Gå til opskrift
Vi er i en lige uge og det betyder, at jeg bager med min ældste datter. Vi elsker det og er faktisk blevet et godt team – hun bager og jeg rydder op. Hun er 11 år og har efterhånden styr på bagning, så det er en fornøjelse at lave noget med hende. Chokoladekage har altid irriteret mig lidt, da det altid bliver lidt tørt. Derfor har vi lavet en opskrift, som bliver svampet, luftig og virkelig lækker. Den er også relativ nem at lave og navnlig med smørcremen, som kommer ovenpå bliver den guddommelig!

Sophias opskrift på nem og svampet Chokoladekage
Ingredienser
Chokoladekage
- 250 gram smør
- 300 gram sukker
- 300 gram mel
- 50 gram kakaopulver
- 2 stk æg
- 3 dl mælk
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk natron
Chokoladecreme
- 150 gram kogechokolade
- 100 gram flormelis
- ½ dl letmælk
- 100 gram smør
Sådan gør du
Chokoladekage
-
Start med at tage smørret ud, så det får stuetemperatur. Hvis du er utålmodig så skær det i mindre stykker og varm det 20 sekunder i mikrobølgeovnen.
-
Tænd oven på varmluft 180 grader.
-
Hvis du har en røremaskine, så bruger du naturligvis den.Bland smør og sukker sammen på laveste niveau i 2-3 minutter.
-
Tilsæt så æg og bland det sammen i yderligere 2-3 minutter.
-
Tilsæt resten af ingredienserne - si gerne mel og kakaopulver i.
-
Fordel kagemassen i et ildfast fad og bag det i ovnen i 30-40 minutter.
-
Tjek kagen løbende og stik i den, når den ikke er klistret mere, så skal den ud og køle af, gerne udenfor hvis der er køligere.
Chokoladecreme
-
Smelt alt chokoladen i en kasserolle ved middelsvag varme. Det fungerer fint uden vandbad.
-
Tilsæt mælk og rør det grundigt sammen. Nu vil chokoladen skifte farve og blive lidt mørkere.
-
Tag kasserollen af varmen og tilsæt flormelis.
-
Til sidst tilsætter du koldt smør og rører det grundigt sammen.
-
Fordel det over kagen når den er afkølet.

Chokoladekage er altid i hit, hvilket nok gælder alle familier. Det er nemt at lave og faktisk også ret billigt. I denne uge fik vi familie på besøg, som også havde børn med, så derfor var det oplagt at bage en chokoladekage. Tricket ved denne er den chokolade-smør creme som der skal ovenpå. Det gør en verden til forskel. Nu skal du endelige ikke tro, at det er en voldsom fed creme, det er det slet ikke. Den er lavet på mørk chokolade, flormelis, mælk og smør – men ikke overfed.

Topping er jo en smagsag. Vi valgte M&M’s eller “Mad & Monopolet” om du vil – hehe! Sophia havde set det på en Youtube video og synes det var lækkert. Et alternativ er frisk hindbær, jordbær og blåbær, hvilket også var ideen først, men der var udsolgt i mit lokale supermarked, så det blev til den helt usunde version.

Jeg brugte et fad med høje kanter, ergo skal den bages lidt længere, jo fladere fad, jo kortere skal den bage. Stik i den og det sekund den slipper og der ikke er flydende kage med, så tager du den ud.



Kagen blev et kæmpe hit og tilføjelsen med chokoladecreme og M&M’s gjorde det hele endnu bedre. Eneste udfordring med kagen var, at der ikke var meget tilbage efter gæsterne var gået.