Denne artikel indeholder reklamelinks
Jeg elsker stenbiderrogn, det nordiske kaviar, det røde guld! Sæsonen er startet tidligt i år, og allerede for mange uger siden spiste jeg min første blinis med stenbiderrogn. Jeg elsker det! Det er uhyre delikat og faktisk ikke særlig dyrt. Jeg har lavet en opskrift, som er lidt anderledes end normalt, og som giver et glimrende bud på, hvordan du kan bruge de lækre rogn på en alternativ måde – her er opskriften på røget kartoffel med stenbiderrogn og pocheret æg.
Jeg kan ikke helt tage æren for denne opskrift – det er faktisk min kæreste, som fandt på den. Hun er ret kreativ, når det kommer til smag grundet hendes enorme kærlighed for mad. Hun gennemførte næsten kokkeskolen, men sprang fra og gik i stedet markedsføringsvejen. Find det bedste stenbiderrogn
Opskrift på stenbiderrogn med røget kartoffel og pocheret æg – weekendsnack når det er bedst…
Her får du en lækker opskrift med kartofler pocheret i smør, røget og serveret med pocherede æg og masser af stenbiderrogn med karse – god fornøjelse!
Ingredienser
- 100 gram stenbiderrogn
- 6 stk. små kartofler
- 2 stk. æg
- 250 gram smør
- En “Smoking Gun” – kan erstattes med røgsalt eller flydende røg
- 1 bakke karse
- Salt, friskkværnet peber og lidt sukker
Sådan gør du
-
Smag rognen til med salt, peber og sukker.
-
Pocher kartoflerne i smør til de er møre, de skal ikke koge, men blot hygge sig i omkring 20 min.
-
Hvis du har en “Smoking Gun” så vælg en passende flis dertil.
-
Læg kartoflerne i en skål, giv dem et skud røg.
-
Dæk dem til og lade dem trække i 4-5 min. Fedtet binder røgen og samler smagen.
-
Imens pocherer du et æg i ca. 3 min.
-
Varm en stor gryde op og tilsæt 2 spsk eddike
-
Når vandet er lige under kogepunktet, slår du ægget ud i en lille kop
-
Rør rundt i gryden med et piskeris så det kommer "strøm"
-
I vandets retning hælder du forsigtigt ægget i og lader det samle sig
-
Server i en skål med kartoflerne i bunden som du knuser let
-
Efter 3 min er det klar
-
Læg ægget ovenpå og så stenbiderogn samt karse.
-
Giv dem friskkværnet peber.
Hvis du ikke har en “Smoking Gun“, som jeg har fra Sage, så kan du erstatte med røgsalt. Det kan du bruge i rognen og over retten. Du kan også tilsætte flydende røg sammen med smørret, men du skal være meget varsom, og det er ikke helt det samme som at ryge det rigtigt.
Find det bedste stenbiderrogn og alt i fisk hos Kystfisken.
Retten er udstyrlig lækker, og røgen samler virkelig det hele. Det er lidt en stor forret, så overvej måske at sætte en mindre hovedret til denne. Det kunne være fx være “Unghanebryst med verdens nemmeste sauce og jordskokkepuré“…
Håber det har givet inspiration, nu hvor sæsonen snart er slut, så er det med at slå til – god dag til dig!