Gå til opskrift

Vi er i en lige uge, og det betyder, at jeg bager med min ældste datter. Vi elsker det og er faktisk blevet et godt team – hun bager, og jeg rydder op. Hun er 11 år og har efterhånden styr på bagning, så det er en fornøjelse at lave noget med hende. Chokoladekage har altid irriteret mig lidt, da den altid bliver lidt tør. Derfor har vi lavet en opskrift, hvor kagen bliver svampet, luftig og virkelig lækker. Den er også relativ nem at lave, og navnlig chokoladesmørcremen, som kommer ovenpå, gør den guddommelig!

Sophias opskrift på nem og svampet chokoladekage

Sophias opskrift på nem og svampet chokoladekage

Ret: Dessert
Køkken: dansk
Keyword: Chokoladekage
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 55 minutter
Samlet tid: 1 time 10 minutter
Forfatter: Familiefaren

Her finder du opskriften på en luftig og svampet chokoladekage. Den er nem at lave, og så har den en guddommelig chokoladesmørcreme, der gør kagen helt perfekt.

Udskriv

Ingredienser

Chokoladekage

 • 250 gram smør
 • 300 gram sukker
 • 300 gram mel
 • 50 gram kakaopulver
 • 2 stk æg
 • 3 dl mælk
 • 1 tsk bagepulver
 • 1 tsk natron

Chokoladecreme

 • 150 gram kogechokolade
 • 100 gram flormelis
 • ½ dl letmælk
 • 100 gram smør

Sådan gør du

Chokoladekage

 1. Start med at tage smørret ud, så det får stuetemperatur. Hvis du er utålmodig så skær det i mindre stykker og varm det 20 sekunder i mikrobølgeovnen.

 2. Tænd oven på varmluft 180 grader.
 3. Hvis du har en røremaskine, så bruger du naturligvis den. Bland smør og sukker sammen på laveste niveau i 2-3 minutter.

 4. Tilsæt så æg og bland det sammen i yderligere 2-3 minutter.
 5. Tilsæt resten af ingredienserne - si gerne mel og kakaopulver i.
 6. Fordel kagemassen i et ildfast fad og bag den i ovnen i 45-50 minutter.

 7. Tjek kagen løbende og stik i den, når den ikke er klistret mere, så skal den ud og køle af.

Chokoladecreme

 1. Smelt al chokoladen i en kasserolle ved middelsvag varme. Det fungerer fint uden vandbad.

 2. Tilsæt mælk og rør det grundigt sammen. Nu vil chokoladen skifte farve og blive lidt mørkere.
 3. Tag kasserollen af varmen og tilsæt flormelis.
 4. Til sidst tilsætter du koldt smør og rører det grundigt sammen.
 5. Fordel cremen over kagen når den er afkølet.

Sophias opskrift på nem og svampet chokoladekage
Sophias chokoladekage med chokoladesmørcreme…

Chokoladekage er altid et hit, hvilket nok gælder i alle familier. Den er nem at lave og faktisk også ret billig. I denne uge fik vi familie på besøg, som også havde børn med, så derfor var det oplagt at bage en chokoladekage. Tricket ved denne er den chokoladesmørcreme, som  skal ovenpå. Det gør en verden til forskel. Nu skal du endelige ikke tro, at det er en voldsom fed creme, det er det slet ikke. Den er lavet på mørk chokolade, flormelis, mælk og smør – men ikke overfed.

Sophias opskrift på nem og svampet chokoladekage
Chokoladekage coming up…

Topping er jo en smagssag. Vi valgte M&M’s eller “Mad & Monopolet” om du vil – hehe! Sophia havde set det på en YouTube video og syntes, det ville være lækkert. Et alternativ er friske hindbær, jordbær og blåbær, hvilket også var ideen først, men der var udsolgt i mit lokale supermarked, så det blev til den helt usunde version.

Sophias opskrift på nem og svampet chokoladekage
Den vigtigste ingrediens…

Jeg brugte et fad med høje kanter, ergo skal den bages lidt længere, jo fladere fad, jo kortere tid skal den bage. Stik i den og det sekund den slipper, og der ikke er flydende kage med, så tager du den ud.

Sophias opskrift på nem og svampet chokoladekage
Efter 35 min i ovnen – stik i den så du ved, om den er færdig…
Sophias opskrift på nem og svampet chokoladekage
Chokoladekage med smørcreme…
Sophias opskrift på nem og svampet chokoladekage
Velbekomme…

Kagen blev et kæmpe hit, og tilføjelsen med chokoladecreme og M&M’s gjorde det hele endnu bedre. Eneste udfordring med kagen var, at der ikke var meget tilbage efter gæsterne var gået.

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift