Gå til opskrift

Lige om lidt rammer vi endnu en højtid og det er Thanksgiving, som jeg holder utrolig meget af. Årsagen er meget enkel, det er amerikansk, og en god undskyldning for at lave noget lækker mad. Thanksgiving falder altid på den fjerde torsdag i november, hvilket i 2020 er 26. november. Jeg fejrer det somregel at lave “twist” af det store festmåltid, da jeg sjældent har gæster nok til at kalkun på 10-12 kg, i år har jeg dog fået kød fra Kalu.dk, så det er faktisk rieligt. Her får du opskriften på bagel med kalkun, rucola, og tyttebærsauce!

Thanksgiving er en høstfest, der fejres primært i USA og Canada. Det hele startede som et stort festmåltid, da de første eurpæere kom til USA, og var taknemmelig fordi de var velkomen i USA. Vi skal helt tilbage til september 1620, hvor et lille skib med 102 passagere sejlede fra England og satte kurs over Atlanten. efter lang tids hård sejlads nåede de endelig til Massachusetts, hvor de blev taget godt imod. For at vise taknemmelighed blev der holdt en fest middag og derfra “Thanksgiving”. Historien fortæller også, at der faktisk var både hummer, sæl og svane på menuen – om det er sandt ved jeg ikke, men ikke desto mindre en spændende menu.

Læs også: Thanksgiving Burger

Thanksgiving Tema: Bagel med kalkun, rucola, og tyttebærsauce!

Thanksgiving Tema: Bagel med kalkun, rucola, og tyttebærsauce!

Ret: frokost, Hovedret, Snack
Køkken: Amerikansk
Keyword: Bagel, Bagel med kalkun, Kalkun, Thanksgiving Burger, Tranebærsauce, Tyttebærsauce
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 2 personer
Forfatter: Familiefaren

Thanksgiving fejres med kalkun, trancebærsauce, brun sovs og kartoffelmos. Her får du en opskrit på bagel med kalkun, rucola, og tyttebærsauce!

Udskriv

Ingredienser

Tyttebærsauce

  • 1 bakke friske tranbær
  • 1 stang kanel
  • 2 stk. stjerneanis
  • Saften af ½ appelsin
  • 3/4 dl sukker

Sennepsdressing

  • 2 spsk. grovsennep
  • 1 spsk. mayo
  • 1 spsk. cremefraiche
  • Salt og friskkværnet peber

Bagel

  • 2 skiver tyndskåret kalkunbryst
  • 1 lille håndfuld rucola
  • 8 tsk. sylterede agurker
  • 2 spsk. tyttebærsauce
  • 2 spsk. sennepsdressing
  • 6 skiver god ost efter eget valg – jeg bruge emmentaler

Sådan gør du

Tyttebærsauce

  1. Start med tyttebærene.
  2. Skyl bærene.
  3. Tilsæt dem i en gryde med alle ingredienser.
  4. Lad det koge med låg til bærene er møre og udkogte.
  5. Smag på det – det kan være det skal have mere sukker.
  6. Sæt det 30 min på køl.

Sennepsdressing

  1. Bland det hele sammen og smag til med salt og peber

Bagel

  1. Halver din bagel og lun den i ovnen i 5 min ved. 150 grader.
  2. Skær den over.
  3. Fordel tyttebærsauce på den nederste halvdel.
  4. Fordel sennepsdressing på den øverste halvdel.
  5. Læg ruccola på den nederste halvdel.
  6. Fordel kalkunen på nederste halvdel, hvis stykkerne er for store, så skærer du dem blot ud.
  7. Skær drueagurkerne i minde stykker.
  8. Luk din bagel.
  9. Happy Thanksgiving.

Der er nok ingen tvivl om, at kalkun ikke er det sjoveste stykke kød i verden, men hvis det er lavet korrekt og skåret helt tyndt ud, så er det faktisk meget lækkert.

Læs også: Thankgiving Tema: Kalkun wrap med brie og tyttebærsauce!

Thanksgiving Tema: Bagel med kalkun, rucola, og tyttebærsauce!
Ikke det sjoveste stykke kød vel? Meeeen med den rigtige dressing holder det…

Tricket bag denne bagel er 100 % sikkert dressingen. Hvis den spiller, så bliver den en mega lækker snack, hvis ikke, ja så bliver det en lidt tør fornøjelse, hvis du ikke er til tyttebærsauce, så kan du nemt undlade den, så er det bare dobbelt op med den anden dressing.

Thanksgiving Tema: Bagel med kalkun, rucola, og tyttebærsauce!

Håber det har givet inspiration til en lækker snack! Glædelig Thanksgiving!

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift