Artiklen indeholder affiliate links (brug dem gerne 😊)
For mig er whisky et ekstra lag af smag i min madlavning – det kan fx give en blid røg, en let sødme eller en smule salt – så når jeg laver mad, tænker jeg altid “dybde”, “lag” og flere dimensioner. Denne opskrift kombinerer bacon, parmesan, brun farin, chili og whisky – så her får du alle smagsgivere pakket ind i én mundfuld – lyder det fristende? Så læs endelig videre.
Denne kiks er en perfekt lille hapser, som er skøn, hvis du får gæster, som blot lige skal have en lille snack, eller hvis du er sammen med bekendte, som skal have en whisky. Jeg brugte Famous Grouse Smoky Black, som er en god whisky i mellemklassen, der ikke koster alverden. Den har en let røg, som er ret afbalanceret, så den passer fremragende til opskriften.
Opskrift på whisky-bacon-parmesan-kiks – den perfekte snack også til dig, som ikke elsker whisky
Opskrift på en skøn nem snack med whisky, parmesan, bacon, brun farin og chili – opskriften giver 20 snacks, hvis du bruger 5 stykker knækbrød.
Ingredienser
- 5 stykker knækbrød fra Sigal du kan også bruge andet, men størrelsen passer her
- 20 stykker parmesanost som passer i størrelsen.
- 1 pakke øko bacon
- 2 spsk brun farin
- 1 tsk chili i flaget
- 3 cl Famous Grouse Smoky Black
Sådan gør du
-
Tænd ovnen på 180 gradder varmluft
-
Skær knækbrødet over med en brødkniv – først på tværs og så på langs, så du får 4 stykker ud af ét stykke.
-
Skær bacon ud så du får 4 stykker ud af ét stykke.
-
Læg nu først parmesanen oven på knækbrødet, så bacon.
-
Bland nu brun farin, chili og whisky sammen.
-
Pensl det på alle stykkerne.
-
Sæt dem i ovnen i ca. 25-30 min – hold øje med, at osten skal smelte.
-
Lad dem køle lidt af og server med whisky til.
Du kan også se videoen via reels på min Instagramprofil “Whiskytossen“, jeg har også lagt opskriften ud i highlights, hvor det hele gennemgås. Resultatet bliver en skøn snack, sprød, let røget og med masser af smag.
Tip: Gem lidt af blandingen med whisky, som du kan se på billedet her – du kan nemlig sagtens tilføje noget mere, inden du hapser dem. Håber du synes om opskriften.