Jeg har for nylig skrevet en artikel som hedder “Lær at forstå tysk vin på 10 min“. Her kan du få indblik i druer, klassifikationer og områder. I denne artikel kigger jeg helt specifik på området Pfalz hvor jeg sammen med Vinfadet.dk har kigget på en række gode bud på rosé vin til sensommeren – vejrguderne lover nemlig at varmen vender tilbage fra denne uge – jeg tænker det må være tid til rosé…

En sjov ting, som jeg faktisk ikke bemærkede før jeg åbnede den første flaske er, at nogle af dem er 1 liter og ikke de traditionelle 0,75 liter, som vi normalt bruger. Det er mange steder i Tyskland standard. Personligt har jeg intet imod, at få 0,25 liter ekstra, så holder flasker lidt længere og til 4 personer er det mere passende.

Weingut Wolf – Rosé Feinherb, 2019, 0,75 liter

Dette var den første rosé jeg smagte og det er en skøn rosé. Den er fyldt med en let duft af jordbær, hindbær og et hint af fersken. Den er mere tør frem for sødmefuld hvilket er meget passende for mig. Udover rosé fra Weingut Wolf er der også hans “Lupus White” – “Den hvide ulv”, som er værd at kigge på.

Rosé til sensommeren fra Vinfadet.dk
“Den Hvid Ulv”…

Pris pr. flaske 99 kr.

Weingut Thomas Sippel – Rosé Mild, 2019, 1 liter

Den næste i rækken, var faktisk lidt tilfældigt og den første 1 liters flaske jeg smagte. Det gik først op for mig efter noget tid, at der var utrolig meget vin i denne flaske. Det er en rosé, som jeg ville købe en kasse af og servere for gæsterne på terrassen. Den koster 100 kr. og er lavet på druen Blauer Portugieser som faktisk udgør omkring 3-4 % af de samlede druer som høstes i Tyskland. Den har lidt mere sødme en fx Weingut Wolf Rosé og Weingut Wegners Rosamunde og samtidig masser af røde bær i både næse og mund. Hvis du ikke er så erfaren i rosé så er dette det perfekte sted at starte.

Rosé til sensommeren fra Vinfadet.dk
Thomas Sippel – masser af værdi for pengene….

Pris pr. flaske 101 kr.

Schönfelder Hof – Rosé 2019, 1 liter

Denne rosé minder mig meget om en klassisk fransk rosé, dog med lidt mere restsødme. Den har vundet “Silberne Kammerpreismüntze” som en ret prestigefyldt pris i Tyskland, hvilket faktisk ikke kommer bag på mig. Det er en utrolig afbalanceret rosé, som har masser af friske noter og sødme. Da jeg duftede første gang blev mine tanker ledt i retning af den parfume som hedder Rose Eau Fraîche, dog langt mere diskret. Schönfelder Hof er et glimrende eksempel på, at du får meget for 103 kr. når du køber rosé.

Rosé til sensommeren fra Vinfadet.dk
Schönfelder Hof

Pris pr. flaske 103 kr.

Weingut K. Wegner – Rosamunde, 2019, 0,75 liter

Weingut K. Wegner er en familieejet vingård, som de fleste er i denne artikel. De leverer hele paletten i høj kvalitet. Dette er én af de vinproducenter hos Vinfadet.dk, som er værd at holde øje med. Du kan læse om hans Riesling Westside i denne artikel. Denne rosé er mere tør en fx Schönfelder Hof og Thomas Sippel men den har stadigvæk masser af sødme og duft af jordbær – utrolig læskende og lækker at få i glasset.

Rosé til sensommeren fra Vinfadet.dk
Weingut K. Wegner…

Pris pr. flaske 115 kr.

Weingut Karst – Spätburgunder Rosé, 0,75 liter

Jeg har gemt den jeg holder mest af til sidst – det er på én af mine favoritdruer “Spätburgunder”. Den har masser af jordbær, lime, citrus, flint og et hint af jordbund i næsen. Den har mere sødme end nogen af de andre i testen, så den skal serveres iskoldt, så kommer den nemlig til sin ret. I munden – læskende og med en god syre, som holder det hele på plads. Prisen er 101 kr. Jeg drak denne til en lynhurtig pastaret og det var helt perfekt.  

Rosé til sensommeren fra Vinfadet.dk
Lækker “tysk pinot”….

Pris pr. flaske 101 kr.

Håber det har givet lidt inspiration til nogle lækre rosévine, lige nu står sommeren igen for døren lader det til, så et køligt glas skader bestemt ikke.

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar