Gå til opskrift

Artiklen indeholder affiliate links (brug dem gerne 😊)

For mig er whisky et ekstra lag af smag i min madlavning – det kan fx give en blid røg, en let sødme eller en smule salt – så når jeg laver mad, tænker jeg altid “dybde”, “lag” og flere dimensioner. Denne opskrift kombinerer bacon, parmesan, brun farin, chili og whisky – så her får du alle smagsgivere pakket ind i én mundfuld – lyder det fristende? Så læs endelig videre.

Denne kiks er en perfekt lille hapser, som er skøn, hvis du får gæster, som blot lige skal have en lille snack, eller hvis du er sammen med bekendte, som skal have en whisky. Jeg brugte Famous Grouse Smoky Black, som er en god whisky i mellemklassen, der ikke koster alverden. Den har en let røg, som er ret afbalanceret, så den passer fremragende til opskriften.

Opskrift på whisky-bacon-parmesan-kiks - den perfekte snack også til dig, som ikke elsker whisky
Opskrift på whisky-bacon-parmesan-kiks - den perfekte snack også til dig, som ikke elsker whisky

Opskrift på whisky-bacon-parmesan-kiks – den perfekte snack også til dig, som ikke elsker whisky

Ret: Snack, Snacks
Køkken: Skotsk
Keyword: Hurtig snack, Mad med whisky, Snack
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Familiefaren

Opskrift på en skøn nem snack med whisky, parmesan, bacon, brun farin og chili – opskriften giver 20 snacks, hvis du bruger 5 stykker knækbrød.

Udskriv

Ingredienser

  • 5 stykker knækbrød fra Sigal du kan også bruge andet, men størrelsen passer her
  • 20 stykker parmesanost som passer i størrelsen.
  • 1 pakke øko bacon
  • 2 spsk brun farin
  • 1 tsk chili i flaget
  • 3 cl Famous Grouse Smoky Black

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 180 gradder varmluft
  2. Skær knækbrødet over med en brødkniv – først på tværs og så på langs, så du får 4 stykker ud af ét stykke.
  3. Skær bacon ud så du får 4 stykker ud af ét stykke.
  4. Læg nu først parmesanen oven på knækbrødet, så bacon.
  5. Bland nu brun farin, chili og whisky sammen.

  6. Pensl det på alle stykkerne.
  7. Sæt dem i ovnen i ca. 25-30 min – hold øje med, at osten skal smelte.
  8. Lad dem køle lidt af og server med whisky til.

Du kan også se videoen via reels på min Instagramprofil “Whiskytossen“, jeg har også lagt opskriften ud i highlights, hvor det hele gennemgås. Resultatet bliver en skøn snack, sprød, let røget og med masser af smag.

Opskrift på whisky-bacon-parmesan-kiks - den perfekte snack også til dig, som ikke elsker whisky

Tip: Gem lidt af blandingen med whisky, som du kan se på billedet her – du kan nemlig sagtens tilføje noget mere, inden du hapser dem. Håber du synes om opskriften.

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift