Du har tømmermænd, kroppen skriger på junk, fed mad, salt og grease! Hvad gør du? Du griber telefonen tænker “Take Away” og kigger på Just Eat, Hungry og bestiller en lækker én fra Gorms eller dit lokale pizzaria ikke? Jo det kunne du godt – men du kunne også læse denne opskrift på en rigtig gourmet pizza på grillen? Den tager seriøst kun 15 min at lave, hvis du går ud og starter din gasgrill lige nu – ready – set – go!
Jeg har fået en gasgrill fra Weber, som jeg er ret glad for. Det er en Weber Genesis II 435 som virkelig sparker røv. Hvis du har lyst, kan du også læse anmeldelsen af gasgrillen. Jeg har lavet en del mad på den her i min ferie, og er langt fra færdig med at lege og blive imponeret. For nylig havde jeg og mine skønne tøser været i en tur i Sommerland Sjælland, og de var godt brugte – billedet nedenstående taler vist for sig selv. Herefter lavede jeg en lynhurtig aftensmad. Der er lidt snyd i den, men jeg sagde også opskriften ville gå hurtigt ikke?
Læs også Opskrift på den bedste pizzadej der findes!
Opskrift på den perfekte pizza på grillen – så nemt er det!
At lave pizza på grill er slet ingen videnskab, det er faktisk pærelet og med lidt "snyd", så kan det laves på 15 min – denne er lavet på gasgrill, velbekom!
Ingredienser
- 1 omgang færdiglavet eller en hjemmelavet pizzadej link i opskrift
- 1 bøtte pesto (find den bedste du kan – Rema 1000 har en god på køl
- 3 store spsk. creme fraiche 38 %
- 1 pose letristede pinjekerner
- 2 stk. kartofler
- 3 kviste rosmarin
- 200 gram parmesan ost
- Ekstra jomfru olivenolie
- 1 pose frisk økologisk bøffelmozzarella
- Bagesten
Sådan gør du
Grill
-
Varm din grill op til ca. den temperatur Mount Doom har – altså over 350 grader.
-
Hvis du har en bagesten, så lægger du den på fra start. Den skal placeres
-
Min Weber Genesis II 435 tager ca. 15 min om at nå 350 grader.
-
Imens samler du pizzaen.
-
Rul dejen ud – hvis det er den færdige så læg den på nyt bagepapir, det som følger med kan dejen nemlig godt hænge fast i.
-
Hvis det er hjemmelavet dej, så rul den ud på et meldrysset bord.
-
Læg nu dejen på den medfølgende aluminiumsplade (den fordeler varmen perfekt).
-
Rist pinjekerne på en tør pande, hold øje med dem! De skal kun lige blive gyldne.
-
Rør ca. 100 gram pesto sammen med creme fraiche.
-
Fordel på pizzaen.
-
Skyl og rens kartoflerne, kør dem på et mandolinjern.
-
Dup dem tørre med et rent viskestykke og læg dem på pizzaen med pinjekernerne.
-
Riv mozzarellaen i små stykker og fordel den på pizzaen.
-
Giv den lidt olivenolie inden den kommer på grillen.
-
Imens hakker du rosmarin som du fordeler over sammen med masse af friskrevet parmesan ost.
-
Giv den nu 3-4 minutter for fuld hammer.
Ovn
-
Tænd den ovn på varmluft og højeste mulige temperatur.
-
Følg instrukserne ovenstående og i stedet for at bruge grill sætter du pizzaen i ovnen.
-
Giv den 12 min.
Nu tror du nok det er løgn, men jeg har faktisk arbejdet på et pizzaria engang, og hemmeligheden til en god pizza er naturligvis en god dej, fyld og at råvarene er gode. Men det er også temperaturen. Grunden til, at de bliver så lækre på netop et pizzaria er den stenbund og den høje temperatur. Udfordringen i en almindelig ovn er, at bunden ikke når at blive bagt før osten er smeltet og næsten brændt. Det kan du løse ved en gasgrill og en pizzasten.
Jeg vil gerne slå et slag for Weber her. Jeg har selv den runde pizzasten hjemme, og den er rigtig fin, for så kan du sjovt nok lave en rund pizza – Wuhuu! Men hvis du som mig ruller ind med 3 trætte børn og koldsveden breder sig, så er det faktisk rart, at det kan gå hurtigt. Jeg indrømmer det – jeg købte dejen denne gang. Den er rektangulær, og dermed kan den rulles direkte ud på denne plade fra Weber. Du kan se den her, prisen er ca. 299 kr.
Håber det har givet inspiration til en lækker pizza som kan laves på 15 min!
2 Comments
Pingback: Pizza bianco på grill med elg, pesto, løg, rucola og parmesan...
Pingback: Opskrift på pizza med stenbiderrogn, rødløg og creme fraiche