Holder du “hvid januar” eller “alkohol-fri” måned, hvor den bare står på juice og saft? Hvis ja, så læs endelig videre, for i dette indlæg kigge jeg nemlig på én af de bedste juicepressere der er på markedet. Det er en slowjuicer, som efter min mening er det bedste du kan få, hvis du altså går op i, at bevare smag og ikke mindst vitaminer fra frugt og grøntsager. Her kommer anmeldelse og test af Kenwood JPM800SI Slowjuicer – god fornøjelse…

Denne artikel indeholder reklamelinks

Okay – hånden på hjertet, jeg holder faktisk ikke “hvid januar”, jeg elsker nok alkohol lidt for højt. Jeg tror faktisk, at jeg delte en flaske vin med en kammerat allerede weekenden efter nytårsaften. Det betyder dog ikke, at jeg ikke nyder en god friskpresset juice på frugt og grøntsager.

Mad & Monopolet tester: Kenwood JPM800SI Slowjuicer

Køb Kenwood JPM800SI Slowjuicer her

Der findes en række gode slowjuicere på markedet, som kan håndtere hele frugter – det er fx Witt by Kuvings, Omega Mega Mouth MMV-702 og Kenwoods JPM800SI Slowjuicer. Jeg har prøvet dem alle og har lavet uendelig meget juice.

Førstehåndsindtryk & Unboxing

Jeg har tidligere testet en del af Kenwoods køkkenmaskiner og de er af høj kvalitet. Fælles for dem er hvad vi på nordjysk kalder “godt kram”. Det virker denne slowjuicer også til at være. Det hele bliver samlet ret enkelt og efter “klik-klik-klik” er du kørende, og i fuld gang med at juice derudaf. Den har en enkelt knap til start og så “baggearet” hvilket er meget praktisk, når du juicer, for så bliver alt nemmere udnyttet. Modellen her er deres største og har en kampvægt på 7 kilo og fylder faktisk en del – selv i mit “Gastroskab” fylder den godt, men den kan også tage hele frugter og derfor kræver den nogle hestekræfter og en god motor.

Mad & Monopolet tester: Kenwood JPM800SI Slowjuicer
Den er nem at samle – læg mærke til de røde mærker – klik-klik-klik og du er kørende…

Design og kvalitet

Den er lavet i stål og hærdet plastik, og den er meget robust, hvilket er kendetegnet for Kenwoods maskiner. Jeg er selv vild med det velvidende om, at det måske hælder lidt mere til det “maskuline” frem for det “feminine”. Dermed ikke sagt, at den ikke tiltaler kvinderne, nok mere det faktum, at jeg er vild med designet. Motoren er på 280 W hvilket er en del, men også krævende, hvis rødbeder og gulerødder skal juices.

Mad & Monopolet tester: Kenwood JPM800SI Slowjuicer
Grøntsager bør udgøre største delen af din juice…

Features

Kenwood JPM800SI Slowjuicer har mulighed for hele frugter, så du kan ret hurtigt lave en “æble-gulerød-ingefær-juice”. Det betyder meget for mig. Den har “baggear”, så du nemmere kan få det hele igennem. Den har 1,5 litter kammer, så der er god plads til “pulpen”. Til sidst har den “dryp-stop-funktion” så du ikke spilder juicen.

Mad & Monopolet tester: Kenwood JPM800SI Slowjuicer
Læg mærke til hvor tør “pulpen” er…
Mad & Monopolet tester: Kenwood JPM800SI Slowjuicer
Masser af ØGO fra Netto…

Testen

Noget af det vigtigste når man juicer er udnyttelse af frugter og grøntsager. Jeg har brugt 1 kg blandede frugter og grøntsager. Der er naturligvis denne del, at nogle kan have mere eller mindre saft og væske afhængig af årstiden. Men ellers er det en god baseline.

Testen er baseret på 1 kg økologiske frugter og grøntsager. Jeg har valgt almindelige juiceingredienser: 200 gram gulerod, 100 gram squash, 100 gram agurk, 200 gram æble, 200 gram appelsin, 50 g citron, og 150 g ananas samt ingefær som jeg ikke har talt med.

Udbyttet af dette efter 5 runder ligger gennemsnitlig på 770 ml., hvilket må siges at være ret højt. Jeg kan se, at andre lignende har testet og fået mindre udnytte.

Derudover har jeg naturligvis også lavet “rene juicer”, som appelsin og den slags, mest fordi mine tøser elsker det. Her er udbyttet også højt og på en appelsin leverer den næsten en dl.

Mad & Monopolet tester: Kenwood JPM800SI Slowjuicer
Der blev vejen og drukket meget juice denne dag…
Mad & Monopolet tester: Kenwood JPM800SI Slowjuicer
Jeg fjerner lige det yderste af skrællen på appelsinerne, ellers kan juicen godt virke lidt bitter…

Hvad med lyden?

Nogle juiceren larmer pokkers meget – navnlig hvis du har en centrifugejuicer. Her er der tale om en slowjuicer, så den er slet ikke så slem. Heldigvis ligger Kenwoods helt nede på ca. 40 db og det er ikke meget. Til sammenligning er almindelig tale på 60-70 db, så det svarer lidt til to personer som hvisker. Den er dog ikke lydløs, men igen synes jeg at Kenwood gør det godt. Jeg har flere gange lavet juice imens familien sov uden at vække dem, og det må være den bedste test til at måle støjniveuaet.

Mad & Monopolet tester: Kenwood JPM800SI Slowjuicer
Dejligt når mine piger bliver lidt aktiveret med den slags…

Rengøring

Jeg hader når jeg læser “rengøring går let som en leg”, for det er løgn. Det er aldrig nemt – dog er der kraver af besvær. Her kan du sætte det meste i opvaskemaskinen og så er det til at komme over. Jeg vælger dog ofte at skylle det af i varmt var og lade det tørre på køkkenbordet. Det er til at komme over, men en leg bliver det vist aldrig 🙂

Mad & Monopolet tester: Kenwood JPM800SI Slowjuicer
Smilla hjalp gerne med at teste…

Dommen

Det er svært ikke at være glad for Kenwoods JPM800SI Slowjuicer. Først og fremmest er det muligt at komme hele frugter i, og for mig så er det et must. Jeg er doven og skal jeg først finde skærebræt og skære ud og komme i, så er jeg allerede gået død. Det næste er den høje udnyttelesprocent af dine dyre indkøbte økologiske grøntsager. Til sidst er prisen i orden – den ligger på ca. 2000 kr. hos Kitchen One og er du “True Juicer” så er det pengene værd. Jeg har svært ved at ende på andet en 6 flotte stjerner til Kenwoods Slowjuicer – godt gået og skål i juice!


De friskpressede facts
280 watt
 Udnyttelsesprocent på ca. 75 %
 Lavt støjniveau på 40 dB
Mulighed for hele frugter 
To kander, beholder til frugtkød samt rengøringsbørste medfølger

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar