienser.

“Koldhævning”

  1. Samme fremgangsmåde som ved “varmhævning” men gæren skal halveres til 8-10 gram og så skal første hævetid øges til 12 timer eller natten over. Her er det vigtigt, at den kommer på køl. 3 timer inden den skal bages stiller du den ud og lader den få stuetemperatur. Lad den efterhæve på samme måde som ved “varmhævning”.
  2. Ved begge fremgangsmåder skal dejen rulles helt tyndt ud, så er den klar ved 250 gram indenfor 12-15 minutter – lidt afhængig af hvor meget du læsser på pizzaen.

Tips til den perfekte pizzadej

  1. Tip: Enkelhed – der skal endelig ikke rodes for mange forskellige ingredienser ind i det her. Pizza stammer fra Napoli i Italien og deres udgangspunkt er enkelthed. En pizzadej indholder derfor mel, olie, gær, vand og salt. 
  2. Næste tip: Når nu vores hjemmelavede pizzadej kun har 5 ingredienser så er det vigtigt, at det er højeste kvalitet – brug derfor økologisk gær, en god ekstra jomfru oliven olie, mel af god kvalitet og havsalt. 
  3. Sidste tip: Tålmodighed – hævetider er alt her – det vender vi tilbage til.
Mere behøver du ikke…
Tilføj, rør og vent…
Pizzadej done – denne var “varmhævet”…

Inden vi slutter skal I da ikke snydes for et billede af en pizzadej – denne blev en varmhævet én af slagens, som jeg oprindeligt har lavet til “Gintossen” da jeg lavede en “breakfast pizza” som passer perfekt til tømmermænd og til en “Bloody Marry” – som eftersigende skulle kunne klare tømmermænd.

Håber opskriften har givet inspiration og nogle gode tips til en god pizzadej. Hvis du har tips til den perfekte pizzadej, så del dem gerne her…

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

2 Comments

  1. De kloge siger at man ikke skal rulle en pizzadej ud (med en kagerulle etc.), for det ødelægger dejens luftbobler, og dermed bliver pizzabunden flad og kedelig. Derimod skal pizzadejen trækkes ud, med hånden/fingrene.

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift