Thankgiving Tema: Kalkun wrap med brie og tyttebærsauce!
Kalkun Thanksgiving

Thankgiving Tema: Kalkun wrap med brie og tyttebærsauce!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Gå til opskrift

Det er Thanksgiving lige om lidt og det skal fejres med en lækker wrap! Hvis du tilfældigvis har nogle rester af kalkun eller kylling er dette en super lækker opskrift på “bonusmad” eller “leftover food”. I denne wrap bruger jeg kalkunbryst fra Kalu.dk og tilføjer en lækker tyttebærsauce sammen med brie og rucola – håber du synes om det!

Thanksgiving er en højtid, hvor høsten fejres med et kæmpe måltid, hvor det ofte er kalkun der bruges. Dertil laves “stuffin” eller fyld, kartoffelmos, creamed corn, karamelisrede gullerødder og fx en lækker tærte til dessert.

Læs også: Thanksgiving Tema: Bagel med kalkun, rucola, og tyttebærsauce!

Så er der serveret…

Læs også: Thanksgiving Burger

Thankgiving Tema: Kalkun wrap med brie og tyttebærsauce!

Ret: frokost, Snack
Køkken: Amerikansk
Keyword: Thanksgiving Burger, Thanksgiving Wrap, Tranebærsauce, Tyttebærsauce, Wrap
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 2 personer

Det er Thanksgiving om lidt og det skal fejre! Hvis du har nogle rester af kalkun eller kylling er dette en perfekt opskrift på "bonusmad" – god fornøjelse!

Udskriv

Ingredienser

Tyttebærsauce

  • 1 bakke friske tranbær
  • 1 stang kanel
  • 2 stk. stjerneanis
  • Saften af ½ appelsin
  • 3/4 dl sukker

Wrap

  • 1 wrap pr. person
  • 2 stykker tyndskåret kalkunbryst
  • 1 lille håndfuld rucola
  • 4 skiver tyndskåret brie
  • 2 spsk tyttebærsauce

Sådan gør du

Tyttebærsauce

  1. Start med tyttebærene.
  2. Skyl bærene.
  3. Tilsæt dem i en gryde med alle ingredienser.
  4. Lad det koge med låg til bærene er møre og udkogte.
  5. Smag på det – det kan være det skal have mere sukker.
  6. Sæt det 30 min på køl.

Wrap

  1. Start med at lune wrappen lidt på en pande.
  2. Fordel et par skefulde tyttebærsauce i wrappen.
  3. Tilføj så rucola, kalkun og brie der på.
  4. Luk wrappen og værsgo!
  5. Happy Thanksgiving!

Nu tænker du sikker – “Jamen tyttebær, det er da mere nordisk end amerikansk er det ikke?” Svaret er: “jo det er!” Årsagen er simpel. Jeg kender ikke ret mange, som rent faktisk kan lade tranebær og selv om vi hylder Amerika og deres Thanksgiving, hvor netop “cranberries” og deres “cranberrysauce” er på menuen, så laver jeg en variation og bruger tyttebær. Resultatet bliver næsten det samme, det vil jeg gerne garantere dig. Videre bruger vi noget lokal og ikke bær importeret fra USA.

Alt hvad du skal bruge…
Tyttebærsauce – jeg kalder det den “nordiske tranebærsauce”…
Så er den klar til at rulle…

Håber du synes om den, det er en meget enkelt ret, som passer perfekt, hvis du har rester af en kalkun. Det fungerer også glimrende med kylling og kunne også godt fungere med and.

Glædelig Thanksgiving…

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift