Når jeg siger tysk hvidvin, så tænker du sikkert tilbage på den grønne flaske med den søde billige vin til 17.50 kr. fra Brugsens øverste hylde ikke? Liebfraumilch havde sin storhedstid i midt 80’erne, hvor produktionen peakede med 175 mio flasker om året. Siden da er der sket meget og tysk hvidvin er nu på vej frem med høj hastighed. Der er kort sagt sket et paradigmeskifte i Tyskland, hvor den unge generation af vinmagere har fokus på kvalitet frem for kvantitet. Det betyder også, at prisen er på vej op ad, men du kan stadigvæk finde nogle gode bud til fornuftige penge. Jeg har sammen med Vinfadet.dk fundet 5 gode bud fra det populære område Pfalz…

Weingut Karst – Riesling, tør, 2018, 1 liter

Vi starter med den gode Weingut Karst, som også laver lækker rosé du kan læse om i indlægget her. Som den eneste hvidvin i denne artikel er vi på en liter. Det er slet ikke unormal i Tyskland, at du får denne mængde. Dette er et godt bud på en læskende terrasse vin eller en vin, som du kan bruge til skaldyr, hvor der er lidt fedme fx i form af brunet smør. Den har masser af syre, duft af citrus, lime og grønne pærer. Den har også sødme, som tyske vine er kendte for – men i rigtig fin balance.

Tysk hvidvin fra Vinfadet.dk når det er bedst
Her får du meget hvidvin fra den gode Weingut Karst…

Pris pr. flaske 99 kr.

Læs også: Rosé til sensommeren fra Vinfadet.dk

Weingut Thomas Sippel – Riesling, 2017

Thomas Sippel laver også rosé og spätburgunder i høj kvalitet. Vi bevæger os en kende op ad når det kommer til prisen i forhold til Weingut Karst. Her ligger vi på 225 kr. for en flaske med 0,75 liter. Kvaliteten stiger også, og denne riesling fra Thomas Sippel har mere dybe og en bredere duftpalette – et skønt bud på en virkelig god riesling. Faktisk noget af det bedste jeg har smagt længe.

Tysk hvidvin fra Vinfadet.dk når det er bedst
Thomas Sippel Vogelsang…

Pris pr. flaske 225 kr.

Weingut Wolf – Lupus White 2018, 0,75 liter

Lupus White – “Den Hvide Ulv” er én af mine favoritter og har får du meget fint for pengene, og det endda selv om det “kun” er 0,75 liter. Læg mærke til, hvor hurtigt jeg er blevet forvendet til en liter 🙂 Denne kommer fra Weingut Wolf, som også laver både rosé og spätburgunder. Den har masser af sødmefulde noter i næsen, fersken, melon, lime og en lækker friskehed, som adskillier den fra de andre her. Den er i den tørre ende, hvilket jeg bestemt også holder af. Den kan godt “perle” lidt på tungen i starten, hvilket bare gør den mere livliv – et rigtig godt glas.

Tysk hvidvin fra Vinfadet.dk når det er bedst
“Den Hvid Ulv”…

Pris pr. flaske 146 kr.

Schönfelder Hof – Riesling, tør, 2019, 0,75 liter

Schönfelder Hof leverer også tysk vin af høj kvalitet. Denne er ingen undtagelse. På Vinfadet.dk beskrives den som “Mesterligt afstemt”. I næsten dufter den præcis som når du tager en bid af en frisk fersken! I munden er den sprødt og er meget nøje afstemt med sødme og syre. Jeg servered denne blindt for nogle kyndige vinnørder, som hurtig kunne placere druen men dog ikke området – her var de i Alsace, hvilket jo også er tæt nok på, men korrekt.

Tysk hvidvin fra Vinfadet.dk når det er bedst
Skøn Riesling…

Pris pr. flaske 135 kr.

Weingut K. Wegner – Westside Riesling 2018, 0,75 liter

Den gode Weingut K. Wegner har denne tests dyreste riesling med. Faktisk var det den første hvidvin jeg åbnede, hvor jeg lige måtte tjekke prisen. Det er nemlig en flot vin, som kunne tage kampen op med mange af de store huse fra Alsace. Den kommer fra Wegners bedste marker og har både fylde, krop, syre og sødeme – kort sagt i perfekt balance. Server den iskoldt og lad den åben sig i glasset, så får du dybe noter af passionsfrugt, tørret ananas, modne pære, mango stykker og en flot syre. Denne er af typen “spätlese” hvilket betyder den er sent høstet, du kan se artiklen her for flere detaljer om det tyske pradikät system.

Tysk hvidvin fra Vinfadet.dk når det er bedst
Min favorit…

Pris pr. flaske 208 kr.

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar