Pinsen er for mig en perfekt højtid, hvor vinter typisk bliver til forår og vi slutter den mørke tid af. Uret stilles og haven åbnes op. Når det kommer til maden er det lidt sidste udkald for, at lave lidt “juleinspireret” mad – fx kan du sagtens snige sild med karrysalat og hønsesalat med ind, som også passer fint til julefrokosten. Nu er det så bare pinsefrokost. Lam er ofte pinsen helt store vinder og der er rødvin et hit til – jeg har fundet tre gode bud så både går til påske og pinselammet – skål i rødvin!

Denne artikel indeholder reklamelinks

Bodegas Resalte De Peñafiel Ribera Del Duero, Spanien

Du drikker 100 % rødvin og du kunne vælge 100 % tempranillo fra Ribera del Duero. Bodegas Resaltes Vendimia Seleccionada er det skønt bud. Først gang jeg smagte denne vin var nok da Gastromand havde sin spæde opstart. Det var en årgang 2010, så ja det er længe siden. Jeg holder utrolig meget af tempranillo og spansk vin i det hele taget. Min kærste er i øvrigt halv spanier, så det betyder, at det ofte er den slags vin, som vi sætter på bordet. Denne er meget elegant og harmonisk. Den dufter af cedertræ, labre larver og tobak. Den har en “kølig” smag som mange spanske vine har, hvilket er lækkert og meget indbydende. Sammen med nogle lækre tanniner og en afsluttende syre er det for 129 kr. ved køb af 6 flasker et absolut glimrende bud – Længe leve Resalte! Bemærk i øvrigt, at det nogle gange er på tilbud til 99 kr. ved køb af 6 stk!

Læs også: Påskefrokost: Pulled Lamb i Pita med baba ganoush og grillet feta…

Påske og Pinsevin - Disse 3 rødvine passer perfekt til lam
Èn af de første spanske vine jeg drak for mange år tiden…

129 kr. ved køb af 6 stk

Genista Rossa Terre Sicilia IGT 2016

Alene det, at man vælger at kombinere syrah med carbernet og merlot vil mange kalde dristigt – så ja, du gættede rigtigt, vi er naturligvis i Italien. Den kommer fra ingen ringere end Peter Vinding-Diers, som sammen med Peter Sisseck er lidt af en tryllekunstner når det kommer til vin. Jeg blev imponeret allerede ved flasken, den er sgu voldsom og det er vinen også! Der er godt med kraft i den og duften vælter frem med kirsebær, timian og finsk lakrids. Den kan sagtens trække lidt luft hvorefter den er utrolig lækker at få i munden. Det må være én af de mest oversete vine til dato! Prisen er sølle 120 kr. hvis du tager 6 flasker, og det er den værd. Dette “projekt” med Peter Vinding-Diers er desværre nok en engangsforestilling, så regn ikke med, at der kommer en ny årgang.

Jeg må erkende, at jeg er pjattet med den og til 120 kr. for du en “stor vin til beskedne” penge.

Påskefrokost: Pulled Lamb – en burger du aldrig glemmer!

120 kr. ved køb af 6 stk

Påske og Pinsevin - Disse 3 rødvine passer perfekt til lam
Peter Vinding-Diers

Saint-Joseph 2017 – Jean Michel Gerin, Rhône, Frankrig

Jean Michel Gerins Saint-Joseph var egentlig ukendt for mig, men efter at have smagt denne lækkerbisken, står han helt tydelig for mig! Det er nemlig lækkerier det her!

Når man spiser lam, som kan være en relativ fed spise, så er det godt med en vin som har krop, syre og har mineralitet frem for sødme. Når man laver vin på syrah, så kan det gå begge veje. Denne Saint-Joseph 2017 er et godt eksempel på, at det er lykkes fremragende her. Duft af urter, peber, hindbær og et strejf af “flæsk”. Den er elegant at få i munden, ikke for voldsom og har lette tanniner til at klare lammet. Det er nok den vin, som har overrasket mig mest her på det sidste. Normalt kan jeg godt have det lidt stram med Rhöne, da jeg for ofte er blevet skuffet. Det blev jeg bestemt ikke her, det er virkelig en flot vin, som ikke skuffer.

Påske og Pinsevin - Disse 3 rødvine passer perfekt til lam

179 kr. ved køb af 6 stk

Håber det har givet lidt inspiration til Påske og Pinsevinen!

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar