Anmeldelser Påske Rødvin Vin

Påsketema: Denne vin mener jeg du skal drikke til påskefrokost…

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Lige om lidt er det påske, og det betyder en stor lækker påskefrokost og ja under omstændighederne, vel også at se det meste af familien. Ofte står den på påskeøl og snaps, men det fungerer faktisk også ret godt med vin, som står godt til de mange retter. Jeg har sammen med Københavns sejeste vinpusher Morten fundet nogle gode bud, som går godt til de lette og tungere retter – glædelig påske og skål…

Jeg vil godt erkende, at jeg ofte finder en påskeøl og en lille snaps til, når der står sild, karrysalat, skidneæg, lam, hummus og alverdens lækkerier på bordet. Dog fungerer vin også utrolig godt. Det handler blot om, at du finder noget, som passer godt. Påskens retter er mangfoldige og favner bredt, men det gør vin jo også, så hvorfor ikke finde en “påskevin”?

Emil Bauer & Söhne, Sex Drugs & Rock’n Roll 2019

Uha – er dette den nye arvtager fra Charles Smiths legendariske Kung Fu Girl? Måske – det er i hvert fald et godt bud. Emil Bauer & Söhne er et helt nyt vinhus fra Pfalz som Hustedvin nu har i deres store portefølje. Det er riesling, som har fået en kende fad, men bare rolig, det er slet ikke for meget. Den har friske noter med duft af fersken, melon og æbler – det er en vin, som jeg godt vil lægge hoved på blokken for, og garantere, at dine gæster synes om.

Påsketema: Denne vin mener jeg du skal drikke til påskefrokost...

Pris pr. stk 159 kr.

Læs også: “Påskeøl” bør nydes hele foråret og ikke bare til påske…

Kaufmann – Rheingau – 2018 Riesling Trocken – ØKO

Lad os blive ved riesling for en stund – vi flytter os bare lige lidt væk fra Tyskland og til Østrig. Et vinland, som jeg har dyrket en del og på det sidste faktisk mere end noget end, og navnlig når det kommer til hvidvin. Her får du en kende mere syre end “Rock N Roll” vinen og masser af duft af citron, lime og pære. Den fremstår meget elegant og er én af de vine, hvor du pludselig tænker – “Hov – den er tom!?” Jeg valgte at servere denne til Skidne Æg hvilket var helt perfekt – måske lidt utraditionelt – men helt perfekt!

Påsketema: Denne vin mener jeg du skal drikke til påskefrokost...

Pris pr. stk. 159 kr.

Buttery Blanc, Chardonnay 2019

Nu skifter vi retning og tager en helt anden stil, men som jeg sagde er vin mangfoldigt. Denne er fra Napa Valley og har imodsætning til de forrige mere fylde og mere krop. I næsen har den sjovt nok vanilje (Californien), fad og sødmefulde frugter som ananas og fersken. Den er utrolig cremet og lækker at få i munden, hvor man tænker “smør” og den type vin, som har tilpas sødme og syre, som holder det hele i flot balance. Hvis du tænker over etiketten, så er det vinmagerens egen håndskrevne noter, som trykkes der på – temmelig blæret hvis du spørger mig. Jeg satte denne sammen med en lækker omgang Hjemmelavet hønsesalat.

Påsketema: Denne vin mener jeg du skal drikke til påskefrokost...

Pris pr. stk. 159 kr.

Maison Ventenac, Eve 2018

Jeg tænker med det samme “Eve” fra Charles Smith og hans Chardonnay fra Washington State. Dette er dog noget helt andet. Det er nemlig Syrah og kommer fra Languedoc Roussillon, så vi kan næsten ikke komme længere væk. Jeg vil gerne tilstå, at jeg ikke altid er fan af Syrah, det kan nemlig hurtigt blive for voldsomt til mig – stort, sødmefuldt og bare for meget af det gode. Heldigvis holder de unge gutter som står bag denne vin sig til den mineralske stil hvilket er godt. Det betyder nemlig, at vinen går fra at være en oversødet “marmelade bombe” til at være en lille frækkert med noter af bacon, røg, peber og mørke bær. Et lækkert glas og til prisen som ved køb af flere flasker kommer ned omkring 100 kr., er det rigtig meget vin for pengene. Jeg satte den til en lækker Pulled Lamb Burger – “I said goddamn what a rush!”

