Artiklen indeholder affiliate links (brug dem gerne 😊)
Denne opskrift giver en skøn kombination af friske, sprøde pærer, en let røg fra Highland Park whiskyen, sødme fra syltetøjet og honningen, umami fra blåskimmelosten og dybde fra de sprøde valnødder. Det er en perfekt dessert, som ikke er for sød, men stadigvæk god som afslutning på en god middag. Håber du synes om den.
Jeg faldt over denne opskrift på Instagram, hvor den dog ikke laves helt på samme måde og ikke med whisky, men lige netop disse smage, hvor du har frugten, umamien og sødmen, komplimenterer whiskyen utrolig godt. Highland Park er én af mine foretrukne whiskyer, da den har en blid røg, som på ingen måde overskygger den dybde og lette sødme, som den også har. Du kan købe Highland Park 12 hos bl.a. Barlife til ca. 400 kr.
Opskrift på bagte pærer med whisky, blåskimmelost, solbær og valnødder
Opskrift på en skøn dessert med bagte pærer, blåskimmelost, solbærsyltetøj, sirup, hakkede valnødder og whisky – den serveres på en bund af rucola.
Ingredienser
- 3 friske sprøde pærer de må endelig ikke være bløde
- 100 gram blåskimmelost
- 6 tsk. solbærsyltetøj
- En stor håndfuld rucolasalat
- Honning eller sirup
- 5 stk. valnødder
- 2 cl. Highland Park 12 whisky
Sådan gør du
-
Tænd ovnen på 190 grader varmluft
-
Halver pærerne og fjern kernehuset.
-
Tilsæt en tsk. syltetøj, hvor kernehuset var.
-
Tilsæt et lille stykke blåskimmelost – det nemmeste er, at bruge en skarp kniv og en smørekniv til at placere det med.
-
Tilsæt lidt honning og dryp lidt whisky over.
-
Sæt pærerne i ovnen og bag dem i 25 min.
-
Når de er bagte, så lader du dem trække i 10 min.
-
Anret 3 halve pærer i en dyb tallerken oven på ruccula og drys hakkede valnødder over.
-
Server med et glas whisky til.
Håber du synes om opskriften – hvis du er sulten efter mere, så er der fx opskrift på Skotsk whiskydessert “Whisky Peach Cobbler”, hvor der indgår ferskner – eller den klassiske Tiramisu med et lækkert twist.