Lige om lidt rammer vi endnu en højtid og det er Thanksgiving, som jeg holder utrolig meget af. Årsagen er meget enkel, det er amerikansk, og en god undskyldning for at lave noget lækker mad. Thanksgiving falder altid på den fjerde torsdag i november, hvilket i 2020 er 26. november. Jeg fejrer det somregel at lave “twist” af det store festmåltid, da jeg sjældent har gæster nok til at kalkun på 10-12 kg, i år har jeg dog fået kød fra Kalu.dk, så det er faktisk rieligt. Her får du opskriften på bagel med kalkun, rucola, og tyttebærsauce!
Thanksgiving er en høstfest, der fejres primært i USA og Canada. Det hele startede som et stort festmåltid, da de første eurpæere kom til USA, og var taknemmelig fordi de var velkomen i USA. Vi skal helt tilbage til september 1620, hvor et lille skib med 102 passagere sejlede fra England og satte kurs over Atlanten. efter lang tids hård sejlads nåede de endelig til Massachusetts, hvor de blev taget godt imod. For at vise taknemmelighed blev der holdt en fest middag og derfra “Thanksgiving”. Historien fortæller også, at der faktisk var både hummer, sæl og svane på menuen – om det er sandt ved jeg ikke, men ikke desto mindre en spændende menu.
Læs også: Thanksgiving Burger
Thanksgiving Tema: Bagel med kalkun, rucola, og tyttebærsauce!
Thanksgiving fejres med kalkun, trancebærsauce, brun sovs og kartoffelmos. Her får du en opskrit på bagel med kalkun, rucola, og tyttebærsauce!
Ingredienser
Tyttebærsauce
- 1 bakke friske tranbær
- 1 stang kanel
- 2 stk. stjerneanis
- Saften af ½ appelsin
- 3/4 dl sukker
Sennepsdressing
- 2 spsk. grovsennep
- 1 spsk. mayo
- 1 spsk. cremefraiche
- Salt og friskkværnet peber
Bagel
- 2 skiver tyndskåret kalkunbryst
- 1 lille håndfuld rucola
- 8 tsk. sylterede agurker
- 2 spsk. tyttebærsauce
- 2 spsk. sennepsdressing
- 6 skiver god ost efter eget valg – jeg bruge emmentaler
Sådan gør du
Tyttebærsauce
-
Start med tyttebærene.
-
Skyl bærene.
-
Tilsæt dem i en gryde med alle ingredienser.
-
Lad det koge med låg til bærene er møre og udkogte.
-
Smag på det – det kan være det skal have mere sukker.
-
Sæt det 30 min på køl.
Sennepsdressing
-
Bland det hele sammen og smag til med salt og peber
Bagel
-
Halver din bagel og lun den i ovnen i 5 min ved. 150 grader.
-
Skær den over.
-
Fordel tyttebærsauce på den nederste halvdel.
-
Fordel sennepsdressing på den øverste halvdel.
-
Læg ruccola på den nederste halvdel.
-
Fordel kalkunen på nederste halvdel, hvis stykkerne er for store, så skærer du dem blot ud.
-
Skær drueagurkerne i minde stykker.
-
Luk din bagel.
-
Happy Thanksgiving.
Der er nok ingen tvivl om, at kalkun ikke er det sjoveste stykke kød i verden, men hvis det er lavet korrekt og skåret helt tyndt ud, så er det faktisk meget lækkert.
Læs også: Thankgiving Tema: Kalkun wrap med brie og tyttebærsauce!
Tricket bag denne bagel er 100 % sikkert dressingen. Hvis den spiller, så bliver den en mega lækker snack, hvis ikke, ja så bliver det en lidt tør fornøjelse, hvis du ikke er til tyttebærsauce, så kan du nemt undlade den, så er det bare dobbelt op med den anden dressing.
Håber det har givet inspiration til en lækker snack! Glædelig Thanksgiving!