Påsketema: Denne vin mener jeg du skal drikke til påskefrokost...

Pris pr. stk. 119 kr.

Matthieu Barret, Black Flag Ardèche 2019 – ØKO

Matthieu Barret laver også den vin jeg kalder “Bamsevinen“, hvis du ser dette indlæg om “Hallo-Wiiiin Tema: Skræmmende god vin” kan du se vinen, som jeg er helt pjattet med! Men nu er det hans “Black Flag”, som også er lavet på Syrah og økologisk. Den har lidt samme stil som “Eve”, hvor det også er det mineralske frem for det tunge og sødmefulde. Jeg er helt tosset med den – den er en skøn vin, som har en “kølig karakter” over sig med florale noter, solbær, blommer og friskkværnet peber. Det hele er holdt godt sammen af bløde tanniner, som fuldender vinen.

Påsketema: Denne vin mener jeg du skal drikke til påskefrokost...

Pris pr. stk. 219 kr.

Mas des Restanques, Cote du Rhone 2019 – ØKO

Mas De Restanques fra Cote du Rhone er lavet på Carignan, Garnacha og er økologisk og tæt på at være en naturvin. Carignan er ikke en drue jeg så ofte stifter bekendtskab med, men det er glimrende, for jeg elsker faktisk, at få udvidet min horisont (igen mangfoldighed). Den anden drue er Garnacha, som jeg kender lidt bedre. Til samme skaber de en skøn vin. Jeg vil gerne erkende, at jeg havde gættet på Italien frem for Frankrig med denne vin. Dens udtryk og duft minder mig nemlig om Nebbiolo. Den har en tanniner, syre og duft af hindbær, nelliker og lavendel. Et utrolig charmerende glas, som jeg serverede til Pulled Lamb i Pita med baba ganoush og grillet feta….

Påsketema: Denne vin mener jeg du skal drikke til påskefrokost...

Pris pr. stk. 149 kr.

Borgogno, No Name Nebbiolo 2015

Denne vin har jeg altid kigget efter på Paté Paté når jeg har besøgt dem. Jeg synes etiketten er pisse fed – lidt rebelsk og så langt fra det klassiske italienske udtryk som noget kan være. Historien er et lille oprør. Sagen er nemlig den, at vinmageren blev temmelig uenig med vinmyndighederne i Italien og hans vin blev ikke godkendt til at være en “ægte Barolo” på trods af, at den opfylder alle krav. Den er derfor kun en “Langhe” hvilket er årsagen til, at den hedder “No Name” og at der er tilføjet “Etichetta di Protesta“. Det ændrer dog ikke ved, at vinen er helt fantastisk og en vin, hvor du får rigtig meget for pengene. Den har den her “traditionelle” Barolo/Nebbiolo næse, hvor det er lag på lag af koncentreret frugt, jordbund, “svampe”, læder og anis. Den rammer det niveau en “Barolo” fortjener, og understreger at vin fra det område koster en del, men det er til gengæld det hele værd. Denne fungerer til både lam, kebab, braiserede retter eller lignende – det er en god allrounder.

Påsketema: Denne vin mener jeg du skal drikke til påskefrokost...

Pris pr. stk. 349 kr.

Håber det har givet inspiration til at gå en anden retning en påskeøl – skulle du være trængende og have lyst til noget mere, så kig endelig forbi dette indlæg, hvor jeg tester 20 forskellige påskeøl.

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar